Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps IF 2
0 - 1
Stureby SK 2
Segeltorps IF 20 - 1Stureby SK 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 06 maj, 10:00
Plats:Segeltorps IP 1
Tävling:
Matchnummer: 151649065
Samling:09:15
0-1 mot Stureby
2018-05-08 06:49
Ansvarig coach på plats rapporterar om en bra match mot Stureby som enligt uppgift kom med sitt starkaste lag för att spela dagens match mot oss i andradivisionen. Förvånar mig inte det minsta då vi valde medvetet att placera laget i denna division för att framförallt utveckla lagets arbetssätt i anfall men de flesta vet att Segeltorps tjejer hade utan problem kunnat spela i den högsta divisionen. Dock om man tittar på t ex Sturebys stora målskillnad i division ett så undrar man var den bästa sparringen finns med tanke på våra tighta matcher i division två. Förr i tiden kvalade man till division ett och de lagen som spelade där visste mycket väl vad de gjorde, nu för tiden är serierna mer lotteri då det finns tyvärr lag som överskattar sin nivå.
Det finns tjejlag som väljer att anmäla i pojkserier men det håller bara tills pojkarna puberterar. Sedan känns det sådär att anmäla i en medelserie där pojkspelare som kanske inte mäktar med en högre division ska möta ett hårt satsande tjejlag. Ett tips till dessa ledare är att fråga motståndarlaget om det är ok att ta bort spelare i det egna laget om resultatet drar iväg något. Det gjorde jag för många år sedan med Segeltorps grymma P02U och genast blev det svårare för våra spelare. Än så länge är det ok för förbundet att man gör så.

Dagens match blir en kamp mellan ett Stureby som försöker spela sig förbi ett Segeltorp som trycker ut deras speluppbyggnad mot kanterna. De försök som Stureby gör att komma igenom centralt blir bollvinster och anfallsvåg för Segeltorp. Efter en tid av spel i sidled i backlinjen övergår Sturebys anfallsspel till långa uppspel till högerkanten. Dessa försök kommer ibland till avslut men avvärjs bl a av vår grymma 07:a Belize som är vass i serien med tanke på hennes ålder. I matchens slutminuter tappar vi tyvärr en boll framför målet som kan enkelt petas in av fri Sturebyspelare.
Starkt jobbat av Segeltorps tjejer som genomför en tuff helg med tre matcher mot Vendelsö (2-0), Älvsjö (2-1) och Stureby (0-1). Bra sparring denna helg med alla matcher på hemmaplan, nice.

<< Tillbaka