Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stureby SK 2
0 - 1
Segeltorps IF 2
Stureby SK 20 - 1Segeltorps IF 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 26 augusti, 17:15
Plats:Stureby Skola BP 1
Tävling:
Matchnummer: 151649069
Samling:16:30
Seger mot Stureby
2018-08-26 22:01
1-0
F13-2C
Match mot Sturebys F05 som kommer även denna gång med sitt division 1 lag för att möta oss i division 2. Till dagens match skulle en av deras ledare döma matchen också. De lägger ganska mycket energi på att snacka upp laget på hemsida och sociala medier. Det är tränare med egen erfarenhet av spel på elitnivå, extern tränare som lägger upp speedade filmer där de dribblar koner och skjuter på mål, osv. Vi behöver inte hajpa Segeltorps 05 tjejer eller deras tränare. Vill någon veta vilka som tränar det här laget så kan ni googla, helt ok staff.

Matchen då? Stureby har ett bra lag och en enkel spelidé. Rättvända spelare sätter längre bollar på anfallslinjen som försöker komma till avslut. Fysiskt är de överlägsna oss i flera positioner förutom vänsterkanten där jag upplever att de har de bästa fotbollsspelarna. De är bra på att rulla boll och deras mesta poängspelare var en dribbler på vänsterkanten och en större centerforward som använde sin fysik för att komma till lägen. Vi startar bättre än Stureby och hade inte deras backlinje varit så storväxt så tror jag att vi hade målat fler gånger. Bakåt handlade det ofta om att förhindra den långa passningen i luften vilket vi lyckades med ibland, ibland inte. Vi har bra variation på vår spelidé och varje ny del vi lägger till i anfallspel eller försvarsspel lyckas tjejerna anamma ganska bra.

Efter matchen vill deras ledare inte hälsa och sedan skrivs det ett referat i affekt som sedan ändras till något mer korrekt.

Om bara ett par år har kanske hälften av alla dessa tjejer slutat med fotboll. Alla har puberterat också och fysiska fördelar som idag avgör dueller på planen kommer inte att göra det längre. Se till att vara bra på riktigt om du nu har en dröm att bli fotbollsproffs.

Slutligen spelar Sturebys damlag i division 5... Segeltorps damlag är på väg upp i division 2... Våra två mammatränare med erfarenhet av spel i Damallsvenskan och proffsspel i USA spelar idag i division 1 och de tränar inte ens för att delta i matcherna... det går rätt bra i serien också.
Sammanfattningsvis, dessa tjejer kommer förmodligen att spela tillsammans om några år i olika nivåer om de fortsätter med fotbollen. Tagga ner.

<< Tillbaka