Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps IF 3
1 - 4
Enskede IK Gul Z
Segeltorps IF 31 - 4Enskede IK Gul Z

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 05 oktober, 19:30
Plats:Segeltorps IP 1
Tävling:
Matchnummer: 151192119
Samling:18:45
Trupp:Albin Bergstedt
Dante Holmqvist Lugo
Erdem Kavas
Erik Tallén
Filip Baser
Glory Yambela
Jonathan Sener
Leo Partiainen
Melvin Kuurne
Mohamed Habt
Nikola Simic
Nikola Drinic
Szymon Zarzeczny
Tim Tajjiou
Förlust mot Enskede
2018-10-06 13:03
1-4
Vårens stora vinst mot detta Enskede var ett orosmoment inför kvällens returmatch. I genomgången inför match pratade vi om hur dessa resultat ofta gör att ett lag får alldeles för stort självförtroende medan motståndarlaget har revansch att utkräva och kommer med en annan energi.
Som matchcoach tar jag på mig misstaget att ändra organisation och välja fel spelare för att genomföra matchplanen. Jag försöker göra två saker samtidigt då jag misstänkte att andra läser referaten och hittar på sätt att parera det vi gör - konkret: undvika situationer där bollen sätts bredvid våra innerbackar och hamna med numerärt färre centralt. Tyvärr är det flera spelare hos oss som inte deltar i försvarsarbetet enligt plan utan hänger kvar högt eller långt ut på sidan när spelet flyttas upp på vår planhalva eller ut mot en kant. Enskede skapar anfallsvåg efter anfallsvåg och det är bara en tidsfråga innan det rasslar i vårt mål. Första målet kommer efter felpass från vår målis rakt fram till fri Enskedespelare som kan enkelt kliva fram och avsluta. Andra målet kommer även efter speluppbyggnad på vår utgångsyta där vi sätter målvakten i problem genom att spela tillbaka bollen trots spelalternativ framåt. Enskede har flera tunga spelare med sig idag och utnyttjar de väl för att avgöra situationerna i spelet. Från sidlinjen är jag frustrerad över spelarna som inte deltar i återerövringen respektive speluppbyggnaden men låter de spela klart sina speltider.
Enskede går ifrån till 3-0 på 15 minuter och vi är fortfarande tvåa på det mesta. Byte av organisation och spelare. Jag lämnar matchplanen och går över till ett arbetssätt som inte är beroende av att ett par spelare uppfyller sina roller i försvarsarbetet. Spelarna hamnar nu rätt redan i spelsystemet och vi kan lägga energi bara på de aktionerna man hamnar i vid närmaste spelare. Vi tar över spelet men spelar nu mot ett Enskede som leder och försvarar ledningen mest på egen planhalva. Trots flertalet lägen lyckas vi inte få in bollen mot ett kompakt försvar och en bra målvakt. Istället hamnar bollen efter en spelvändning återigen hos poängspelarna och 4-0 i baken är ett faktum. Vi fortsätter att trumma på med ett stort bollinnehav och får så småningom utdelning när ett skruvat skott från kort avstånd kan runda försvaret och leta sig in i målet bredvid bortre stolpen. Med mycket lite tid kvar så fanns det inte så mycket mer att göra och vi får inkassera en förlust.
Enskede gör det riktigt bra både vad gäller inställning och matchplan. De spelar som man skulle ha spelat mot oss. Jag tror att matchen hade haft en annan utgång om jag hade trott på förankrat arbetssätt och förstått att prioritera arbete före talang. Vi tog detta i omklädningsrummet efter matchen. Kan vi inte få med oss poängen så kan vi åtminstone få med oss lärdomen.

<< Tillbaka