Några varningar från IT sidan av idrotten
2017-05-08
Vi lever större delen av vårt aktiva föreningsliv, antingen i en innebandyhall eller på en hockeyrink medan några av oss springer benen av sig efter fotbollar. Men det finns också en annan del av föreningslivet där vi befinner oss vid en dator, smartphone eller surfplatta.
E-post idag är en extremt vanlig väg för illasinnade att försöka "hacka" sig in i våra olika internetanslutna enheter. Dessutom är den väldigt sårbar eftersom brottslingarna blivit väldigt duktiga på att maskera sig som legitima företag, som exempelvis Post Nord. Många av er har säkert hört talas om de brev som cirkulerar på Internet i Post Nords namn med så kallad Ransomware.
Läs i Bineros blog mer om just

Är ni användare av Google Docs, ett alldeles grymt verktyg för att smidigt sammarbeta i dokument (typ Word, Excel & Powerpoint) eller skapa smidiga lättanvända och helt gratis formulär för exempelvis bemanning av en cup eller liknande. Då är ni dessvärre också närmare farozonen för ett annat orosmoln som växer just nu. En kontostöld via ett falsk mail gällande ett Google Docs dokument vilket ser att vara skickat ifrån någon ni känner.
Läs mer om detta i Bineros blog

Jonny Årstadius