Snöbollen Cup
2015-12-23 14:21
I Snöbollen Cup finns det varje år flera riktigt duktiga lag anmälda och vi såg cupen som ett gyllene tillfälle att få till matcher mot tufft motstånd. Och tufft motstånd fick vi verkligen och det är nyttigt för framtiden.
Segeltorps IF 1

IFK Haninge BRB - Segeltorps IF  0-0

Matchen präglades av nervositet och det kanske inte är så konstigt, det var första matchen i Segeltorps IF för de flesta av spelarna. Ändå gör vi en bra match, vi skapar flera chanser och med lite tur hade vi vunnit den här matchen. En klart godkänd insats från vår sida.

Segeltorps IF - Beach FF  1-2

Här får vi vara ärliga och konstatera att vi gör en dålig match. Vi låter Beach FF göra lite för enkla mål och vi ligger alldeles för lågt med laget under matchen. Efter en trög start så lyckas vi, efter ett snyggt anfall, kvittera matchen via ett mål av Sanna. När vi sedan går för segern så slarvar vi och släpper in ett sent mål i matchen, en tung förlust..

Segeltorps IF - Boo FF Blå  1-0

Matchen mot Beach FF hade kunnat sätta sig i huvudet på spelarna. Men mot Boo FF visar vi karaktär och styrka. Försvarsspelet är riktigt bra och vi är väldigt farliga i kontringsspelet. Det är återigen Sanna som kyligt lägger bollen i mål efter en snabb omställning. En skön och rättvis seger!

Under matchen så flög en Boo-spelare olyckligt in i sargen med huvudet före. Det såg otäckt ut och vi hoppas på en snabb återkomst för Boo-spelaren till fotbollsplan.

Älvsjö AIK Dam U - Segeltorps IF  0-0

Försvarsmässigt gör vi vår bästa match under cupen. Älvsjö AIK är ett bra lag med flera spelare som besitter fina spetskvaliteter. Men de kvaliteterna syntes inte alls under denna match, Älvsjö AIK skapade egentligen ingenting mot oss. Så försvarsmässigt gör vi en väldigt bra match, tyvärr hotar vi inte så mycket i kontringsspelet som vi önskat.

Sammanfattningsvis så gör vi en klart godkänd cup. Med tanke på att flera av lagen tränar futsal flera dagar i veckan och vi knappt fokuserat på futsal så gör vi det stundtals riktigt bra. Vi ledare ser positivt på framtiden!

Segeltorps IF 2

Telge United FF - Segeltorps IF  1-0

Nyblivna Div 1-laget Telge United FF skulle visa sig vara ett tekniskt och passningsskickligt lag. Men här visar vi att vi också är ett bra lag. Försvarsmässigt gör vi en kanoninsats och vi hotar dessutom flera gånger när vi ställer om till anfall. När alla tror att matchen ska sluta mållös så slarvar vi och släpper in ett mål när mindre än en minut återstår. Ett tråkigt slut på en väl genomförd match.

Segeltorps IF - Boo FF  0-6

Ibland får man lyfta på hatten och gratulera motståndarna, Boo vinner fullt rättvist. Men vi bjuder på alldeles för enkla mål i denna match och det känns som vi gett upp redan efter ett par minuter. Vi låter Boo FF spela runt bollen utan press och då är det svårt att freda sitt mål.

Segeltorps IF - Hanvikens SK  0-2

Det här resultatet känns inte rättvist, vi borde fått med oss en poäng i denna match. Tillställningen var jämn med chanser åt båda håll. Tyvärr tappar vi pressen och plötsligt står det 0-1 på resultattavlan. När vi sedan jagar kvittering så händer det igen, vi släpper in ett mål till. Förståeligt att vi hänger med huvudena när vi inte har någon som helst flyt med oss..

Enskede IK - Segeltorps IF  3-1

Här gör vi vår bästa match försvarsmässigt. Det skapas inte speciellt mycket från Enskedes sida i inledningen av matchen och det kändes stabilt. Men när man möter riktigt bra lag så blir man straffad om man inte är "på tårna" hela matchen. Vi släpper in två hörnmål mot Enskede och det är tråkigt när vi annars försvarat oss så bra. Vid ställningen 0-2 så ställer vi om på ett bra sätt och Anna reducerar snyggt och då känns det som att vi är med i matchen igen. Men direkt efter så gör Enskede 1-3 och då är det ridå.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi blir väldigt hårt straffade under denna cup. Vi är med i alla matcher, Boo FF undantaget, och det mot väldigt bra motstånd. Det är nyttigt med sådana här matcher, även om det givetvis känns tungt att förlora. Men med tanke på att vi inte fokuserat på futsal under träningarna så tycker vi ledare att vi gör det bra.

Framtiden är ljus för Segeltorps IF, det är vi övertygade om!

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00