Första träningsmatchen slutar med vinst
2016-02-14 23:02
Segeltorps IF tog emot Rönninge/Salem på ett kylslaget Segeltorps IP. Det slutar med vinst för Segeltorps IF, men det satt långt inne.

Startelva:

Natta    Issa

Mikaela  Lisa  Sanna  Melina

Elin   Grandin  Anna  Matilda (K)

Frida

Avbytare: Gabi, Ilona, Ida

Första halvlek börjar trevande, inget av lagen får ett grepp om matchen och det blir mest ett ställningskrig ute på plan. Vi har svårt att hitta lugnet i vårt spel, det är tyvärr lite för stressigt när vi ska försöka bygga upp ett anfallsspel. Efter 14 minuters spel så kommer baklängesmålet. Vi har tryckt upp laget när Rönninge/Salem ställer om med en snabb kontring. En av deras duktiga innermittfältare får utan press vända upp rättvänd och sätta en fin passning i djupled på en anfallare som fri med Frida i målet inte gör några misstag, 0-1.
Kvitteringen kommer dock nästan omgående. Melina kommer runt på högerkanten och slår in en riktigt bra passning till Issa som vänder upp och drar till med ett stenhårt skott vid närmsta stolpe, ett vackert mål och 1-1 i matchen.

Andra halvlek är den första lik, det är mycket kamp och inte så mycket skönlir. Segeltorps IF känns hela matchen som det starkare laget och tack vare individuell skicklighet så skapar vi en mängd chanser i andra halvlek. Trots det är det Rönninge/Salem som i den 59:e minuten återigen tar ledningen i matchen. Ännu en gång så tillåter vi Rönninge/Salems spelare att vända upp utan press från vår sida. Hon får alldeles för mycket tid med bollen, strax utanför vårt straffområde. Spelaren drar till med ett hårt skott mot bortre kryss, Frida får fingertopparna på bollen men kan tyvärr inte styra bort bollen, 1-2.
Efter baklängesmålet så tar vi tag i matchen, vi krigar om varje boll och skapar fler och fler chanser. I den 70:e minuten så kommer kvitteringen. Mikaela slår en lång hörna ut mot bortre delen av straffområdet. Där står Sanna omarkerad, hon tar ner bollen, dribblar förbi en spelare och drar till med ett bra skott i bortre hörnet. Målvakten är på bollen, men skottet är för bra, 2-2 i matchen. Nu går vi för segern, men det ska dröja till 88:e minuten innan ledningsmålet kommer. Melina kommer återigen runt på högerkanten och slår in ett riktigt bra inlägg där Mikaela står. Hon tar kallt ner bollen och drar till med ett hårt skott som målvakten inte har en chans att rädda, 3-2 och segern är säkrad.

Sammanfattningsvis så ska vi vara nöjda med segern, vi krigar verkligen hela matchen och vi skapar flertalet målchanser. Däremot kan vi inte vara nöjda med vårt försvarsspel över hela plan, vi låter Rönninge/Salem få alldeles för mycket tid med boll och vi släpper in för enkla mål. Vi måste helt enkelt sätta betydligt tuffare press högre upp i plan. Samtidigt ska man vara medveten om att detta var vår första match utomhus i år, dessutom första matchen tillsammans med flera nyförvärv inför säsongen 2016. Så på det stora hela en klart godkänd match.

1 stjärna: Sanna. Hon kämpar och sliter matchen igenom, kvalitet i passningar och en pådrivare med sitt uppoffrande spel. Dessutom målskytt.

2 stjärnor: "Natta". En riktig mardröm för Rönninge/Salems backlinje. Flera gånger under matchen så tog hon bollen och bara gick mot mål. Det spelade ingen roll att det fanns en backlinje hos motståndarna, "Natta" sprang förbi allihopa och skapade flera målchanser under matchen. Tyvärr inget mål denna dag, men det ser verkligen spännande ut inför framtiden.

3 stjärnor: Melina. Bäst på plan. Levererade assists, skapade hörnor, utmanade matchen igenom, bjöd publiken på tunnlar och show. En riktig guldklimp vi lyckats värva in till Segeltorps IF.

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00