Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Storseger mot Långholmen FC
2016-02-29 06:12
Den tredje träningsmatchen för året och denna gång var det Långholmen FC som besökte vår fina idrottsplats i Segeltorp. Det slutade med storseger för Segeltorps IF. 

                    Startelva:


            Emma S       "Natta"      


Mikaela    Emma H   Sanna   Melina


    Elin      Anna       Natalie   Lisa

                      
                         Issa


Avbytare:   Gullan,    Ida
Inför matchen hade vi pratat om att sätta hög press och inte låta Långholmen FC få någon tid med bollen. Vi kunde inte fått en bättre start på matchen än vad vi fick, redan efter 1 minuts spel så tar Segeltorps IF ledningen. Det är Emma S som kommer runt på vänsterkanten och hittar "Natta" med ett inspel, "Natta" sätter säkert 1-0 i matchens inledning, en kanonstart för Segeltorps IF. 
Kanske blir vi lite för självsäkra och otåliga efter målet då vi flera gånger försöker slå den avgörande passningen istället för att vårda bollen och hitta en rytm i vårt spel. Detta gör att spelet blir böljande och kamp är vad som kännetecknar stora delar av halvleken. Men i slutet av halvleken får vi lite ro i vårt spel när vi vårdar bollen bättre, något att bygga vidare på i andra halvlek. 

Andra halvlek är betydligt bättre. Nu vågar vi hålla bollen inom laget och presspelet fungerar på ett bättre sätt. Därför är det inte ologiskt att vi dubblar vår ledning i den 49:e minuten. "Natta" springer förbi sin motståndare på högerkanten och slår in en passning till Emma S som trycker in bollen i mål från nära håll, 2-0. Fem minuter senare så är det dags för ännu ett mål. Efter ett nästan identiskt förarbete så rakar Emma S in sitt andra mål i matchen till 3-0, men denna gång är det istället Sanna som står för assisten.
4-0 kommer efter 71 minuters spel. Segeltorps IF:s höga press resulterar i en panikrensning från Långholmens målvakt. Men rensningen blir inte bättre än att den hamnar hos "Natta" som direkt går mot mål och får iväg ett väldigt bra skott som letar sig in i mål via den vänstra stolpen, ett välplacerat skott och ett snyggt mål. 
"Natta" är dock inte klar med målproduktionen än. Klockan har hunnit slå 82 minuter när Emma H vackert lobbar bollen över en motståndare till "Natta" som tar med sig bollen i fart, driver förbi en back och sätter bollen säkert vid målvaktens vänstra stolpe, 5-0. 
I den 88:e minuten så bjuds publiken på fotbollsgodis när Mikaela fastställer slutresultatet till 6-0. Mikaela driver in i plan från sin vänstermittfältsposition och drar till med ett stenhårt skott i närmsta kryss från ca 20 meter. Ett fantastiskt vackert mål och Mikaela gör därmed sitt tredje mål på lika många matcher. 

Sammanfattningsvis så gör vi en riktigt bra andra halvlek, försvarsarbetet över hela planen är bra och i offensiven så är det bra rörelse och stundtals fina kombinationer. Backlinjen känns stabil och Natalie gör ett väldigt gott intryck på oss ledare. 
Det känns som att vi tagit flera kliv på dessa tre träningsmatcher. Självklart finns det en del att jobba med i spelet, men det känns väldigt positivt inför framtiden.1 stjärna: Mikaela. Är inne i ett stim, gör mål i varje match. Trygg med boll, slår fina passningar och är stark i duellspelet. Gör ett klassmål i denna match. 2 stjärnor: Innermittfältet. Emma H och Sanna jobbar kopiöst i matchen, både defensivt och offensivt. Levererar fina passningar och vinner mycket boll. Navet i vårt spel. Assisterar till varsitt mål. 3 stjärnor: Anfallarna. 5 av 6 mål görs av Emma S och "Natta", de var minst sagt giftiga framför mål. Är under hela matchen ett hot framåt, men jobbar även förtjänstfullt i försvarsarbetet och gör det svårt för backarna i Långholmen FC. Hedersomnämnande: Issa. Vi hade inför matchen ingen av våra målvakter att tillgå. Då ställer anfallaren Issa upp och sätter på sig målvaktshandskarna, det slutar i succé! Vi håller vår första nolla för i år och Issa gör några riktigt fina räddningar i matchen. Gör under matchen en glidtackling utanför straffområdet som hade fått självaste Glenn Hysén att applådera. 

Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21