Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Stark vinst mot Huddinge IF
2016-03-06 14:48
Div 2-laget Huddinge IF stod för motståndet i årets fjärde träningsmatch. Segeltorps IF står för en stark prestation och vinner matchen. 

                    Startelva:


                Emma S     "Natta"


Mikaela    Matilda (K)   Sanna   Melina


       Elin    Anna      Natalie     Lisa


                           Issa


Avbytare:     Ida,   Ilona,    IsabellaInför matchen hade vi pratat om att spela med ett lägre försvarsspel och ställa om med fart och med många spelare. Detta gör vi på ett bra sätt i inledningen av matchen, Mikaela är nära på att sätta bollen i mål redan efter 4 minuters spel. Tyvärr smiter bollen precis utanför målvaktens vänstra stolpe. Minuten efter är det Emma S som sånär kommer i ett friläge, men målvakten hinner precis få undan bollen och i anfallet efter så tar istället Huddinge IF ledningen. Huddinges mittback slår en fin långpassning uppåt i plan, bollen nickskarvas vidare till en anfallare som kommer fri med Issa i målet. Issa är nära på att rädda bollen, men oturligt nog studsar bollen inte vår väg och 0-1 på resultattavlan redan efter 6 minuters spel. 
Efter målet är det mycket krig och kamp, hela laget sliter förtjänstfullt och vi kommer till en del halvchanser. 
I den 23:e minuten så kommer Huddinge återigen i ett friläge efter en slagen långboll från backlinjen, men denna gång gör Issa en fin räddning och håller kvar oss i matchen resultatmässigt. 
Efter friläget tar vi tag i matchen och för spelet mer, vi får till fina kombinationer och kommer till bra målchanser. När klockan slagit 32 minuter så kommer också kvitteringen och det är ett oerhört elegant mål. Mikaela slår en hörna som Melina kommer ut och möter. Med en yttersida skarvar Melina bollen bakom sig i en perfekt båge över målvakten i Huddinge, 1-1. Melina gör därmed mål på laget hon lämnade för några månader sen, säkerligen en speciell känsla. 
3 minuter senare så tar vi också ledningen. Matilda stressar Huddinges mittfält till en felpass som "Natta" snappar upp och sätter fart mot Huddinges mål. Med en fint slagen djupledsboll hittar hon Emma S som i princip kommer fri med målvakten, Emma S slår bollen vid målvaktens vänstra stolprot och vändningen är fullbordad, 2-1. 

I andra halvlek trycker Huddinge upp sitt lag högre upp i banan för att få till en kvittering. Segeltorps försvarsspel är dock riktigt bra, vi krigar om varje boll vilket gör att Huddinge har svårt att komma till klara målchanser. Istället är det Segeltorps IF som utökar ledningen efter 57 minuters spel. Vi vinner en frispark ca 40 meter från mål, Natalie kliver fram och klipper till bollen som seglar in precis under ribban i målvaktens vänstra kryss. Ett riktigt vackert mål och nu står det 3-1 i matchen. 
Efter målet känns det fortsatt som att Segeltorps IF har bra kontroll på matchen. Huddinge IF har det mesta av bollinnehavet, men vi visar prov på bra försvarsspel vilket gör att Issa inte har särskilt mycket att göra i målet. Därför kommer Huddinges reducering som en blixt från klar himmel. Vi har tryckt upp laget när Huddinge slår en fin passning i djupet mellan vår ytterback och mittback. Där dyker en Huddingespelare upp och kommer i ett friläge mot Issa i målet. Återigen är Issa nära på att rädda bollen, men bollen smiter in via stolpen, 3-2.
5 minuter senare ska vi dock utöka ledningen än en gång. Sanna vinner boll, långt ner på vår planhalva. Hon spelar bollen till Mikaela som med en passning hittar "Natta" som med sin snabbhet springer förbi Huddinges backlinje och krigar fram bollen till Isabella som kan lägga in bollen i öppet mål, 4-2. Isabella gör alltså även hon mål på sitt forna lag, vi värvade Isabella till Segeltorps IF från just Huddinge IF inför den här säsongen. 
I den 83:e minuten blir det nervöst för hemmapubliken när Huddinge reducerar på nytt. Huddinge vinner en frispark strax utanför Segeltorps straffområde. Frisparken är bra slagen, men Huddinge får en del hjälp när bollen oturligt styrs via Segeltorpshuvud in i mål till 4-3 i matchen. Trots att Huddinge desperat försöker få till en kvittering i slutminuterna så slutar matchen 4-3 till Segeltorps IF.

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att Segeltorps IF vinner välförtjänt, vi visar ett stort hjärta i den här matchen. Segeltorps IF visar att man kan stå upp mot riktigt bra lag och det är en viktig känsla att ha med sig till säsongsstarten. Det känns spännande inför framtiden.
1 stjärna: Natalie. Placeringssäker, stark i duellspelet och en pådrivare. En riktigt stark insats i den här matchen. Dessutom målskytt. 


2 stjärnor: "Natta". Springer som ett djur och hjäper till i försvarsarbetet på ett imponerade sätt. I offensiven är hon inblandad i två av målen där hon assisterar Emma S och Isabella. En riktig "nagel i ögat" på motståndarna. 


3 stjärnor: Laginsatsen. Den här segern beror främst på hela lagets vilja och kämpainsats. Vi visar verkligen stort hjärta och uppoffrande spel i den här matchen. Alla spelare bidrar på ett imponerande sätt som är väldigt roligt att skåda.  Framtiden ser ljus ut. 

Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21