Förlust i träningsmatchen mot Södersnäckornas BK
2016-04-04 04:58
Segeltorps IF hade begett sig till Kärrtorps IP för en träningsmatch mot duktiga Södersnäckornas BK. Det slutar med förlust, men det beror främst på vår egen oförmåga.
Segeltorps IF är ett betydligt bättre lag än vad som visades denna dag, tyvärr var nog respekten för Södersnäckorna alldeles för stor och det speglar egentligen hela matchen. Man ska verkligen inte ta bort någonting från Södersnäckornas prestation, de är ett skickligt lag som spelar sig ur pressade situationer, har ett fint passningsspel och rörelsen utan boll imponerar. Men vi bjuder också Södersnäckorna på ytor, tappar boll i farliga lägen och är inte tillräckligt resoluta i presspelet. Därför är det logiskt att Södersnäckorna tar ledningen i den 16:e minuten på straff. Legendaren Kicki Bengtsson stegar fram och sätter bollen säkert i mål från straffpunkten, 0-1.
Efter målet fortsätter Södersnäckorna att föra spelet, men det är ändå Segeltorps IF som skapar de hetaste lägena tack vare omställningar och individuell skicklighet. Både "Natta" och Melina kommer några gånger runt på högerkanten och hittar sånär in till Emma framför mål, tyvärr missar passningarna precis Emmas fötter och rullar istället förbi. Även från andra kanten kommer Mikaela runt och slår in fina passningar i straffområdet, dock har vi inte tillräckligt med folk i boxen för att orsaka problem för Södersnäckorna och 0-1 står sig halvleken ut.

Vi inleder andra halvlek bättre, framför allt så är positionsspelet bättre. Segeltorps IF får lite grepp om matchen och det dröjer inte länge innan kvitteringen kommer. Lisa driver upp bollen, slår en passning mot Emma som i kamp med Södersnäckornas back lyckas kämpa fram bollen till "Natta" som vänder upp och stänker in 1-1 vid målvaktens högra stolpe.
Tyvärr varar glädjen över kvitteringen i mindre än 2 minuter. Ett inlägg skapar problem, vi får inte bort bollen bättre än att den hamnar hos en friställd spelare i Södersnäckorna. Inga misstag görs och plötsligt står det 1-2 på resultattavlan och uppförsbacke igen.
6 minuter senare är det dags för ännu ett baklängesmål och denna gång sker målet på en hörna. En fint slagen hörna hittar pannan på en Södersnäcka som säkert sätter bollen vid Gabis högra hörn, 1-3.
Efter målet går luften ur oss. Vi krigar och sliter, men det känns som att vi nu tappat tron på vår förmåga. Södersnäckorna fortsätter att skapa en del chanser, men matchen slutar 1-3.

Att förlora mot Södersnäckorna är verkligen inget att skämmas över, Södersnäckorna är ett topplag i div 2 och har flertalet spelare som spelat i högre divisioner, vissa i Allsvenskan och dessutom i landslaget. Att vi trots detta är besvikna efter matchen säger ändå något, vi kan så mycket bättre och det vet vi. Men ibland blir prestationerna så här, speciellt när vårt pågående lagbygge bara är några månader gammalt. Trots en mindre bra dag på jobbet så är vi med i matchen och det ska vi verkligen ta med oss. Vi tar lärdom och blir starkare av det här.

1 stjärna: "Natta". Kämpar, sliter och skapar problem för "Snäckorna" med sin snabbhet. Kvitterar matchen med ett fint avslut.

2 stjärnor: Öberg. Stark, positionssäker, vinner duellspelet och styr laget på ett förtjänstfullt sätt. En klasspelare Segeltorps IF lyckats värva in.

3 stjärnor: Gabi. Gör en kanonmatch i målet. Läser situationerna lysande och håller oss kvar i matchen med flera snabbtänkta utrusningar. Ger en trygghet bakåt.

Hedersomnämnande: Ida. När vi en dag som denna har svårt att slå passningar med rätt adress, så visar ändå Ida en säkerhet i passningsspelet och det är roligt att se. Förhoppningsvis fortsätter Ida leverera fina passningar även i framtiden!

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00