Krigarinsats gav tre poäng i premiären
2016-04-18 12:42
Solen sken när damlaget spelade sin första match i division 4B. Premiären slutade med seger till Segeltorps IF och det tack vare en riktig kämparinsats.

Startelva:

Emma S       "Natta"

Mikaela  Emma H   Sanna   Matilda (k)

Elin     HL    Öberg   Lisa

Frida

Inför matchen hade vi pratat om att ligga lägre i försvarsspelet och ställa om snabbt på våra snabba offensiva spelare. Men redan efter 2 minuters spel tar Sätra ledningen. Det kommer ett pressat skott från avstånd som Frida räddar, men returen slås in av en friställd Sätraspelare till 0-1. Efter målet jobbar vi oss in i matchen, vi skapar några chanser på omställningar där våra kvicka yttrar och anfallare är farliga. I den 16:e minuten så kommer Emma S runt på vänsterkanten och hittar in till "Natta" med en fin passning i straffområdet. Precis när "Natta" ska dra iväg ett skott så får hon en ordentlig tryckare i ryggen av en back i Sätra och domaren pekar på straffpunkten. HL stegar fram och placerar bollen säkert vid högra hörnet och det är kvitterat till 1-1. Efter kvitteringen fortsätter Sätra äga bollinnehavet, Sätra rullar runt i backlinjen och försöker hitta luckor där de kan sätta bollar på rättvända mittfältare och anfallare. Men tack vare ett gediget försvarsarbete av Segeltorps IF så blir det mest långbollar från Sätra och i det spelet har vi fullständig kontroll. 1-1 står sig halvleken ut.

Spelmässigt är andra halvlek den första lik, Sätra fortsätter rulla runt i backlinjen medan "Torpet" försvarar och försöker såra Sätra SK med snabba omställningar. Detta gör vi på ett mycket bra sätt.
I den 56:e minuten så kommer också ledningsmålet. En slagen boll på djupet träffar en back i Sätra och bollen får en märklig bollbana som ställer målvakten. "Natta" ser sin chans och sätter fart mot bollen. Hon vinner duellen med målvakten, tar bollen och lägger in den i öppet mål, 2-1 till Segeltorps IF och glädjevrål från publiken.
10 minuter senare utökas ledningen. Matilda kommer runt från sin högerkant och driver in mot mål. När alla förväntar sig ett inspel så drar Matilda iväg en klassisk "tåpaj" som får en att tänka på Brasiliens gamla storstjärna Romario. Skottet är stenhårt och målvakten kan inte styra bort bollen och nu står det 3-1 på resultattavlan.
Tyvärr blir glädjen kortvarig då Sätra tilldöms en straff efter 72 minuters spel. Straffen slås väldigt säkert, högt upp i Fridas högra hörn till 3-2 och det är match igen.
Men bara 5 minuter senare så utökar Segeltorps IF sin ledning än en gång och det är återigen Matilda som gör målet. En fint slagen hörna av Emma S ställer till stora problem för Sätra. Det blir kalabalik framför mål och mitt i röran hamnar bollen hos Matilda som forcerar in bollen i mål, 4-2.
Segeltorps IF försvarar resten av matchen och gör det bra, vi ligger rätt i positionerna och krigar om varje boll. Men när klockan tickat upp till 89 så tappar vi koncentrationen för en liten stund och blir hårt straffade som följd. Det kommer en långboll från Sätras backlinje som vi inte rensar bättre än att den hamnar hos en rättvänd spelare i Sätra, strax utanför Segeltorps straffområde. Hon tar några kliv mot mål och lobbar bollen vackert över en chanslös Frida i målet till 4-3.
Det blir några nervösa slutminuter, men Segeltorps IF reder ut stormen och vinner matchen till publikens stora glädje.

Sammanfattningsvis så vinner vi matchen tack vare en stark laginsats. Sätra är ett spelskickligt lag med duktiga spelare. Men Segeltorps IF bevisar att vi också är riktigt bra, vi visar en enorm vilja och krigar om varje boll. Försvarsarbetet är riktigt bra från hela laget, från backlinje upp till anfallarna. När vi sen vinner boll så ställer vi om på ett mycket bra sätt där vi hotar Sätras backlinje flera gånger.
En riktigt skön premiärseger!

1 stjärna: Publiken.
Många på plats som också levde sig in i matchen. Riktigt roligt att se och publiken hjälpte verkligen spelarna i Segeltorps IF. Förhoppningsvis fortsätter åskådarna att följa "Torpet".

2 stjärnor: Matilda.
Bäst på plan. Försvarsarbetet imponerade verkligen. Matilda vann duellspelet på sin kant och löpte kopiöst. Visar utöver försvarsinsatsen även målfarlighet med två mål denna dag. Grym insats! Eller kanske "gjym" som hon själv skulle sagt med sin skånska dialekt.

3 stjärnor: Laginsatsen.
Vilken moral och vilket hjärta hela laget visar! Vi krigar om varje boll och går in tufft i duellerna. Passningsspelet fungerade kanske inte suveränt denna dag, men då krigar vi till oss poängen istället.
Fortsätter vi så här blir vi oerhört svårslagna i serien.

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00