Segeltorps IF B vinner bortamatchen mot Skogås-Trångsunds FF
2016-04-21 16:25
Andra matchen i division 5D för Segeltorps IF B spelades borta mot Skogås-Trångsunds FF. Segeltorps IF B vinner matchen och segern var aldrig hotad.

Startelva:

Issa            Isabella

Mira                   Melina                   Lisa

Emma H        Hannah

Ida               Anna              Nora

Gabi

Avbytare: Carolina, Linnea, Snees

Vi provade en ny taktik inför denna match, vi ville ha så mycket folk i mitten som möjligt och stänga till ytorna mellan våra lagdelar i försvarsspelet och detta lyckades vi bra med. Passningsspelet inom laget blev dock lite lidande, men det kan man även tacka våra motståndare för. Skogås-Trångsunds FF trycker upp sin backlinje väldigt högt i plan och det utnyttjade vi självklart med passningar i djupled istället för att passa runt inom laget.
Redan efter 9 minuters spel tar vi ledningen. Emma H spelar en fin boll i djupled till Isabella som kommer fri med målvakten. Isabella är kylig och sätter säkert bollen i mål, 0-1.
I den 17:e minuten utökar vi ledningen. Lisa driver upp på högerkanten, vänder in mot mål och hittar med en passning Issa som styr in bollen i mål, 0-2.
Bara minuten senare så reducerar dock Skogås-Trångsunds FF. Gabi sparkar olyckligt bollen på en spelare i STFF som får öppet mål och enkelt kan reducera till 1-2.
Men det dröjer inte många minuter innan Segeltorps IF utökar sin ledning än en gång. I den 25:e minuten så kommer Melina i ett friläge och blir bryskt nerdragen precis utanför straffområdet. Solklart rött kort tyckte nog dem flesta utom domaren som nöjer sig med att dela ut ett gult kort. Men på den frisparken får Melina sin revansch, med ett välplacerad skott i målvaktens vänstra hörn så tar Segeltorps IF kommandot i matchen resultatmässigt igen, 1-3.
3 minuter senare kommer nästa mål från Segeltorps IF och det är återigen Isabella som gör det. Vi spelar oss vackert upp från backlinje till mittfält med få bolltouch, in på Melina som direkt skarvar den till en friställd Isabella som rakar in 4-1 till Segeltorps IF.
Innan halvtidsvilan så hinner Segeltorps IF med två mål till. Det första görs av nyinbytte Carolina. Issa vänder och vrider innan hon med en fint slagen passning på djupet hittar Carolina. Med sin otroliga snabbhet är det ingen i Skogås-Trångsunds FF som hinner i kapp och Carolina kan säkert sätta bollen i mål till 5-1 för Segeltorps IF.
6-1 gör Melina, hennes andra mål i matchen och det är en djupledsboll som än en gång är receptet. Emma H, planens gigant, är det som serverar en friställd Melina som precis hinner snappa upp bollen innan STFF:s målvakt och rullar retfullt in bollen i mål, precis innan halvtidsvilan.

Under halvtidsvilan så pratade vi om att våga hålla lite mer i bollen och sen fortsätta försöka straffa Skogås-Trångsunds FF med djupledsbollar bakom deras backlinje. Tyvärr lyckas vi inte med detta, det blir mest krig och kamp om bollen och inget välfungerande passningsspel. De gånger vi lyckas få bollen bakom STFF:s backlinje så blir det genast farligt, framförallt så är det Carolina och Mira som skapar farliga målchanser. Men det blir tyvärr inga fler mål och matchen slutar 1-6 till bortalaget Segeltorps IF.

Sammanfattningsvis så vinner vi fullt rättvist och segern kändes aldrig riktigt hotad. Trots ny taktik och att vi inte spelat speciellt många matcher ihop så vinner vi komfortabelt. Roligt att se talangerna från 00-laget bidra på ett väldigt bra sätt. Alla gör ett jättefint jobb ute på planen. Carolina gör återigen mål och är hela tiden farlig framåt tillsammans med Mira, det är roligt att se! Hannah är väldigt duktig denna match, positionsspelet och inställningen imponerar verkligen på oss ledare.
I den här matchen är det dock Emma H som är planens gigant. Ena sekunden så visar Emma H en behandling av bollen med finess där hon levererar smarta och vackra passningar. I den andra sekunden så sliter hon och vinner bollar via hårda dueller och tacklingar. Helt klart matchens lirare.