Storseger mot Örby IS
2016-05-09 17:12
Det var sommarvärme när Segeltorps IF tog emot Örby IS på Segeltorps IP. Det slutar med en väldigt klar seger för Segeltorps IF och det innebär att serien inletts med två raka segrar.

Startelva:

Melina     Issa

Mikaela    Emma H    Sanna    Matilda

Elin         HL        Gabi        Lisa

Frida

Segeltorps IF inleder matchen på ett positivt sätt, vi tar tag i spelet och rullar runt bollen inom laget. Redan i den sjätte minuten ska ledningsmålet komma. Öberg driver upp bollen i mitten och skjuter ett välplacerat skott precis under ribban, 1-0. Ett vackert mål och en skön start på matchen.

Minuten efter är det dags igen. Mikaela kommer runt på vänsterkanten och hittar in till Melina som hittat en fri yta inne i straffområdet. Passen sitter perfekt och Melina sätter säkert bollen i mål, 2-0.

Efter det andra målet blir det sämre kvalitet i spelet. Segeltorps IF breddar inte och rör sig inte tillräckligt för att visa sig när vi har boll vilket leder till att det mest blir chanspassningar och mycket kamp om boll. Trots detta är Segeltorps IF det bättre laget, med sin fysik så vinner man de flesta närkamper och skapar tack vare detta ett flertal klara målchanser. I den 24:e minuten utökas ledningen. Lisa slår en djupledspass till Melina som kommer fri med målvakten. Melina väntar kyligt ut målvakten och sätter säkert bollen i mål, 3-0.

Vi blir kanske lite för trygga efter det tredje målet för nu kommer Örby IS in i matchen. Segeltorps IF låter Örby hålla i bollen utan press och det gör att Örby IS får lite luft under vingarna och skapar en del halvchanser. Tur att vi då har en duktig backlinje och Frida i målet som kan reda ut eventuella farligheter. Vi går till halvtidsvila med en skön tremålsledning.

Andra halvlek är bättre från vår sida, nu skapar vi chanser på chanser medan Örby IS mest får jaga boll. I minut 61 så spelar vi snyggt upp bollen på en mötande Issa som med en direktskarv passar den vidare till Emma S som fri med målvakten inte gör några misstag, 4-0. Ett mål som visar på fin spelförståelse från både Issa och Emma S, riktigt snyggt!

Efter 69 minuters spel så gör Sanna mål och det är återigen Issa som står för assisten. Segeltorps IF spelar upp bollen på vänsterkanten där Mikaela dyker upp. Mikaela spelar bollen i sidled till Issa som även hon spelar bollen i sidled där Sanna dyker upp. Sanna drar iväg ett skott som sitter strax under ribban och nu står det 5-0 på resultattavlan.

Fyra minuter senare är det dags igen och denna gång är det Emma H som visar kvalitet med ett vackert långskott som sitter högt och otagbart för målvakten, 6-0.

Det sjunde och sista målet i matchen skulle även Emma H göra och det var även det ett riktigt vackert mål. Mikaela kommer runt på sin vänsterkant, som så många gånger förr, driver in mot straffområdet och ser att Emma H hittat en fri yta inne vid straffområdesgränsen. Passningen sitter perfekt och Emma H drar till direkt och bollen flyger in i krysset, 7-0.

Sammanfattningsvis så var det aldrig något snack om vilka som skulle vinna den här matchen. Segeltorps IF tar genast tag i matchen och visar en bra inställning ute på plan. Vi gör väldigt vackra mål i den här matchen och skulle kunnat göra fler mål med lite mer skärpa. En bra insats från vår sida. Ska man klaga på någonting så är det att passningsspelet stundtals är lite slarvigt. Men Segeltorps IF är starka för tillfället, det är roligt att se lagmoralen och inställningen.

1 stjärna: Mikaela. Skapar stora problem för Örbys backlinje. Utmanar och slår fina passningar in i straffområdet. Två assist denna dag.

2 stjärnor: Öberg. Ingen vill möta Öberg i duellspelet. Tuff i närkamperna och trygg med boll. Gör dessutom ett vackert mål.

3 stjärnor: Emma H. En oerhört klok spelare. Visar sig alltid som ett passningsalternativ och krigar på ett förtjänstfullt sätt. Gör två klassmål i den här matchen. En strålande insats.

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00