Oavgjort mot Hanvikens SK
2016-05-15 13:30
Bortamatchen mot Hanvikens SK på Trollbäckens naturgräs slutade oavgjort. Matchen borde ha slutat med vinst, men inställningen visade någonting annat.
                        Startelva:

Issa       Natta

Mikaela    Emma H    Matilda   Melina

Elin     Anna     Öberg   Lisa

Frida

Vi inleder matchen väldigt bra. Trots dåligt underlag så vinner vi duellspelet och skapar mängder med chanser. Faktum är att första halvlek är en uppvisning i dominans från Segeltorps IF:s sida. Vi tar ledningen efter 17 minuters spel. Melina slår en perfekt passning i djupet till Issa som driver bollen framåt mål, passerar en spelare och klipper till i målvaktens högra hörn. Målvakten är på bollen, men skottet är för bra placerat, 0-1 till Segeltorps IF.
Vi fortsätter skapa chanser halvleken ut, tyvärr lyckas inte Segeltorps IF få in bollen i mål. Istället för utökad ledning så kvitterar Hanvikens SK efter en hörna. Bollen dimper ner i en "gröt" framför mål där vi inte får bort bollen och en spelare från Hanviken trycker in bollen i mål,
1-1.
Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek är inte bra från Segeltorps sida. Hanviken är ett bra lag, inget snack om den saken. Men Segeltorps IF bjuder också motståndet på spelet. 1-2 kommer efter 71 minuters spel. En långboll kommer in mot straffområdet som vi får undan. Men vi "kladdar" på bollen för länge vilket gör att Hanvikens SK vinner tillbaka bollen. En spelare i Hanviken får dribbla förbi tre spelare och passa in till en friställd spelare, mitt framför mål som säkert sätter bollen i mål. Ett alldeles för enkelt mål.
Kvitteringsjakten har nu börjat, men skönspelet uteblir.. De chanser vi skapar beror på att vi vinner duellspelet mot våra motståndare. Till slut kommer kvitteringen, det sker i den 80:e minuten. Mikaela får en pass i djupled av Emma H, Mikaela driver mot mål och drar iväg ett stenhårt skott, stolpe in och 2-2 på resultattavlan. Enorm glädje från publiken, nu ville vi mer! Men matchen slutar 2-2, en missräkning i Segeltorps IF:s planering.

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att resultatet är rättvist. En bra första halvlek följs upp av en dålig andra halvlek. Resultatet är rättvist, Hanviken förtjänade verkligen poängen, kanske mer än så.  Mycket fokus hamnade på domaren i denna match. Gnället på domaren hjälper inte oss i striden om en topplacering. Rannsakning och ödmjukhet är nyckelorden att ta med sig, hur vi uppträder i denna match är verkligen inte okej. Vi är bättre än så här.

1 stjärna: Frida. Säkerheten själv, som vanligt. Får alldeles för lite hyllningar, men är kanske Segeltorp IF:s viktigaste spelare. En gigant i luftrummet och reflexräddningarna är enastående.

2 stjärnor: Elin. Gör ett grymt jobb i försvarsspelet. Gör det svårt för motståndarna att komma till lägen på hennes kant. Riktigt bra insats.

3 stjärnor: Emma H. Återigen bäst på plan. Går från klarhet till klarhet. Förstår vikten av hårt jobb, både offensivt och defensivt. Rörelsen utan boll är det som imponerar mest.

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00