Rättvis seger mot Bagarmossen Kärrtorp
2016-05-22 11:53
Segeltorps IF begav sig till Kärrtorps IP för att möta Bagarmossen Kärrtorp under lördagen. Det slutar med vinst och det var en rättvis utgång i slutändan. Men det var en oerhört intensiv och spännande match.

Startelva:

Melina   "Natta"

Mikaela    Emma H     Öberg   Matilda

Ilona      Anna       HL      Lisa

Frida

Första halvlek inleds väldigt positivt från vår sida. Faktum är att redan efter 10 minuters spel hade vi skapat 3-4 riktigt kvalificerade lägen, bland annat två frilägen. Men bollen ville verkligen inte hitta in i mål, mycket tack vare en duktig hemmamålvakt som agerade mycket säkert matchen igenom. Segeltorps IF ägde stora delar av första halvlek, men det skulle trots detta dröja till den 39:e minuten innan ledningsmålet skulle komma och det var ett straffmål som skulle bryta dödläget. Matilda kommer in från sin högerkant och driver in i straffområdet. Målvakten kommer ut och slänger sig för att ta bollen från Matildas fötter, men Matilda fintar och får istället benen bortslagna av målvaktens händer. En solklar straff som HL säkert placerar in vid högra hörnet, 0-1.

Fotboll är en märklig sport. Bara minuter efter det efterlängtade ledningsmålet så sticker Bagarmossen Kärrtorp upp och kvitterar, deras första riktiga målchans i matchen. Prestationen är dock väldigt fin från Bagarmossen-spelaren som kommer från vänsterkanten och driver mot mål och placerar bollen, ur en väldigt snäv vinkel, in i mål till 1-1. Domaren blåser av för halvtid direkt efter målet.

Andra halvlek är lite mer böljande, även om Segeltorps IF är det bättre laget matchen igenom. Trots detta är det väldigt nära att Bagarmossen Kärrtorp tar ledningen ett par gånger i inledningen av andra halvlek. Först är det en frispark som skarvas från nära håll som Frida gör en fantastisk räddning på. Där hade nog de flesta räknat med ett mål för Bagarmossen Kärrtorp. Men det här var Fridas dag, det skulle hon än en gång bevisa när Bagarmossen Kärrtorp tidigt i andra halvlek tilldöms en straff. En straff som hade kunnat förändra matchbilden totalt, men Frida läser av straffskytten och räddar straffen. Vild glädje från publik och spelare i Segeltorp, nu kunde inget stoppa oss!

Istället tar Segeltorps IF ledningen i matchen strax efter straffräddningen. Emma S har inte varit på plan i många minuter innan hon gör ledningsmålet för Segeltorps IF. Mikaela slår en väldigt fin passning till en helt friställd Emma S framför mål. Emma S trycker till direkt och skottet är stenhårt. Målvakten är på den, men kan omöjligt styra bort bollen, 1-2. En väldigt skön känsla att få ta ledningen efter den intensiva starten på andra halvlek.

Men Segeltorps IF var inte nöjda än. Vi utökar ledningen på hörna genom HL som därmed gör sitt andra mål i matchen. Lisa slår en riktigt bra hörna, den skarvas vidare av "Natta" mot bortre stolpen där HL dyker upp. Hon drar till på volley och sätter säkert bollen i mål, 1-3 till Segeltorps IF.

Bagarmossen Kärrtorp har dock inte gett upp än, reduceringen kommer efter "flipperspel" i straffområdet. En boll slås in i straffområdet, studsar på ett par ben och ställer Frida i mål. Frida är väldigt nära att rädda situationen, men bollen letar sig in i nätmaskorna, 2-3.

Det här var dock Segeltorp IF:s match och de tre poängen som stod på spel skulle bara med hem till Segeltorp. Vi skapar flertalet chanser som kunde avgjort matchen tidigare, men det skulle dröja till den 78:e minuten innan matchen skulle avgöras och det var ett vackert mål. Emma S får bollen utanför straffområdet, mitt i plan. Hon tar ett par steg åt vänster och klipper till bollen som åker in högt i vänstra hörnet av målet, 2-4. En väldigt fin prestation.

Efter målet känns matchen avgjord. Vi skapar några chanser till, men matchen slutar 4-2 till Segeltorps IF.

Sammanfattningsvis så är segern fullständigt rättvis. Ser man på matchen som helhet är Segeltorps IF det bättre laget, vi skapar mängder med chanser i matchen och kunde vunnit med större siffror om siktet varit lite bättre inställt. Ändå blir det nervöst i matchen, Bagarmossen Kärrtorp är farliga när de ställer om. För oss som kollade på matchen så har nog livet förkortats med 10 år. Ena sekunden är det enorm glädje och glädjeskutt, andra sekunden är det förtvivlan och nervositet. En väldigt skön känsla att åka hem till Segeltorp med tre poäng i bagaget!

1 stjärna: HL. Ger en trygghet bakåt och är bevisligen farlig framåt. Två mål som mittback hör inte till vanligheten.

2 stjärnor: Frida. Gör några tokräddningar i denna match, bland annat en straff som nämnts ovan. Läser dessutom av situationer som kunde blivit farliga om inte Frida varit "på tårna" med fina utrusningar.

3 stjärnor: Matilda. Bäst på plan. Löper kopiöst, är tuff i försvarsspelet och skapar chanser framåt. "Capitano" får gärna fortsätta på detta vis.