Segeltorps IF fortsätter vinna
2016-05-30 12:36
IFK Aspudden-Tellus besökte vår hemmaplan Segeltorps IP under söndagen. Det slutar med vinst för Segeltorps IF och segern var egentligen aldrig hotad.

Startelvan:

Emma S      "Natta"

Mikaela     Emma H    Sanna   Matilda

Elin      Anna        HL        Ilona

Frida

Segeltorps IF tar direkt tag i taktpinnen i inledningen av matchen och för spelet. Redan i den sjätte minuten ska också ledningsmålet komma. Vi vinner ett inkast på offensiv planhalva som Elin kastar till en mötande Emma S. Emma S tar emot bollen, vänder upp och driver in i straffområdet från vänsterkanten. Väl där så hittar Emma S en friställd Matilda som enkelt kan styra in bollen i öppet mål, 1-0.

Sex minuter efter första målet kommer även 2-0. Elin slår en långboll från sin vänsterbackplats till "Natta" som vänder upp och löper mot mål. Hon utmanar och kommer förbi tre spelare i IFK Aspudden-Tellus och går in i straffområdet. Fri med målvakten gör "Natta" inga misstag, ett välplacerat skott högt upp i nättaket gör att det nu står 2-0 på resultattavlan. Ett säkert och vackert avslut.

Minuten efter kommer även 3-0. Mikaela slår en boll på djupet för "Natta" som än en gång kommer fri med målvakten. "Natta" väntar kallt ut målvakten och lägger bollen säkert vid sidan av målvakten, 3-0 redan efter 13 minuters spel.

Efter Segeltorp IF:s tredje mål så vaknar IFK Aspudden-Tellus till liv och kommer med ett par riktigt farliga lägen. Den första chansen är ett kanonskott mot krysset från långt avstånd som Frida räddar snyggt. Den andra chansen är ett inlägg som träffar insidan av stolpen och studsar längs mållinjen innan Elin kommer och rensar bort bollen. Oerhört nära en reducering för IFK Aspudden-Tellus, men vi reder ut situationen.

Precis innan halvtidspausen så utökar istället Segeltorps IF sin ledning. Emma H slår en boll mot Emma S som vinner duellen mot motståndaren och kommer fri med målvakten. Emma S försöker runda målvakten, men blir nerdragen av den samme och domaren pekar på straffpunkten. En solklar straff som HL säkert sätter i mål, 4-0.

I andra halvlek kontrollerar Segeltorps IF handlingarna betydligt bättre. Vi låter inte IFK Aspudden-Tellus komma till några lägen samtidigt som vi stundtals rullar runt bollen på ett väldigt fint sätt och skapar chanser.

I den 57:e minuten hittar Lisa, med en fin långboll, en friställd "Natta" som driver mot mål och placerar enkelt in 5-0 i matchen. En fantastisk passning och ett kyligt avslut.

6-0 kommer i matchminut 71 när Emma H tar emot ett inkast, fintar bort sin motståndare och vänder upp mot mål. Emma H spelar bollen ut på vänsterkanten där Mikaela finns. Mikaela driver in mot straffområdet, går vackert förbi 3 spelare och dunkar in bollen i mål, en riktigt fin prestation.

Två minuter senare är det dags för  ännu ett mål för Segeltorps IF och det är en vacker kontring som ligger bakom målet. Gabi vinner en nickduell i eget straffområde som Mikaela snappar upp. Mikaela hittar en mötande Emma S som direktskarvar den tillbaka till Mikaela på djupet. Mikaela tar några steg och hittar med en perfekt passning mellan IFK Aspudden-Tellus backlinje en framstötande "Natta" som placerar in bollen i mål, 7-0. En perfekt omställning och ett snyggt avslut på matchen.

Sammanfattningsvis så är vi det klart bättre laget och vinner fullt välförtjänt. Det som är roligt att se är att vi får till flera fina kombinationer och är väldigt effektiva framför mål. Ska man klaga på något så är det vårt försvarsspel över hela banan där vi stundtals inte jobbar som ett lag. Men det känns fel att klaga när man vinner med 7-0 och är ny serieledare. Nu gäller det att fortsätta vara ödmjuka och jobba hårt, vi är inte nöjda än!

1 stjärna: Emma S. En väldigt smart fotbollsspelare. Löper och skapar ytor åt sina medspelare på ett förtjänstfullt sätt. Jobbar dessutom bra i defensiven.

2 stjärnor: Mikaela. Väldigt duktig i denna match. Trygg med boll och utmanar motståndarna hela tiden. Gör ett mål och två assist denna dag.

3 stjärnor: "Natta". Fyra mål säger väl det mesta. Men det är främst hur "Natta" jobbar för laget som imponerar mest. Ständigt i rörelse och är en mardröm för motståndarnas backlinje.