Vinst mot Ösmo
2016-06-06 13:33
Segeltorps IF åkte till Ösmo IP för match mot Ösmo GIF. Det slutar med vinst efter en stark andra halvlek från vår sida.

Startelva:

Issa            "Natta"

Mikaela    Emma H       Öberg    Matilda

Elin      HL     "Näsan"   Ilona

Frida

Första halvlek är inte bra från Segeltorp IF:s sida. Vi är stressade när vi har bollen, jobbar inte som ett lag och det är framförallt försvarsspelet som blir lidande. Trots detta så får vi stundtals till fina kombinationer som leder till farligheter, och i den 17:e minuten tar vi också ledningen. Vi spelar oss snyggt upp från backlinjen till Emma H som direktskarvar bollen i djupled till "Natta" som kommer fri med målvakten. "Natta" är säker och placerar in bollen i mål, 0-1. En riktigt vacker framspelning och ett säkert avslut.

Vi utökar ledningen 10 minuter senare och det är återigen "Natta" som gör målet. Ösmos målvakt sparkar ut en boll som Issa nickar till en helt friställd "Natta" som sätter fart mot mål och inte gör några misstag, 0-2.

Ösmo reducerar dock nästan omgående efter Segeltorp IF:s andra mål. Ösmo slår en långboll som går mot Segeltorp IF:s mål. Det känns som att vi har kontroll på situationen, men det blir missförstånd i backlinjen som gör att bollen smiter igenom till en Ösmospelare som trycker in bollen i mål, 1-2.

Bara minuter efter reduceringen så kommer även kvitteringen. Ösmo vinner en frispark långt ut på vänsterkanten. Frisparken är bra slagen, men det känns ändå som att vi än en gång har bra kontroll på situationen. Tyvärr är vi inte tillräckligt resoluta när vi ska rensa bort bollen och det slutar istället med att bollen hamnar hos en spelare i Ösmo som säkert sätter bollen i mål, 2-2.

I den 34:e minuten så tilldelas Segeltorps IF en straff när Emma S kommer in i straffområdet och fintar bort Ösmos mittback som sparkar bort Emma S fot istället för bollen. En solklar straff, även om Ösmolägret tyckte det motsatta. Marginalerna är tyvärr inte med oss då HL sätter straffen i stolpens insida och bollen studsar ut ur straffområdet, oturligt nog. Det är helt jämnt, målmässigt, mellan lagen när vi går till halvtidsvila.

Andra halvlek är en helt annan historia, nu spelar Segeltorps IF som ett lag och både positionsspelet och passningsspelet är mycket bättre. Redan efter 30 sekunder så tar Segeltorps IF ledningen i matchen igen. Emma S kommer runt på vänsterkanten och spelar snett-inåt-bakåt till Öberg som säkert placerar in bollen i mål, 2-3. En riktigt skön start på andra halvlek.

Segeltorps IF kontrollerar nu matchen på ett övertygande sätt, Segeltorps IF låter inte Ösmo komma till många lägen medan det fortsatt skapas chanser framåt. Det dröjer dock till den 62:a minuten innan Segeltorps IF utökar sin ledning och det är en vacker omställning som är receptet. Segeltorps IF vinner boll långt ner på egen planhalva och slår en fin långpass till Emma S på vänsterkanten. Emma S hittar Matilda, som tagit sig inåt planen, med en vacker passning som gör att Matilda är helt fri med målvakten. Matilda väntar kyligt ut målvakten och placerar in bollen i målvaktens högra hörn, 2-4.

I den 69:e minuten vinner Segeltorps IF en hörna. Emma S stegar fram och slår en riktigt fin hörna. Faktum är att den är så bra slagen att den hamnar direkt i mål, dessutom i bortre krysset, 2-5. Ett riktigt vackert mål!

Segeltorps IF ska göra ett till mål i matchen och det sker strax före slutsignalen. Segeltorps IF passar bollen vackert upp i plan, hittar med en passning Gullan som i straffområdet klackpassar bollen till en friställd "Natta" som gör sitt tredje mål i matchen, 2-6. En riktigt vacker och kylig passning från Gullan som i denna match gör sin debut i div 4 för Segeltorps IF.

Sammanfattningsvis så kan man säga att vi gör en bra och en dålig halvlek i denna match. Första halvlek är inte bra från vår sida. Vi jobbar inte som ett lag och är inte "på tårna". Andra halvlek är en helt annan match, då är vi riktigt bra. Vi sliter och löper för varandra på ett helt annat sätt. Dessutom är passningsspelet betydligt bättre. Det är väldigt starkt att komma tillbaka som vi gör i denna match, det tyder på riktigt stark mentalitet från vår sida.

1 stjärna: Matilda. Löper, som vanligt, kolossalt mycket. En riktig krigare och väldigt viktig för laget. Gör dessutom ett mål denna dag.

2 stjärnor: Innermittfältet: Det kan inte vara roligt att möta Öberg och Emma H. Dem vinner de flesta dueller och har en blick för spelet som imponerar. Klass.

3 stjärnor: Anfallarna: Vi har tre olika typer av anfallare, kan man säga. Alla bidrar på sitt sätt och gör det väldigt bra. Issa spelar idag fram till ett mål och krigar på ett förtjänstfullt sätt.  Emma S spelar fram till två mål och gör ett galet vackert hörnmål som får en att tänka på "Nacka" Skoglund. Sen har vi "Natta" som idag gör tre mål. "Natta" har därmed gjort sju(!) mål på de två senaste matcherna.