Segertåget vägrar stanna
2016-06-13 09:45
Skarpnäck FF besökte under söndagen vår fina anläggning Segeltorps IP. Det slutar med vinst efter en mycket märklig match.
Vi inleder matchen förvirrat, Skarpnäck FF visar prov på ett fint passningsspel och en rörlighet som ställer till problem i vårt försvarsspel. Vi ligger hela tiden för långt ifrån våra motståndare och vi jobbar en och en när vi pressar. Därför kommer Segeltorp IF:s ledningsmål lite oväntat efter 8 minuters spel. Emma S kommer in i straffområdet och försöker komma förbi målvakten med bollen. Målvakten hinner inte nå bollen utan sparkar istället bort Emma S ben och domaren pekar på straffpunkten. HL stegar fram och sätter säkert bollen i mål, 1-0.
7 minuter senare kommer även 2-0. Vi ställer om snabbt med en passning ut till Mikaela på vänsterkanten. Mikaela hittar Emma S, med en perfekt passning, inne i straffområdet. Emma S gör inga misstag, lägger kyligt in bollen i målet till 2-0.
Efter målet fortsätter Skarpnäck FF att spela en fin fotboll, Segeltorps IF får verkligen slita för att komma åt bollen. Trots detta skapas det väldigt få klara målchanser från Skarpnäck FF:s sida,  det beror främst på krigarinsatsen från Segeltorps IF och en storspelande Frida i målet. Frida är hela tiden med på noterna och avvärjer eventuella farligheter med snabba utrusningar och ett allmänt bra positionsspel. När Skarpnäck FF har skaffat sig övertaget, spelmässigt, i matchen så kommer 3-0 till Segeltorps IF. Det tredje målet är nästan en kopia på det andra målet. Ännu en gång så ställer vi om med en passning till Mikaela, långt ut på vänsterkanten. Mikaela driver ner bollen mot kortlinjen, ser att Emma S hittat en fri yta inne i straffområdet. Passningen är perfekt och Emma S är säker när läget dyker upp, 3-0.

I andra halvlek försöker vi kontrollera resultatet, Skarpnäck FF fortsätter rulla boll på ett imponerande sätt och Segeltorps IF försöker ligga rätt i positionerna för att inte släppa till några chanser. Men det blir inte riktigt som vi planerat, Skarpnäck FF skapar fler målchanser i andra halvlek än i första halvlek. Trots detta är det Segeltorps IF som än en gång ska utöka sin ledning och det sker ännu en gång via en omställning. Issa vinner boll, långt ner på egen planhalva. Issa tar med sig bollen framåt, ser att "Natta" går i djupet. Passningen är bra slagen och "Natta" kommer fri med målvakten som inte kan rädda "Nattas" fint placerade skott, 4-0.
Efter Segeltorp IF:s fjärde mål så dör matchen lite. Segeltorps IF får fortsätta jaga boll, men Skarpnäck FF är fullt medvetna om att det blir svårt att hämta upp ett fyramålsunderläge, speciellt mot ett hårt slitande hemmalag.
När matchuret tickat upp på 89 minuters spel så vinner Segeltorps IF en hörna. Emma S stegar fram, slår hörnan med en perfekt skruv och bollen sitter oerhört vackert i bortre krysset, 5-0. Känns det igen? Emma S gjorde nämligen exakt samma sak i förra matchen mot Ösmo.

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att detta var en mycket märklig match, 5-0 är verkligen i överkant. Skarpnäck FF dominerar stundtals matchen och bör, med tanke på bollinnehavet, få med sig ett bättre resultat. Men Segeltorps IF vägrar förlora och det är en styrka i sig. När spelet inte fungerar så krigar vi till oss vinsten och för det förtjänar Segeltorps IF beröm. Spelet kommer hacka i vissa matcher, då måste man ta på sig rollen att kriga om varje boll, springa som ett djur och hjälpa sina lagkamrater. Då är vi oerhört svårslagna, det har vi bevisat.

1 stjärna: Sanna. Gör det väldigt bra när hon är på plan. Är snabb, tuff i duellspelet och krigar verkligen förtjänstfullt.

2 stjärnor: Emma S. Är klinisk när målchanserna dyker upp, gör tre mål och fixar en straff i denna match. En riktigt bra prestation från vår anfallare.

3 stjärnor: Frida. Räddar oss ett flertal gånger, står hela tiden rätt och räddar både frilägen och skott utifrån. Ger en väldig trygghet bakåt.

Hedersomnämnande: Skarpnäck FF. Ibland måste man hylla motståndet, och Skarpnäck FF förtjänar verkligen beröm för sitt fina spel. Vi ser fram emot returmötet, då vill vi ha en spelmässig revansch.

(Notis):

Även B-laget hade match under söndagen mot Tullinge på Brantbrinks IP. Det slutar med en 4-2 vinst efter tre mål av Mira och ett mål av Hannah på straff. Mira bjöd publiken på ett riktigt drömmål när hon drog iväg ett långskott som seglade in i vänstra krysset. Roligt att vi är topplag i både div 4 och div 5. Framtiden ser spännande ut!

Tyvärr hände också en riktigt tråkig sak i matchen, Gabi fastnar i gräset och vrider till knät och känner en oerhörd smärta. Gabi fick åka till akuten och vi håller verkligen tummarna för att Gabi snart är tillbaka på Segeltorps IP och spelar fotboll, där hon hör hemma.

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00