Viktor Vilhelmsen: "Segeltorps IF är riktigt bra"
2016-07-27 16:41
Höstsäsongen närmar sig och Segeltorps IF går in i den som serieledare. Här hör vi huvudtränaren Viktor Vilhelmsens tankar om sitt första år som tränare för "Torpet", vårsäsongen och framtiden.

Hur ser du på ditt första år som tränare för Segeltorps IF?

- Första året har varit suveränt! Redan första gången jag besökte Segeltorps IP kändes det rätt. En fin anläggning, trevligt folk runt föreningen och riktigt bra kvalitet i truppen. Tyvärr var truppen alldeles för tunn, vi kunde vara 6-7 spelare på träningarna under 2015. Det låter kanske inte som ett drömscenario för en tränare, men jag imponerades stort av spelarnas kämparglöd. Trots spelarbristen och att laget gick knackigt i serien så fortsatte de att kriga varje träning och match när det egentligen kanske hade varit lättare att lämna för andra föreningar. Jag skrev på direkt. När spelarna visar hjärta på det sättet vet man som tränare att grunden för att bygga ett bra lag finns där. När vi sedan fick in flera duktiga och spännande nyförvärv kändes vi riktigt starka. Och det har tjejerna visat under vårsäsongen får man säga.

Kan du sammanfatta vårsäsongen?

- Poängmässigt har vårsäsongen varit strålande, spelmässigt har det varit upp och ner. Att det varit varierande prestationer är kanske inte så konstigt med tanke på att det är ett rätt så nykomponerat lag. Men laget har hela tiden tagit kliv och blivit bättre och bättre, beviset på detta är tabellplaceringen. Det jag är mest nöjd med är målskörden, vi har i snitt gjort 4 1/2 mål/match. Det är bra. Sen har vi bäst statistik i serien när det gäller insläppta mål och det är också glädjande.

Det har även gått bra för B-laget. Kommentar om det?

- Det stämmer, B-laget har gjort det bra. Tre poäng från en första plats är riktigt bra. Då ska man också vara medveten om att trupperna till B-laget varierat från match till match, det har exempelvis inte varit samma startelva i någon av matcherna. Men särskilt förvånad är jag inte, det finns duktiga spelare i laget under damlaget (F00) som verkligen tar för sig i matcherna tillsammans med A-lagsspelarna. Det är positivt och det känns spännande inför framtiden!

Vad krävs för att fortsätta på vinnarspåret under höstsäsongen?

- Först och främst måste man vara medveten om att höstsäsongen antagligen kommer bli tuffare än vårsäsongen. Vi är serieledare och laget alla kommer vilja slå, tillsammans med Sätra. Men är vi ödmjuka, fokuserade och lever efter den fruktansvärt tråkiga klyschan att ta en match i taget så är jag inte orolig. Segeltorps IF är riktigt bra.

Har det skett några förändringar i truppen inför hösten?

-Tyvärr har Gullan Soyal flyttat tillbaka till Norrköping och det är verkligen ett tapp. Gullan är en riktigt duktig spelare som bidrog med ovärderlig rutin. Sen är det en riktigt härlig tjej att ha i omklädningsrummet så hon kommer vara saknad i höst.

En annan spelare vi kommer sakna i höst är Gabbi som tyvärr åkte på en korsbandsskada under B-lagets match mot Tullinge. Det känns riktigt tråkigt då Gabbi presterat väldigt bra på planen och imponerat på oss ledare. Förhoppningsvis är hon snart tillbaka på fotbollsplanen!

-På plussidan är nu Malin återställd från en meniskskada som hållit henne borta från fotbollen i över ett halvår. Isabella är även hon tillbaka efter benbrottsskada och Sanna verkar vara helt skadefri efter att ha haft skadebekymmer under vårsäsongen. Så det känns nästan som att ha fått in tre nyförvärv, dessutom viktiga sådana. Sen har vi även några spännande spelare från laget under som är och nosar på spel i A-laget.

-Även på ledarsidan har vi förstärkt. Vi har fått in en ny tränare i staben så att vi kan fortsätta utveckla laget i rätt riktning. Jacob är hans namn och det känns perfekt.

Vad händer närmast?

- Vi började träna i förra veckan. På torsdag (28/7) drar vi till Danmark för att spela en cup. Ungefär hälften av A-laget åker ner tillsammans med några 00:or. Där nere kommer vi få spela matcher mot olika typer av motstånd från olika länder. Bland annat möter vi DFK Teplice från Tjeckien och Bhasvic från England.  Ska bli riktigt roligt! Sen är det fullt fokus på serien när vi kommer hem igen.

Vi önskar Viktor med tränarstaben och hela damlaget lycka till inför höstsäsongen.