Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Säker seger mot IFK Aspudden-Tellus
2016-09-05 03:44
Efter en svajig inledning på höstsäsongen var det dags för match mot IFK Aspudden-Tellus. Det slutar med en klar och övertygande seger.


Fotboll är en intressant sport. Inför höstsäsongen såg vi oslagbara ut om man tittade på tabellen. Inga förluster och bara en oavgjord match under våren. Men när höstsäsongen började så inledde vi med två förluster, 2-3 mot Boo FF och 1-4 mot Skarpnäck FF. Vi mötte lag som var bättre för dagen, inget snack om den saken. Men det kändes främst som att det berodde på inspirationsbrist i truppen. Något var tvunget att förändras. Därför ändrades taktiken och det första testet kom mot Ösmo. Det som kan sägas om den matchen är att första halvlek är riktigt bra, vi skapar mängder av chanser och gör dessutom två mål, ett mål av Öberg och ett mål av Issa. Andra halvlek är däremot inte lika bra, Ösmo pressar oss och vi får mest jaga boll. Kanske inte så konstigt när vi ändrat taktik och inte är helt säker på rollerna. Men vi vinner matchen med 2-1 och var därmed tillbaka på vinnarspåret. Nästa test blev matchen mot jumbon IFK Aspudden-Tellus...


Segeltorps IF inleder matchen väldigt starkt. Vi rullar runt bollen fint från lagdel till lagdel, ett lågt spelande IFK Aspudden-Tellus får knappt låna bollen. Vi skapar flertalet chanser, men det ska dröja till den 22:a minuten innan första målet kommer. Malin slår, från backposition, en fin långboll som friställer Matilda framför målvakten. Matilda fintar vackert bort en utrusande målvakt och sätter säkert bollen i öppet mål, 0-1. 
Efter målet fortsätter det fina spelet från Segeltorp IF:s sida. Bollen vårdas på ett fint sätt och IFK Aspudden-Tellus ligger mest och väntar på kontringslägen. De få kontringslägen som uppstår har vi dock fullständig kontroll på, hela mittfältet tar ett stort ansvar när det kommer till det defensiva arbetet, samtidigt som backlinjen läser spelet på ett utmärkt sätt. Chanser framåt skapas också, även om det kanske borde kommit fler chanser sett till spelet. I minut 43 kommer äntligen det andra målet för kvällen och det är teknikern Melina som gör det. En inspark från IFK Aspudden-Tellus slås inte bättre än att den hamnar hos Melina som tar ner bollen på bröstet, låter bollen studsa en gång och drar sen till på halvvolley. Bollen slås i en perfekt båge in i målvaktens vänstra hörn till 0-2. Ett riktigt tjusigt mål och en skön tvåmålsledning att ha med sig i halvtid. 


Andra halvlek är spelmässigt inte lika bra från Segeltorp IF:s sida, IFK Aspudden-Tellus flyttar upp laget och försöker pressa mer och det gör att vi stundtals blir lite väl stressade med bollen. Men Segeltorps IF är trots detta det klart bättre laget och chanserna fortsätter skapas även i andra halvlek. Vi har flertalet lägen som borde resulterat i mål, men bolluslingen ville inte hitta in i nät. Vi får vänta till den 65:e minuten innan tredje målet äntligen skulle komma. Emma S hittar, med ett fint inlägg från högerkanten, Mikaela i andra änden av straffområdet. Helt ren med målvakten i IFK Aspudden-Tellus placerar Mikaela säkert bollen i hörnet målvakten kom från och det står nu 3-0 i matchen. Ett fint inspel och ett kyligt avslut. Segeltorps IF fortsätter skapa chanser resten av matchen, men resultatet stannar vid 3-0. 


Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Segeltorps IF vinner välförtjänt. Segern är aldrig hotad, vi är det klart bättre laget. Roligast att se i denna match är spelet där vi stundtals rullar runt på ett väldigt fint sätt. Backlinjen, tillsammans med Frida i målet, spelar sig ur pressade situationer på ett imponerande sätt och mittfältet jobbar både i offensiven och defensiven på ett förtjänstfullt sätt. I andra halvlek får vi inte lika mycket tid med boll vilket gör att spelet inte blir lika bra som i första halvlek. Det tar vi lärdom av och jobbar vidare med. Men passningsspelet är verkligen något som blivit betydligt bättre senaste tiden, det är roligt att se! Viktigast är ändå att Segeltorps IF är tillbaka på vinnarspåret, dessutom på ett övertygande sätt. Ska vi klaga på något så är det att vi bör göra fler mål i en match som denna. 
1 stjärna: Matilda. "El Capitano" är oerhört viktig för Segeltorps IF. Visar med sitt uppoffrande spel vad som krävs på planen för att vinna matcher. Gör det viktiga ledningsmålet i matchen. 


2 stjärnor: Öberg. Känns som att positionen på mittfältet skapats åt Öberg. Hon vinner både boll och fördelar den på ett sätt som får huvudtränaren i Segeltorps IF att gråta av lycka. Riktigt bra insats. 


3 stjärnor: Mikaela. När Mikaela är på spelhumör är hon på en annan nivå. Mikaela är både irrationell, trygg med boll och har ett tillslag med båda fötterna som imponerar. Bäst på plan denna afton. 


Hedersomnämnande: Emma S. Skapar både chanser och ytor åt sina medspelare. Ser aldrig stressad ut och löpningarna håller världsklass. En viktig spelare för Segeltorps IF. 

Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21