Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Vinst mot Bagarmossen Kärrtorp
2016-09-12 17:31
Under söndagen tog Segeltorps IF emot Bagarmossen Kärrtorp på Segeltorps IP. Vårens möte blev en tuff batalj där Segeltorps IF till slut fick med sig alla tre poängen efter bland annat en straffräddning av Frida. Den här gången gick det lättare. Första halvlek är riktigt bra från vår sida, vi har fullständig kontroll på matchen. Defensivt släpper Segeltorps IF inte till många chanser och offensivt skapar vi flera heta chanser. Efter 15 minuters spel så kommer också ledningsmålet och det är ett vackert mål. Öberg hittar, med en riktigt fin djupledsboll, Matilda som springer längs högerkanten. Matilda slår sen ett perfekt inlägg till en helt friställd Issa som kan sätta bollen säkert i mål, 1-0. Ett fint anfall och en skön start på matchen. 
Efter målet fortsätter Segeltorps IF att spela fin fotboll och skapa flertalet chanser, men det ska dröja till den 29:e minuten innan nästa mål ska komma. Matilda kommer ännu en gång runt på högerkanten och slår ett inlägg som hittar Issa som trycker in Segeltorps andra mål för dagen med pannan till 2-0. 
10 minuter senare utökas ledningen på nytt. Emma S kommer runt på vänsterkanten, letar sig ner mot kortlinjen innan hon hittar "Natta" vid bortre stolpen som enkelt kan sätta bollen i mål, 3-0. En fin prestation av Emma S och ett säkert avslut av "Natta".
Bara minuter efter det tredje målet så kommer även 4-0 och det är kanske årets mål vi fick se på Segeltorps IP denna söndag. Öberg slår en riktigt bra frispark från mittplan som klockrent träffar ribban. Emma S är snabbt framme på returen, men bollen studsar förbi och Emma S får därför snabbt vända sig om och med ryggen mot mål göra en stående cykelspark direkt i mål, 4-0. Ett klassavslut! 
Domaren blåser strax efter målet av för halvtidspaus. 


Andra halvlek är inte lika bra. Tempot i passningsspelet är för lågt och spelarnas rörelsemönster är inte lika tydliga. Det kanske inte är så konstigt, matchen kändes redan avgjord och det var dessutom sommarvärme denna söndag vilket säkerligen satte sina spår. Trots detta är det Segeltorps IF som för spelet, bollinnehavet tillhör definitivt Segeltorps IF. Därför kommer Bagarmossen Kärrtorps reduceringsmål lite som en blixt från klar himmel. Vi ska rensa undan en boll, men bollen träffar en spelare i motståndarlaget. Bollen studsar via motståndaren till en friställd spelare i Bagarmossen Kärrtorp som säkert lägger bollen förbi en chanslös Frida i målet, 4-1. Ett oturligt baklängesmål att släppa in. Men Segeltorps IF ska ändå få sista ordet i matchen och det är än en gång Matilda och Issa som står för målet. I den 85:e minuten slår Matilda bollen till en djupledslöpande Issa som tar med sig bollen från högerkanten in mot straffområdet. Issa slår sen bollen i en perfekt båge över målvakten in i bortre hörnet av målet till 5-1. Ett av många vackra mål som publiken får se denna söndagseftermiddag. Det blir inga fler mål i matchen och Segeltorps IF fortsätter vinna i slutspurten av serien. 


Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att Segeltorps IF känns heta inför slutspurten på serien. I jakten på seriesegern var detta en viktig match att vinna och som Segeltorps IF hanterar pressen är beundransvärt. Passningsspelet blir fortsatt bättre och bättre och tjejerna har förstått den nya taktiken väldigt snabbt. Många spelare som är riktigt bra idag, Mikaela fortsätter sätta skräck i motståndet, Öberg fortsätter övertyga på sin mittfältsposition och backlinjen är riktigt stabila. Alla anfallare gör också mål. Det känns spännande inför slutspurten.


1 stjärna: Matilda. Börjar upprepa mig här.. Men Matilda springer så mycket att man undrar om det snart bara är tändstickor kvar av benen. Dessutom spelar hon fram till samtliga mål av Issa, tre assist med andra ord. En riktigt bra insats.


2 stjärnor: Malin. Väldigt duktig i positionsspelet, tuff i duellspelet och trygg med boll. En riktig ledargestalt på plan.


3 stjärnor: Issa. Tre mål av glödhete anfallaren som hela matchen kändes farlig. Kämpar oerhört hårt och tar ansvar. En riktigt bra prestation denna eftermiddag. 

Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21