Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Segeltorps IF tog revansch mot Hanvikens SK
2016-09-19 00:01
Årets sista hemmamatch i Div 4B spelades mot Hanvikens SK. Efter vårens oavgjorda möte var det många i Segeltorps IF som var besvikna. Revansch fanns i huvudet inför matchen och revansch var det vi fick. 
Hanviken är ett svårslaget lag, det fick vi bevittna under våren där vi hade bekymmer med Hanvikens presspel och lagsammanhållning. Det finns ett par spelare i Hanviken som verkligen förtjänar beröm, dels är det lagkaptenen och sen en riktigt duktig mittback som styr och ställer där bak på ett väldigt övertygande sätt. Men vi var fast beslutna att ta revansch för vårens batalj där matchen slutade oavgjort, en missräkning från vår sida. Vi inleder också matchen på ett bra sätt. De första 10 minuterna är riktigt bra från Segeltorp IF:s sida, vi rullar runt bollen på ett fint sätt och tar kommandot när det gäller bollinnehav. Tyvärr får vi inte till tillräckligt med målchanser framåt och det gör att Hanviken samlar mod och tar sig, efter en stund, mer och mer in i matchen. Vi är inte tillräckligt resoluta i duellspelet och vinner inte andrabollar som vi så ofta tidigare varit bra på. Matchen står och väger när ledningsmålet för Segeltorps IF ändå kommer efter 30 minuters spel. Emma S kommer fram på vänsterkanten och rör sig ner mot kortlinjen. När hon kommit dit spelar Emma S bollen snett bakåt till Mikaela som drar till med ett stenhårt vänsterskott i bortre krysset, 1-0. Ett fantastiskt vackert mål! Resultatet står sig halvleken ut. 


Andra halvlek är bättre från Segeltorp IF:s sida. Nu är det Segeltorps IF som styr och ställer. Vi vinner duellspelet, spelar fin fotboll och skapar mängder med målchanser. Det var bara en tidsfråga innan det andra målet skulle komma. Det dröjer dock till den 73:e minuten innan ledningen skulle utökas. Mikaela fintar sig förbi ett par spelare och söker sig ner mot hörnflaggan. Väl där hittar Mikaela, med en perfekt passning, Emma S som med ett direktskott hittar bortre hörnet till 2-0. Ett fint inspel och ett säkert avslut. 
Bara 5 minuter efter det andra målet så kommer även tredje målet och det är återigen Emma S som gör målet. Efter att ha passat bollen fint inom laget hamnar till slut bollen hos Matilda som tagit sig inåt i banan. Matilda spelar bollen vidare till Emma S som ser en lucka i målvaktens vänstra hörn. Skottet är inte hårt, men välplacerat, 3-0. Resultatet står sig matchen ut och Segeltorps IF är fortfarande med i kampen om seriesegern. 


Sammanfattningsvis så gör vi en bra insats denna eftermiddag. Framför allt andra halvlek är riktigt bra, där visar vi verkligen att vi hör hemma i toppen av denna serie. Nu återstår bara en match för Segeltorps IF och det blir matchen mot Sätra SK i en ren seriefinal, dessutom i en match som kommer avgöra vilka som vinner serien. Det blir en sevärd match och vi kommer med gott självförtroende till den matchen!


1 stjärna: Sanna.
Snabb och vinner många dueller. Fortsätter vara väldigt viktig för "Torpet". En klasspelare. 


2 stjärnor: Mikaela.
Är inne i en väldigt bra form. Offensivt är Mikaela oerhört duktig, både med fina passningar och tunga skott. En svårläst spelare. Även defensivt tar Mikaela ett stort ansvar i denna match och visar vad som krävs för att vinna. Dessutom ett mål och en assist i matchen. 


3 stjärnor: Emma S.
Emma S var bäst på plan denna eftermiddag. Varje gång Emma S fick bollen kändes det farligt. Två mål och en assist, var med andra ord inblandad i alla Segeltorp IF:s mål. En fantastisk insats!


Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21