Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Segeltorps IF vinner Handlarcupen!
2017-01-25 01:19
Segeltorp IF:s Damlag begav sig i helgen ut till Hallstavik för att spela Handlarcupen. Segeltorps IF vinner också cupen, och det efter en riktigt stark insats. 
Rosersbergs IK - Segeltorps IF (Gruppspel)

Första matchen för dagen var mot ett lag vi kände igen sen tidigare. Vi mötte nämligen RIK i förra cupen vi spelade, Damvikingen. Den gången vann vi komfortabelt. Den här gången gick det inte lika lätt, men vi vinner ändå matchen rättvist med 2-0 efter två mål av Issa. En skön start i gruppspelet och i Handlarcupen!Häverödals SK - Segeltorps IF (Gruppspel)

Näst på tur stod laget som arrangerade cupen, Häverödals SK. "Torpet" känns matchen igenom som det starkare laget, även om spelet inte riktigt klaffade. Melina är den som bryter dödläget i matchen och ger oss en välförtjänt ledning. Öberg utökar ledningen innan Häverödals SK reducerar via en straff. Men Segeltorps IF får ändå sista ordet i matchen när Öberg dunkar in avgörande 3-1, även det på straff. Segern bärgad och så även gruppsegern efter två spelade matcher. 
Segeltorps IF - Vallentuna BK (Gruppspel)

Segeltorps IF är det bättre laget i denna match och vinner till slut enkelt. Även om det till en början är en relativt jämn tillställning så jobbar sig "Torpet" mer och mer in i matchen och tar till slut tag i taktpinnen. Vi vinner matchen med klara 3-0 efter mål av Melina, Issa och Emma S. 
Segeltorps IF - Sala FF (Kvartsfinal)

Under gruppspelet så var resultaten riktigt fina, men vi kände trots detta att spelet faktiskt kunde bli bättre. När vi ställdes mot Sala FF i kvartsfinal så visade vi publiken vilket fint spel "Torpet" kan bjuda på. I denna match är det först och främst passningsspelet som fungerar bra, det går både snabbt och med precision på rörliga spelare. Matchen slutar 5-0 efter mål av Emma S, Öberg, Emma H och två mål av Mikaela. Segeltorps IF - Rimbo IF (Semifinal)

I semifinalen ställdes vi mot favorittippade Rimbo IF. Planen var glasklar, vi skulle försvara oss förtjänstfullt och sedan ta våra chanser framför mål när de dök upp. Och vilken prestation Segeltorps IF gör i denna match. Försvarsmässigt jobbar vi som ett lag och stänger möjligheterna för Rimbo IF, samtidigt som vi är vassa framåt när omställningslägen fanns som alternativ. Sanna gör det förlösande ledningsmålet efter fint förarbete av Mikaela och Melina. Bara minuter senare så utökar Öberg ledningen till 2-0 på en hårt slagen frispark. Rimbo försöker förgäves komma tillbaka in i matchen, men Segeltorps IF försvarar sig lysande och vinner matchen rättvist. Segeltorps IF - Östervåla IF (Final)

I finalen ställdes vi mot Östervåla som presterat bra under cupen. Matchen inleds lite avvaktande, mycket beror säkerligen på nervositet där inget av lagen vill göra något misstag. Efter en stund börjar nervositeten släppa och båda lagen kommer till en del småfarliga chanser. Första farligheten skapar Östervåla IF, det kommer ett rappt och stenhårt skott från långt avstånd som träffar stolpen klockrent. Men "Torpet" tar till slut ledningen i matchen efter ett riktigt mönsteranfall, där bollen går som på ett snöre fram till Emma S som kyligt lägger bollen i mål, 1-0. Troligtvis cupens vackraste mål. När det sedan bara återstår minuter av finalen så sätter Melina avgörande 2-0 och pokalen är bärgad. 

Sammanfattningsvis så vinner vi denna cup fullständigt rättvist. 17-1 i målskillnad talar sitt tydliga språk, baklängesmålet kommer dessutom på straff. Med andra ord släpper vi inte in några spelmål i Handlarcupen. Det är oerhört imponerande. Att pokalen följer med hem till Segeltorp beror främst på en riktig laginsats där man jobbar hårt för varandra, samtidigt som man är skickliga när bollen är i ens ägo. En riktigt fin insats och framtiden ser alltjämt spännande ut för Segeltorps IF!


Vi tackar domaren, motståndarna, ledarna, publiken och arrangören för en riktigt bra och trevlig cup! 

Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21