Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Vinst i årets första träningsmatch
2017-02-21 14:32
Reymersholms IK stod för motståndet i årets första träningsmatch. Tyvärr kom inte "Reymers" med fler än nio spelare till matchen och därför blev det ingen riktig värdemätare. Det slutar med en klar seger, men det finns mer att önska av spelet. 


Första perioden (matchen spelades i tre perioder) inleds tempofattigt. Segeltorps IF dominerar bollinnehavet, men tempot i passningsspelet är alldeles för lågt och vi utnyttjar inte det numerära övertaget tillräckligt bra. Trots detta så skapar vi flera fina chanser där Carolina är den som är närmast att spräcka målnollan. Oturligt nog så går Carolinas nick precis utanför stolpen, men nu känns det som att det bara är en tidsfråga innan det första målet ska komma. I den 14:e minuten kommer till slut ledningsmålet. Emma S snappar upp ett bolltapp, strax utanför straffområdet, och drar iväg ett skott i målvaktens högra kryss till 1-0 i matchen. Ett vackert mål! Resultatet står sig perioden ut. 


Andra perioden är lite bättre, vi utmanar lite mer och höjer tempot i passningsspelet något. Det dröjer dock till minut 44 innan ledningen utökas och det är lagkapten Matilda som gör målet. Matilda kommer rusande med bollen från sin högerbacksposition och driver inåt i banan. Hon ser sin möjlighet och drar iväg ett skott, bollen träffar en motståndare som ställer allihopa och bollen går retfullt in i mål till 2-0. 
Bara minuter senare kommer nästa mål, och det är en riktig pärla som publiken bjuds på. Sanna driver in i straffområdet, ner mot kortlinjen. När Sanna väl är där så passar hon bollen till Emma H som hittat en tom yta precis utanför straffområdet. Passningen är riktigt bra och Emmas direktskott sitter perfekt i det vänstra krysset, 3-0. Ett klassmål! 
Strax innan andra periodens slut så vinner vi en frispark, långt ut på vänsterkanten. När de flesta förväntar sig ett inlägg så kommer istället ett lurigt skott från Mikaela som ställer målvakten i Reymersholms IK, och nu står det 4-0 på resultattavlan. 


I tredje perioden går vi tillbaka till lite mer tempofattigt passningsspel, däremot så löper vi lite mer för varandra. Framförallt är det Matilda och för dagen debuterande Mia som löper kopiöst och skapar oreda för motståndarna. Det blir "bara" ett mål till i matchen och det är återigen Matilda som gör det. Emma H friställer, med en vackert slagen passning, Matilda som löpt in mellan "Reymers" ytterback och mittback. Passningen är så pass bra slagen att Matilda kan skjuta på ett tillslag och bollen sitter snyggt i nättaket, 5-0. Resultatet står sig matchen ut. 
Sammanfattningsvis så vinner vi fullt rättvist, men vi ska ändå kunna prestera bättre. Men man ska samtidigt komma ihåg att det är första matchen för året och det kändes nog lite ringrostigt på sina håll. Att "Reymers" dessutom kommer till matchen med nio spelare kan spela in en hel del i att det blir lite avslaget i matchen emellanåt, det blir helt enkelt lite inspirationslöst. Men all heder till Reymersholms IK som, efter sina förutsättningar, sliter och försvarar på ett bra sätt. 

1 stjärna: Att utomhussäsongen äntligen är igång på riktigt, det är väldigt roligt! Det är också roligt att publiken kommer ner och ser oss spela träningsmatch i februari. Förra året hade vi högst publiksnitt i serien, kommer vi ha det även 2017? 2 stjärnor: Sanna. Bjuder på bra passningsspel, duktig både offensivt och defensivt och värderar situationer på ett klokt sätt från sin mittfältsposition. 3 stjärnor: Matilda. "Capitano" löper, som vanligt, kopiöst i denna match. Ger en trygghet bakåt och är dessutom nyttig i offensiven. Två mål i denna match talar sitt tydliga språk. Hedersomnämnande: "Natta". Till matchen mot Reymersholms IK hade vi ingen målvakt som kunde medverka. Natta ställer då upp och tar på sig målvaktshandskarna och hjälper laget, och för det ska Natta ha en stor eloge! 

Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21