Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Storseger för Segeltorps IF
2017-03-06 13:19
Det var ett kylslaget Segeltorps IP som var platsen när Segeltorps IF, i årets andra träningsmatch, tog emot Lindhagen FF. Det slutar med en övertygande seger. Faktum är att segersiffrorna kunde varit större. 
Första perioden (även denna match spelades i tre perioder) är bra från "Torpets" sida. Framförallt känns det som att vi verkligen är taggade och går in på planen med frenesi. Det är inget skönspel publiken bjuds på, men vi sätter pressen bra och Lindhagen har därför mycket svårt att få igång ett eget spel. När vi vinner boll så är vi snabba på att hitta ytor bakom Lindhagens backlinje, och detta gör vi på ett mycket bra sätt. Efter 13 minuters spel kommer ledningsmålet för Segeltorps IF och det är Emma S som är målskytten. Nyförvärvet Mia får en passning som hon direktskarvar vidare i djupet till Emma S som fri med målvakten inte gör några misstag, 1-0. En vacker passning och ett fint avslut.
2-0 kommer inte långt efter. Mikaela driver upp längs sin vänsterkant, hittar en mötande Mia som Mikaela väggpassar med. Passningen är perfekt och Mikaela kan sätta bollen säkert i mål till 2-0. 
I den 29:e minuten är det ombytta roller när Segeltorps IF utökar sin ledning. Denna gång är det Mikaelas tur att agera framspelare och Mia målskytt. Ida bryter ett uppspel från Lindhagen och hittar in bakom Lindhagens backlinje där Mikaela tar hand om bollen och driver mot mål. Mikaela kommer helt fri med målvakten, men spelar osjälviskt i sidled till Mia som enkelt kan sätta dit 3-0. Ett fint förarbete av Mikaela till Mias första mål i Segeltorps IF.
Bara minuten efter så utökas ledningen ännu en gång. Sanna driver upp längs högerkanten, slår in ett inlägg som träffar en Lindhagenspelares ben och går in mål, 4-0. Strax efter blåser domaren av första perioden. Andra perioden är inte lika bra från vår sida. Lindhagen flyttar upp positionerna och sätter en betydligt hårdare press på oss och vi har faktiskt lite problem under delar av andra perioden. Vi breddar inte tillräckligt när vi har boll, vilket gör att vi har svårt att spela oss ur Lindhagens press. Matchen präglas nu istället främst av kamp och längre bollar. Trots detta är det Segeltorps IF som även gör det femte målet i matchen, och det efter en kommunikationsmiss i Lindhagen. En back i Lindhagen försöker passa hem bollen till målvakt, men bollen smiter förbi målvakten som står långt utanför straffområdet. Emma S snappar upp bollen och kan i öppet mål sätta dit 5-0. I tredje, och sista, perioden så spelar vi lite bättre, vi vågar rulla runt bollen lite mer och hittar fler kombinationer i vårt spel. Men vi är fortfarande inte tillräckligt resoluta i presspelet. I den 67:e minuten gör vi 6-0 efter att Matilda, med ett fint inlägg, hittat Emma S inne i straffområdet. Emma S kan med en touch sätta bollen i mål. Ett perfekt inlägg och ett kliniskt avslut. 
Matilda ska även spela fram till dagens sista mål. Matilda hittar, med en fint slagen passning i djupet, Issa som kommer fri med målvakten i Lindhagen. Issa placerar bollen mycket säkert i mål, och slutresultatet skrivs till 7-0. 
Sammanfattningsvis så gör vi överlag en bra match denna dag. 7-0 är faktiskt i underkant, vi kunde gjort fler mål och då är också Lindhagens FF ett bra lag. Det är bra bolltempo i matchen, vi löper för varandra på ett mycket bra sätt och vi skapar mängder med chanser. Däremot så måste vi komma snabbare in i presspelet och kunna hålla bollen inom laget under längre perioder i matchen. Men för att vara andra träningsmatchen för året så är det en klart godkänd insats från "Torpet", vi är verkligen på väg åt rätt håll och det är roligt att se! 

1 stjärna: Öberg. Styr och ställer från backlinjen på ett väldigt bra sätt. Tuff i duellerna, lugn med bollen och har ett ruggigt fint tillslag på bollen. Wow!2 stjärnor. Sanna. Återigen en väldigt bra match av Sanna. Bidrar både offensivt och defensivt. Det är skönt att ha en spelare i laget som kan spela på i princip alla positioner, det visar på fin spelförståelse. 3 stjärnor. Anfallarna. Ett mål av Issa, ett mål och två assist av Mia och tre mål av Emma S. Snacka om att alla anfallare bidrog i den här matchen! Emma S är ändå dagens stora gigant med tre mål och kloka löpningar. Anfallsuppsättningen känns verkligen spännande inför framtiden! Hedersomnämnande: Ellinor. Till den här matchen lånade vi upp målvakten Ellinor från Dam J till damlaget, och Ellinor skötte uppdraget med bravur! Räddade frilägen och kändes lugn och trygg matchen igenom. Roligt att se! 

Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21