Jacob Thylin inför premiären: "Spelarna ser taggade ut"
2017-04-19 06:30
Det alla väntat på är snart äntligen här, damlagets seriepremiär är nu på lördag och det är ett spännande derby mot Huddinge IF som väntar. Vi kontaktade assisterande tränaren Jacob Thylin för att höra vad han tänker kring seriepremiären, men även om säsongen i stort.

Försäsongen är över och det är äntligen dags för seriepremiär! Hur känns det?

-Det känns väldigt spännande inför seriepremiären. Vi har slitit hårt under försäsongen, så det ska bli riktigt roligt att säsongen äntligen sätter igång! Vi möter ett tufft motstånd i Huddinge IF i premiären, vilket blir en nyttig värdemätare inför resten av säsongen. Annars tycker jag att vi har en fin balans i truppen, där vi även fått in ett par nya spelare som ska bli intressanta att följa.

Det har varit positiva resultat under försäsongen, vad är dina tankar kring detta?

-Det är naturligtvis alltid roligt att få med sig bra resultat, även om motstånden varit av lite varierande nivå. Vi har haft några fina matcher på försäsongen där spelet har fungerat bra, och spelarna ser taggade ut inför den nya säsongen. Jag tycker man kan se flera spelare som har tagit fina kliv framåt i utvecklingen, så det ska bli riktigt spännande att se vad vi kan åstadkomma spelmässigt denna säsong.

Hur ser det ut på träningarna?

-Jag tycker överlag att det ser riktigt bra ut. Spelarna har slitit hårt under vinteruppehållet, inte minst med fysträningen. Vi känns starkare än i fjol, både fysiskt och spelmässigt, och det syns att spelarna är mer samspelta nu. Det finns givetvis delar som vi vill förbättra, och där tycker jag det syns att vi gör framsteg på träningarna. Spelarna sliter hårt på träningarna, och jag är övertygad om att det kommer ge resultat under säsongen.

Vad tror du blir viktigt för spelarna att tänka på i seriepremiären mot Huddinge IF?

-Huddinge IF har som sagt ett bra lag, så det gäller verkligen att spelarna är taggade och tänker på vad vi gått igenom på träningarna. I och med att vi nu har gått upp en division så är motstånden tuffare, så det är extra viktigt att spelarna håller sig fokuserade och målinriktade. I övrigt hoppas jag spelarna tar med sig de fina resultaten från försäsongen och ser till att spela vårt spel, så får vi hålla tummarna för tre poäng!

Nu på lördag inleder damlaget mot lokalrivalen Huddinge IF på Källbrinks IP kl 16:00. Se till att stötta damlaget på plats, och heja fram "Torpet" till tre poäng!