Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Oavgjort i seriepremiären
2017-04-22 23:34
Spänningen låg i luften, spelarna var taggade och det kändes verkligen att seriepremiären var här. Årets första match spelades mot en av förhandsfavoriterna, Huddinge IF, på trevliga Källbrinks IP. Det var nära att Segeltorps IF tog med sig alla poängen hem, men Huddinge IF kvitterar snöpligt precis innan matchens slut. 


Vi inleder enligt matchplanen, Huddinge IF tillåts äga bollinnehavet medan vi försöker såra med snabba omställningar. Nervositet speglar tyvärr inledningen av matchen, och därför blir spelet mer trevande de första minuterna. Det skulle dock förändras när Huddinge IF vinner en hörna redan efter 6-7 minuters spel. Hörnan är bra slagen, men Segeltorps IF reder ut situationen och får bort bollen. Domaren ser dock något som ingen annan verkar se, nämligen en straffsituation. Vi kritiserar inte gärna domaren, men efter att ha sett situationen på film så har vi svårt att förstå domarens beslut. En spelare från Huddinge IF klättrar på Ilonas rygg och därefter dömer domaren straff. Ett tveksamt domslut, som leder till en straff, där Huddinge IF säkert sätter straffen och det står nu 1-0 på resultattavlan. 
Efter målet vaknar Segeltorps IF, vi trycker tillbaka motståndaren på ett bra sätt och ställer till problem för deras backlinje. Vi kvitterar heller inte långt efter baklängesmålet, Elin vinner boll och hittar snabbt en mötande Mia som direktskarvar den i djupet till Mikaela. Mikaela driver inåt mot mål och avlossar en riktig kanon som letar sig in via ribban, 1-1. Ett väldigt vackert mål! 
Precis innan halvtid tar vi också ledningen och denna gång är det omvända roller. Mikaela hittar, med en perfekt slagen passning i djupet, Mia som skjuter på halvvolley förbi målvakten till 2-1. Även det ett vackert mål och en skön ledning att ha med sig till halvtidsvilan. 


Andra halvlek påminner om den första, enda skillnaden är att vi inte hotar lika mycket offensivt när vi väl vinner bollen. Vi är däremot mycket väl organiserade defensivt och släpper inte till många chanser. "Torpet" har bra koll på Huddinge IF, vi följer helt enkelt matchplanen på ett bra sätt. Därför kommer kvitteringen, när det endast återstår ett par minuter av matchen, som ett slag i ansiktet. Vi slarvar lite och låter Huddinge IF vinna en hörna. Hörnan är bra slagen, motståndaren vinner duellen och kan lite för enkelt nicka in kvitteringen till 2-2. Ett tråkigt slut på en annars väl genomförd match. 


Sammanfattningsvis kan man konstatera att resultatet är rättvist, sett till matchbilden. Vi släpper inte in några spelmål i denna match, och det är också ett bevis på att försvarsinsatsen på banan är bra. Tråkigt att vi inte kan hålla undan när det återstår så lite tid i matchen, men detta lär vi oss av och blir bättre! Som vi krigar i denna match är härligt att se, och jag kan garantera att flera lag i denna serie kommer hata att möta oss. 1 stjärna: Mia. Springer som en galning i denna match, hjälper till både offensivt och defensivt. Gör dessutom både ett mål och en assist.


2 stjärnor: Öberg. En gigant i försvaret, vinner boll och spelar med ett lugn som är vackert att se. 


3 stjärnor: Mikaela. Som vanligt irrationell med boll och sätter hela Huddinge IF:s backlinje i skräck. Gör ett klassmål, och spelar även fram till ett mål. 

Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21