Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Säker seger mot Rönninge Salem
2017-05-01 06:30
I årets andra seriematch tog Segeltorps IF emot Rönninge Salem på Segeltorps IP. Med andra ord hemmapremiär, och det var en förväntansfull hemmapublik som tagit sig ner för att titta på matchen. Segeltorps IF vinner matchen komfortabelt, och därmed har serien inletts på ett positivt sätt. Segeltorps IF inleder matchen oerhört bra, och det skulle även visa sig på resultattavlan. Redan efter 7 minuters spel skulle det stå 2-0 till hemmalagets favör. 1-0 gör Sibel efter att ha vunnit bollen av Rönninge Salems mittfältare, tagit ett par steg mot mål för att sedan skjuta ett välplacerat skott i målvaktens vänstra hörn. En skön start på matchen.
Bara ett par minuter senare utökar Mikaela ledningen till 2-0. Malin driver upp med bollen, från sin mittbacksposition, och hittar ut till Elin på vänsterkanten. Elin spelar bollen vidare till Mikaela som driver inåt i plan och avlossar ett skott som sitter i vänstra krysset. Ett väldigt vackert mål! 
Vi slappnar tyvärr av efter målet och bjuder onödigt in Rönninge Salem i matchen. Under denna period får vi mest jaga boll då vi inte är noggranna i försvarsspelet. Vi står mest och tittar på bollen istället för att sköta markeringsspelet, och då får Segeltorps IF springa mer än behövligt. Rönninge Salem har dock svårt att skapa riktiga målchanser tack vare vår backlinje, som sköter dagens uppgift på ett övertygande sätt, och därför kan vi repa mod och ta tillbaka initiativet i matchen. Efter 28 minuters spel gör också hemmalaget 3-0. Emma H bryter ett uppspel och spelar snabbt bollen till Emma S som direktskarvar bollen vidare till Mikaela på vänsterkanten. Mikaela driver ner mot kortlinjen och hittar, med en perfekt slagen passning, Sanna som kan lägga in bollen i öppet mål, 3-0. Ett riktigt vackert anfall!
Segeltorps IF fortsätter efter målet skapa målchanser, men resultatet står sig halvleken ut. 
Andra halvlek inleds som första, nämligen med tidiga mål. Redan efter 4 minuters spel av andra halvlek ska vi ännu en gång utöka ledningen, och det efter en hörna. Sibel slår en kort hörna till en mötande Mikaela. Mikaela vänder inåt mot mål, ser en lucka i målvaktens högra hörn och placerar säkert in bollen till 4-0. 
Strax efter Mikaelas mål gör vi också 5-0, och denna gång är det Mias tur att näta. Malin vinner en duell mot Rönninge Salems anfallare, hon tar med sig bollen och ser att Mia tagit en smart löpning i djupet. Malin slår sedan en perfekt passning till Mia som tar emot bollen, driver bollen i sidled förbi målvakten och lägger in bollen i öppet mål, 5-0. 
Mias andra mål för dagen, och matchens sista, kommer i den 68:e minuten. Vi vinner en frispark, långt ut till höger, som Sibel tar hand om. Hon slår frisparken mot straffpunkten, men målvakten hinner först. Olyckligt, för Rönninge Salem, tappar hon bollen och den dimper ner perfekt till Mia som enkelt kan sätta dit 6-0, och det blir även slutresultatet i matchen. Sammanfattningsvis vinner vi helt rättvist, vi är klasser bättre än Rönninge Salem denna dag. Vi är oerhört stabila defensivt, och offensivt skapar vi mängder med målchanser. Däremot tappar vi koncentrationen emellanåt och slappnar av, där måste vi bli bättre. Men på det det stora hela kan vi vara väldigt nöjda med denna match. Vi har inlett serien på ett positivt sätt, nu gäller det att vi fortsätter jobba hårt för att bibehålla formen!

1 stjärna: Mia. Jobbar kopiöst och skapar oreda i motståndarnas försvar, men jobbar även hårt i defensiven. Lämnar planen som tvåmålsskytt. 2 stjärnor: Mikaela. Är inne i en väldigt bra form. Gör två väldigt fina mål och spelar även fram till Sannas mål. 3 stjärnor: Backlinjen. Oerhört stabil i denna match. Öberg och Matilda styr och ställer, Malin är tryggheten själv och Elin slår knappt bort en passning. Både Malin och Elin gör dessutom varsin assist för dagen. Även Anna kommer in och gör en bra prestation. En klockren insats av backlinjen!

Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21