Segeltorps IF vinner toppmötet mot Ingarö IF
2017-05-16 06:30
Under söndagen åkte vi till vackra Ingarö för att möta Ingarö IF, ett lag som tippats att sluta högt upp i tabellen. Både Segeltorps IF och Ingarö IF hade inför lagens möte inte förlorat i serien, med andra ord väntade ett spännande möte. Segeltorps IF åker till slut hem med alla poängen, men det satt långt inne.

Segeltorps IF inleder matchen oerhört starkt. Vi vinner både dueller och spelar klokt på ett underlag vi inte är speciellt vana vid, nämligen naturgräs. Vi pressar Ingarö IF på ett bra sätt och vinner boll högt upp i banan vilket gör att vi kommer till flera halvchanser. Ingarö IF är dock inte ofarliga i sina omställningar, framförallt är det deras ytter på högerkanten som hotar och ställer jobbiga frågor till vår backlinje. Det är ändå "Torpet" som ska ta ledningen i matchen när Mikaela driver upp bollen från vänsterkanten och hittar in till Emma S i straffområdet. Emma S tar emot och placerar säkert bollen till vänster om målvakten, 0-1.
Ingarö IF replikerar nästan omgående, och det är ett vackert mål. Ett perfekt inlägg från högerkanten hittar en friställd spelare från Ingarö IF i straffområdet. På volley dunkar spelaren upp bollen i nättaket, och det står nu 1-1 på resultattavlan.
Efter 32 minuters spel ska Segeltorps IF återta ledningen. Mikaela hittar med en passning Emma S som står strax utanför straffområdet, till vänster. Emma S driver inåt i banan, fintar förbi backen och går mot mål. Under press lyckas Emma behålla kylan och avslutet sitter otagbart i högra hörnet, 1-2. En fin prestation!
8 minuter efter ledningsmålet utökar "Torpet" sin ledning, och det är återigen Emma S som gör målet. Vi vinner en hörna, Emma S stegar upp för att slå den och med en perfekt skruv letar sig bollen in direkt i mål, 1-3. Ett riktigt vackert mål, och det är inte första gången Emma S gör sådana mål!
Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek har knappt börjat innan vi gör 1-4, och det är ännu en gång Mikaela som spelar fram till Emma S. Mikaela vinner bollen långt ner i banan, ser att Emma S springer i djupet och slår en perfekt passning bakom Ingarö IF:s backlinje. Emma S är snabbare än motståndarna och kommer i ett friläge med målvakten där inga misstag begås, bollen sitter säkert intill stolpen till 1-4. Emmas fjärde mål i matchen (!) och Mikaelas tredje assist!
Efter målet slappnar vi av och bjuder onödigt in Ingarö IF i matchen. Det slarvas lite i försvarsspelet där vi inte riktigt jobbar som ett lag. Vi spelar dessutom lite naivt, istället för att spela smart så vill vi slå avgörande passningar i djupet för att göra fler mål. Detta utnyttjar Ingarö IF och tar sig tillbaka in i matchen på ett bra sätt. Efter 66 minuters spel reducerar Ingarö IF efter en hörna. Hörnan är bra slagen, men ingen får ordentlig träff på bollen utan den studsar olyckligt, för vår del, ner perfekt till en spelare i Ingarö IF som kan trycka in bollen i mål, 2-4.
Nu får Ingarö IF ny kraft medan Segeltorps IF börjar backa hem mer och mer, vi blir helt enkelt för passiva. Trots detta skapar vi ett par riktigt farliga målchanser på omställningar, men vi lyckas tyvärr inte döda matchen. Istället ska Ingarö IF återigen reducera när en spelare i Ingarö IF alldeles för enkelt kan komma igenom och sätta dit 3-4.
Det blir nervöst den sista kvarten. Tur är då att vi har Frida i målet som gör avgörande räddningar när det behövs, och en hårt arbetande backlinje som inte tillåter motståndarna skapa särskilt många målchanser. Vi håller undan och vinner till slut matchen, en riktigt skön känsla!

Sammanfattningsvis vinner vi matchen rättvist, vi är det bättre laget i denna match. Riktigt roligt att se hur vi sliter i denna match, det är verkligen något som imponerar. Vi gör vackra mål, vi spelar smart på underlaget och är hela matchen något tyngre än Ingarö IF i duellspelet. Däremot måste vi lära oss att stänga matcher bättre, vi bjuder onödigt in Ingarö IF i denna match. När vi har en tremålsledning kan vi inte slappna av som vi gör. Överlag ska vi ändå vara riktigt nöjda med insatsen. Vi vinner faktiskt helt rättvist mot Ingarö IF, ett lag som många tror kommer ligga i toppen när serien går mot sitt slut. Vi är dessutom fortsatt obesegrade i serien och det är riktigt starkt!

1 stjärna: Mikaela. Hotar hela tiden offensivt i matchen och gör tre assists. Har presterat under en längre period, vi får hoppas att det håller i sig!

2 stjärnor: Anna. En gigant i duellspelet! Gör en ruskigt bra insats, både vad gäller bollvinster och i presspelet. En klockren insats!

3 stjärnor: Emma S. Bäst på plan denna söndagskväll. Emma löper oerhört klokt, och besitter även en teknik som imponerar. Fyra mål säger det mesta. En klasspelare.