Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Segeltorps IF fortsätter vinna
2017-06-13 06:30
Under söndagen begav sig Segeltorps IF till idylliska Saltsjöbadens IP för möte med Nacka Allstars. Planen var svårspelad, dels var planen väldigt liten samt att konstgräset kändes nylagt vilket gjorde att bollen rullade långsamt. Det skulle dock inte ha någon större inverkan då "Torpet" till slut vinner matchen komfortabelt. Första halvlek präglas av kamp, det är inget skönspel publiken bjuds på. Vi har svårt att få igång ett ordnat passningsspel, och det blir istället mest långbollar från båda lagen. "Torpet" blixtrar dock till då och då med fina kombinationer som leder till farliga målchanser. Efter 14 minuters spel kommer ledningsmålet för bortalaget. Emma, som fick göra sin första A-lagsmatch från start, hittar med en perfekt slagen boll över backlinjen Emma S som fri med målvakten kyligt sätter bollen i mål, 0-1.
Resten av halvleken är ett ställningskrig. Nacka är tunga i duellspelet och inte helt ofarliga i vissa stunder, men Segeltorps IF känns hela halvleken som det bättre laget och bör nog egentligen göra ett par mål till under första halvlek. Resultatet står sig dock halvleken ut.Andra halvlek är bättre från vår sida, nu rullar vi bollen inom laget mer och sätter en bättre press på våra motståndare. Det dröjer heller inte lång tid innan vi utökat ledningen. Melina hittar, med en fint slagen passning i djupet, Mia som hittat en tom yta på vänsterkanten. Mia skär inåt i banan och spelar bollen snett inåt bakåt till en framrusande Matilda som dunkar in bollen i mål till 0-2. Ett vackert anfall och mål!
I den 60:e minuten vinner vi en hörna. Melina slår hörnan bra, men ingen når riktigt bollen utan det uppstår tumult. Till slut dimper bollen ner till Malin som drar iväg ett skott som Emma S snyggt skarvar vidare in i mål till 0-3. 
Nu kroknar Nacka Allstars medan Segeltorps IF får ny energi. Vi fortsätter ösa på framåt, ibland även lite väl snabbt, för att göra fler mål. Det ska dock dröja till matchminut 75 innan ledningen utökas. Mia skarvar vidare en passning mellan motståndarnas ytter- och mittback till Melina som tagit en fin löpning. Melina skär inåt mot mål, och placerar bollen säkert i målvaktens vänstra hörn, 0-4. 
Bara minuter innan matchens slut får nyinbytte Carolina göra sitt första mål för A-laget i tävlingssammanhang. Mia spelar ännu en gång bollen mellan motståndarnas backar, och där dyker vindsnabba Carolina upp och driver bollen mot mål. Fri med målvakten sätter Carolina bollen stensäkert i mål till 0-5. 
Minuten efter kommer också sjätte, och sista, målet för kvällen. Denna gång är det ombytta roller när Carolina frispelar Mia som kan fastställa slutresultatet till 0-6. Verkligen ett succéinhopp av Carolina! Sammanfattningsvis är det inget snack om vilka som förtjänar denna seger, vi är det bättre laget i denna match. Nacka Allstars ska dock ha beröm, det finns kvalitet i det laget och dem kämpar och krigar om varje boll. Segeltorps IF är ändå det klart bättre laget i matchen. Tyvärr är vi stundtals lite för stressade när vi har bollen i vår ägo, vi bör kunna vårda bollen inom laget bättre. Överlag gör vi ändå en bra match, vi ska helt enkelt vara nöjda med prestationen. Försvarsmässigt gör vi ännu en gång en bra insats, och det är väldigt imponerande att Segeltorps IF inte släppt in ett mål i de fyra senaste matcherna. Under hela 2017 har "Torpet" inte förlorat en match, träningsmatcher inräknade, och det är också ruskigt imponerande! 
1 stjärna: Mia. Springer som en dåre, både offensivt och defensivt. Gör ett mål och tre vackra assist i denna match. Ett riktigt guldkorn "Torpet" värvat in inför denna säsong. 2 stjärnor: Matilda. "Capitano" visar vägen med sin inställning. Hon vinner dueller och sliter för laget på ett fantastiskt sätt. Gör dessutom ett fint mål i matchen.3 stjärnor: Malin. "Speedy" är i en helt galen form för tillfället. Har varit en riktig gigant i backlinjen, förlorar inte många dueller och skapar verkligen en trygghet defensivt. En riktigt bra insats. 


** B-laget spelade under lördagen och vann rättvist mot Västertorps BK med 4-1. Damjuniorerna hade i helgen match mot Sätra SK i F16-19, och den matchen vanns enkelt med segersiffrorna 15-0 (!). F03 (laget under Dam J) spelade två matcher under helgen och vann med 12-0 samt 8-0. Framtiden ser onekligen spännande ut för Segeltorps IF!Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21