Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Jacob Thylin: "Vår defensiv är bäst i serien"
2017-07-15 08:12
Damlaget har gjort en väldigt bra vårsäsong, man är nykomlingar och har ännu inte förlorat en match i serien. Assisterande tränaren Jacob Thylin inser att det är en stark prestation som laget levererat, men inser också att det bara är "halvtid".

Först och främst, hur är det att jobba i Segeltorps IF?


-Jag finner det oerhört inspirerande. Föreningen har överträffat mina förväntningar. Det är underbara kollegor, en kompetent ledning och faciliteterna är utmärkta. Man har varit på ett gäng bortaplaner, och inget kan jämföras med Segeltorps IP. Hur tycker du att vårsäsongen har gått?


-Över förväntan måste jag säga. Vi gick in i den här säsongen som nykomlingar, och vi har inte förlorat en match under vårsäsongen. Jag tycker tjejerna presterat fantastiskt bra. Jag hade faktiskt inte förväntat mig att tjejerna skulle prestera så bra som dem har gjort, men tjejerna har bevisat att dem hör hemma i toppen av denna serie. Jag är oerhört stolt över detta, tjejerna förtjänar beröm. 
Finns det något som har varit negativt under vårsäsongen?


-Det är en svår fråga att svara på med tanke på att vi inte förlorat, som sagt. Vi är obesegrade under vårsäsongen, med andra ord finns det inte så mycket att gnälla över. Däremot finns det självklart alltid bitar man vill förbättra. Vi i ledarstaben har diskuterat saker vi vill förbättra som kan leda till att vi slutar i toppen av serien när säsongen går mot sitt slut. Vi bygger för att vara förberedda för spel i divisioner högre upp. Du menar att ni försöker bygga för framtiden, även om ni någonstans är "tvingade" att leva i nuet?


-Absolut är det så. Jag tycker vi har spännande spelare i vår trupp för tillfället. Dessutom har vi spännande spelare i våra egna, yngre led. Vi ser gärna att dessa spelare kommer upp och utmanar om en plats i A-laget. Vi ser att det finns kvalitet underifrån. Vi ser också att det är helt avgörande, för att bygga en framtid inom föreningen, att dessa spelare tar klivet. Emma Sjöberg (Dam J) har redan debuterat i A-laget under året och gjort det väldigt bra. Detta är en spelare som imponerar på oss ledare, men det finns flera från Dam J som ligger och nosar på A-lagsspel, och det är väldigt roligt. Föreningen har verkligen möjligheten att bli stor när man ser förutsättningarna, det är häftigt. Är du förvånad över att det gått så bra för Damlaget och Damjuniorerna?


-Egentligen inte. Jag vet att det var en tuff period för A-laget bara för ett par år sedan. Kvaliteten har hela tiden funnits där, men truppen har varit alldeles för tunn. Huvudtränaren tog över och lyckades värva flertalet duktiga spelare som ökat konkurrensen. Konkurrens är oerhört viktigt i ett lag. Däremot är jag kanske lite förvånad, eller positivt överraskad, över att laget presterat så här pass bra på relativt kort tid. Det är faktiskt imponerande. Däremot är jag inte ett dugg förvånad över att Damjuniorerna presterar. Det finns kvalitet i Damjuniorerna, och det är dessutom kunniga och härliga ledare som leder laget. Dessa ledare förtjänar verkligen beröm. Ni tränare pratar gärna om "Stegen". Vad menas med det?


-Främst handlar det om att vi vill att Segeltorps IF som förening ska lyckas på det sätt att man utvecklar sina egna spelare. Vi vill att spelare ska se att det finns möjlighet att ta sig uppåt, både i kvalitet och i lagen, där målet alltid ska vara att nå representationslagen. Utveckling är nyckelordet, och vi tror att utveckling sker när man matchar en spelare i den nivån som passar individen. "Stegen" innebär egentligen att vi gärna ser att det finns ett samarbete mellan lagen, hela vägen från juniorer till seniorer. Vad kommer vara viktigt att tänka på inför höstsäsongen?


-Viktigast är att fortsätta vara målinriktade och fokuserade. Bara för att vi gått obesegrade under vårsäsongen betyder det inte att vi gör detsamma under höstsäsongen. Träningarna blir viktiga för att bibehålla det vi gjort bra under vårsäsongen, samtidigt som vi måste jobba stenhårt med det som funkat sämre. Vad är du mest nöjd med under vårsäsongen?


-Defensiven, helt klart. Vi har växt något enormt i den delen. Exempelvis har Malin visat upp en helt galen form under vårsäsongen och bevisat att hon är en av våra absolut mest tongivande spelare. Hon är oerhört viktig för oss. Även "Näsan" har visat en enorm kämpaglöd och gjort det väldigt bra. Överlag kan man säga att spelarna i backlinjen gjort det väldigt bra, det känns alltid tryggt.  Med det sagt vill jag inte ta ifrån något från vår offensiv, spelarna där har också gjort det ruskigt bra. Jag vill ändå påstå att vår defensiv är bäst i serien. Vi har ju också två enormt duktiga målvakter. Både Frida och "Gabbi" håller fantastiskt hög nivå, vi är väldigt nöjda med båda målvakterna. Det är en knepig situation för oss tränare att ta ut en målvakt till match... Samtidigt är det ett lyxproblem vi gärna lever med.Motståndare att hålla koll på under höstsäsongen?


-Givetvis Sätra som visat sig vara duktiga även denna säsong. Utöver Sätra tycker jag även att man bör hålla ett öga på Enskede, jag tycker dem ser starka ut. Huddinge avslutade vårsäsongen starkt och blir säkerligen ett lag för toppstriden. Ingarö är ett lag som jag tycker spelar bra fotboll, men rutinen finns kanske inte riktigt där. Stenkyrka kanske också kan blanda sig i toppen. Det är helt klart en tuff och jämn serie!

Vi önskar Jacob och damlaget ett stort lycka till under höstsäsongen! 


Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21