Segeltorps IF vinner mot Rågsveds IF
2017-08-29 06:00
I höstsäsongens tredje match begav sig Segeltorps IF till Hagsätra IP för match mot Rågsveds IF. Vårsäsongens match slutade med en trygg seger för "Torpet", och det gjorde även denna match. Men det var en tuff batalj som utspelades på planen.

Vi inleder matchen stressat, och det gör även Rågsveds IF. Båda lagen slarvar i passningsspelet och det är inte en särskilt vacker fotboll som publiken bjuds på. Vi försöker allt som oftast hitta den avgörande passningen för tidigt, vilket leder till att spelet böljar fram och tillbaka mellan lagen. Det är ändå "Torpet" som skapar de hetaste målchanserna, och till slut kommer också ledningsmålet för bortalaget efter 18 minuters spel. Emma S hittar med en fin djupledspassning Mia som tagit en fin löpning. Mia kommer i ett friläge med Rågsveds målvakt och placerar bollen säkert i högra hörnet till 0-1.
Efter målet fortsätter stressen i passningsspelet, men vi fortsätter trots detta få till en hel del bra målchanser. Precis innan halvtidspausen utökas till slut ledningen, och detta sker efter en tumultartad hörna. Emma S slår en fin hörna som når Malins panna. Malins nick går inte mot mål, den träffar istället Mikaela och bollen ändrar riktning och letar sig in i mål, 0-2. Ett lite turligt mål får man säga, men oavsett en väldigt skön ledning att ha med sig till andra halvlek.

Andra halvlek är lite bättre från Segeltorps IF:s sida, vi vårdar bollen något bättre och vi kontrollerar tillställningen lite mer. Defensivt är vi väldigt starka, och detta visste vi sedan tidigare. Rågsveds IF tillåts inte skapa många målchanser. Gabbi styr backlinjen på ett mycket bra sätt, och backlinjen får dessutom hjälp av Elsa på mittfältet. Det dröjer inte många minuter innan vi än en gång utökar ledningen, och denna gång är det nyförvärvet Jonna som sätter bollen i nät. Dessutom är det en riktig pärla som publiken får se. Jonna driver uppåt längs högerkanten, tar sig förbi en motståndare och skickar iväg ett kanonskott som letar sig in i närmsta kryss via stolpen, 0-3. Ett riktigt vackert första mål i Segeltorps IF:s tröja!
10 minuter senare rasslar det till igen, och denna gång är det Malin som bjuder på ännu ett drömmål. Bollen dimper ner utanför straffområdet efter en hörna, och där dyker Malin upp. Malin tar emot bollen, lägger den till rätta och skjuter ett hårt skott som sitter vackert i mål via ribban till 0-4 i matchen.
Matchens femte, och sista, mål gör Emma S efter en fin prestation. Emma S tar emot en passning och sätter fart mot mål. Hon tar sig förbi motståndarens backar och placerar vackert bollen till vänster om målvakten till slutresultatet 0-5.

Sammanfattningsvis kan vi vara nöjda med resultatet, vinsten är rättvis och den känns aldrig riktigt hotad. Däremot finns det mer att önska av spelet, vi är lite för slarviga i passningsspelet för att vi ska vara helt nöjda. Men, en vinst är en vinst och det är kanske inte heller rätt att gnälla för mycket när vi ändå vinner så pass komfortabelt. Vi är med i toppstriden, och laget känns starkare med nyförvärv som ser spännande ut. Både Elsa och Jonna gör bra prestationer i denna match, det är väldigt roligt att se. Om vi fortsätter jobba hårt på träningarna kan det bli en riktigt rolig höst!

1 stjärna: Emma S och Mia. Är alltid farliga offensivt, och det är ingen skillnad i denna match. Är båda inblandade i flera av målen och gör dessutom varsitt mål själva. Jobbar också hårt i det defensiva spelet, och det är mycket glädjande att se.

2 stjärnor: Gabbi. Tryggheten själv i målet. Styr och hjälper sina lagkamrater matchen igenom. En väldigt stabil insats.

3 stjärnor. Matilda. "Capitano" är tuff i duellspelet, trygg med bollen och jobbar alltid stenhårt. Skönt att ha spelare som Matilda i laget, en spelare som aldrig ger upp.

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00