Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Ännu en drömstart gav tre poäng
2017-09-11 06:03
Under lördagen begav sig Damlaget till Nacka IP för match mot Järla IF. Järla IF ligger i botten av tabellen och slåss för sin överlevnad, men trots detta vinner Segeltorps IF enkelt efter ännu en drömstart. 


I förra matchen mot Enskede så vann vi komfortabelt, och då inledde vi matchen med två snabba mål. Då stod det 2-0 till oss efter 3 minuters spel och historien skulle upprepas även i denna match. Vi inleder matchen mot Järla mycket starkt, Segeltorps IF sätter en hård press på motståndarna och kan redan efter 53 sekunder ta ledningen i matchen. Linda, som gjorde sin första match med A-laget, tar emot bollen felvänd mot Järlas mål. Hon väggspelar med Mikaela och sätter fart inåt mål från vänsterkanten. Väl där hittar hon en friställd Carolina som enkelt kan sätta bollen i mål, 1-0.
Ledningen utökas 4 min senare, och det är återigen Linda som spelar fram till målet. Linda driver upp bollen längs vänsterkanten och tar med sin snabbhet sig förbi ytterbacken i Järla. Hon spelar in bollen till Mikaela i straffområdet, Mikaela tar emot bollen och drar iväg ett skott som träffar en täckande försvarare, men Mikaela kan själv ta hand om returen och trycka in 2-0. En riktigt skön start på matchen!
Efter det andra målet spelar Segeltorps IF avslappnat, vi har bra rörelse och vårdar bollen mycket bra inom laget. Vi skapar målchans på målchans medan Järla knappt får chansen att känna gräset på vår planhalva. Det känns hela tiden som att det bara är en tidsfråga innan det tredje målet för bortalaget ska komma, och det kommer till slut i den 22:a minuten, och det är återigen Linda och Mikaela som är inblandade. Järla har inspark, men det blir felträff och bollen kan enkelt tas ner av Linda, strax utanför straffområdet. Linda förivrar sig inte, istället spelar hon kyligt bollen i sidled till Mikaela som vackert tar sig förbi en motståndare och dunkar in bollen i nättaket och nu står det 3-0 på resultattavlan. Ett riktigt vackert mål! 
Vi fortsätter dominera matchen efter tredje målet, men resultatet står sig halvleken ut. Andra halvlek är inte lika bra från vår sida. Vi fortsätter förvisso äga boll och har kontroll på tillställningen, men passningsspelet är alldeles för slarvigt. Nu bjuder vi Järla på några halvchanser, och detta beror på slarviga passningar, stressade uppspel eller att vi tappar boll på helt fel ställen vilket leder till kontringar. Tempot i matchen går också ner, något som Järla IF säkerligen var nöjda med. Andra halvleken bjuder inte på många målchanser, men det är ändå Segeltorps IF som står för de flesta av dessa. Tyvärr får vi inte in fler bollar i motståndarnas mål, och matchen slutar 3-0. Sammanfattningsvis är segern ohotad, och första halvlek är riktigt bra från vår sida. Passningsspelet är bra, vi har mycket rörelse och tar många genombrottslöpningar. Detta är nog vår bästa halvlek för året. Andra halvlek är däremot betydligt sämre. Bortapubliken behöver förvisso aldrig känna oro, men det är alldeles för slarvigt spel för att vi ska vara nöjda. Järla sätter knappt någon press och försöker heller inte stressa oss till felbeslut. Därför är det inte tillräckligt bra att det är det som sker, vi tar många felbeslut och slår bort många passningar. Det positiva i matchen tar ändå överhand, och vi ska vara glada att vi spelar så bra i första halvlek. Dessutom håller vi ännu en gång målnollan intakt bakåt, och i den statistiken är vi bäst i serien. Segertåget går vidare!
1 stjärna: Jonna. Vi hade lite svårt att få ihop laget inför matchen och därför fick Jonna gå ner som ytterback. Och vilken match Jonna gör! Hon är trygg med boll, stark i duellspelet och hotar dessutom offensivt med smarta löpningar. En mycket bra insats. 2 stjärnor: Mikaela. Är inne i en mycket bra form för tillfället. Som vanligt irrationell med bollen och jobbig för försvararna att möta. Gör två mål denna dag, varav ett är ett riktigt vackert sådant. Wow! 3 stjärnor: Elsa. Matchens gigant. Det man imponeras mest av är Elsas spelförståelse, hon står i princip alltid rätt och ser aldrig stressad ut. Dessutom är Elsa en väldigt duktig passningsspelare, flera gånger under matchen ställer hon till problem för Järla IF med sin uppspelsfot. Det här är helt enkelt en klasspelare. Hedersomnämnande: Linda. Har länge varit en stor målskytt för Damjuniorerna, och därför kunde vi inte låta bli att ta med henne till denna match. Det skulle visa sig vara ett mycket bra beslut! Linda är inblandad i samtliga mål och hotar hela tiden med sin snabbhet. Dessutom är Linda stark och jobbar alltid stenhårt, med andra ord en mardröm för motståndarna att möta. En ruskigt bra debut i A-laget!


Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21