Viktig seger mot Ingarö IF
2017-09-14 06:45
Onsdagskvällen bjöd på hemmamatch mot duktiga Ingarö IF. Vårsäsongens match blev en spännande historia där vi till slut kunde åka hem med alla poäng. Spännande blev det även denna gång, men vi lyckas gå segrande ur striden och befäster nu andraplatsen i serien.

Vi inleder matchen mycket starkt, Segeltorps IF tar direkt tag i taktpinnen och dirigerar matchen. Vi sätter en hård press på Ingarö IF och jobbar hela tiden stenhårt för att få tag i bollen. När "Torpet" väl vinner boll så vårdas den på ett bra sätt inom laget, och det är stundtals en rätt trevlig fotboll som publiken bjuds på. Tyvärr skapas inte de riktigt heta målchanserna för hemmalaget, och därför kan Ingarö IF samla kraft och jämna ut spelet något. Halvvägs in i halvleken är pressen inte lika intensiv från Segeltorps IF:s sida, nu tillåts Ingarö IF spela runt bollen lite väl enkelt. Det ska dock sägas att det är "Torpet" som är det bättre laget. Det är hela tiden hemmalaget som är närmast att spräcka målnollan, men resultatet 0-0 står sig halvleken ut.

Andra halvlek påminner om den första, skillnaden är att vi gör allting något bättre. I presspelet är vi mer resoluta, vi vårdar bollen inom laget på ett bra sätt och vi skapar direkt bättre målchanser än i första halvlek. Efter 54 minuters spel kommer det förlösande ledningsmålet. Mikaela vinner, efter en hård duell, bollen på egen planhalva. Hon driver upp bollen mot motståndarnas mål, spelar bollen till en friställd Carolina som fri med målvakten säkert placerar bollen i mål till 1-0. En väldigt skön känsla!
Efter målet fortsätter vi kontrollera matchen, Ingarö IF tillåts inte komma till särskilt många farliga målchanser. De farligaste chanserna kommer via fasta situationer där Ingarö IF är oerhört starka. Som tur är kan vi reda ut dessa situationer, dock med viss möda. Annars är det Segeltorps IF som skapar flest, och bäst, målchanser. I den 78:e minuten kommer äntligen utökningen av ledningen, och det är lagkapten Matilda som gör målet. Mikaela vinner återigen en duell, strax utanför straffområdet, och sätter fart mot mål med bollen. Hon tar sig in i straffområdet, på vägen fintar hon förbi tre spelare i Ingarö IF och lägger sedan bollen mot bortre stolpen där Matilda dyker upp och trycker in bollen i mål, 2-0. En riktigt fin prestation och mål!
Tyvärr blir glädjen kortvarig, 3 minuter senare reducerar nämligen bortalaget. Ingarö IF:s back kan ostört slå en boll mot anfallare som trycker sig förbi vår backlinje. Hon kommer i friläge med Gabbi i målet, och kan säkert sätta bollen i nätmaskorna, 2-1.
Nu blir det några nervösa slutminuter, och det är heller inte långt ifrån att Ingarö IF kan skapa de riktigt heta lägena för en kvittering. Turligt nog, för vår del, kan vi reda ut stormen och välförtjänt ta hem segern.

Sammanfattningsvis är segern rättvis, vi är det bättre laget i denna match. Även om Ingarö IF bjuder på tufft motstånd känns det hela tiden som att vi är något tyngre och vill mer. Vi jobbar kopiöst, är tuffa i duellspelet och vårdar bollen inom laget på ett bra sätt, och på den sista punkten ser man verkligen att vi hela tiden utvecklas. Det är väldigt roligt! Något vi dock måste göra bättre är att spela smartare när vi har ledningen och det endast återstår ett fåtal minuter av matchen. Vi försöker i denna match gå för ännu ett mål i slutskedet istället för att bara spela av matchen. Det kan straffa sig ordentligt. Överlag ska vi ändå vara väldigt nöjda med denna match, vi ledare är mycket stolta över dessa tjejer som tillhör Segeltorps IF!

1 stjärna: Jonna. Återigen en mycket stabil insats, Jonna går från klarhet till klarhet. Jobbar både offensivt och defensivt på ett mycket bra sätt.

2 stjärnor: Mikaela. Spelar fram till båda målen, och dessutom mycket skickligt. På små ytor är Mikaela helt makalös. En väldigt bra insats.

3 stjärnor: Elsa. Återigen bäst på plan. Det lugnet Elsa besitter ger en trygghet till resten av laget. Skicklig på att lösa situationer med enkelhet, och passningsspelet är väldigt bra.

Hedersomnämnande: Melina. Har tagit stora kliv sista tiden. Hon jobbar väldigt hårt för laget, tar smarta löpningar, besitter en väldigt god teknik och slår bra passningar. Detta är helt klart en spelare att hålla ögonen på framöver!