Derbyvinst mot Stuvsta IF i Victoria Cup
2017-10-15 07:13
Första omgången i Victoria Cup spelades under lördagen på Segeltorps IP, och vi hade lottats mot ett tufft motstånd i form av Stuvsta IF som till vardags spelar i en division över oss. Vi vinner trots detta matchen rättvist, och resultatmässigt komfortabelt, med 3-0.

I Victoria Cup tilldelas lag x antal straffar beroende på hur många divisioner som skiljer mellan lagen. Eftersom vi ligger divisionen under Stuvsta IF fick vi därför en straff innan matchstart. Tyvärr missar vi straffen, eller rättare sagt så gör Stuvstas duktiga målvakt en bra räddning, och vi har därför ingen fördel när matchen sätts igång.

Vi pratade inför matchen om att ligga något lägre med laget och inte bjuda på så mycket ytor mellan våra lagdelar. Taktiken funkar inte klockrent, men trots detta känns det relativt tryggt bakåt. Stuvsta försöker allt som oftast spela via sin vänsterkant där en duktig spelare hela tiden tar fina löpningar, men Matilda har bra koll på situationen och löser den uppgiften galant. Inget av lagen tar egentligen kommandot i matchen, istället svänger matchen fram och tillbaka i första halvlek utan att de riktigt heta målchanserna kommer. Det ska krävas en straff för att spräcka målnollan i matchen. Sanna driver upp längs högerkanten och slår in ett hårt inlägg i straffområdet. Olyckligt för Stuvsta-spelare så tar bollen på handen och domaren tvekar inte när han pekar på straffpunkten. Gabbi stegar fram och sätter straffen hårt i nättaket, Stuvstas målvakt är chanslös, och det står nu 1-0 till hemmalaget efter 19 minuters spel.
Efter målet fortsätter spelet att svänga, något som är till vår fördel i detta läge. Vi försvarar oss väl och kan ofta hota med snabba omställningar även om de riktigt heta målchanserna uteblir. Resultatet står sig därför halvleken ut.

Andra halvlek är bättre från vår sida. Framförallt så lyckas vi stänga av deras innermittfält på ett bättre sätt, och vi jobbar också mer som ett lag offensivt. Däremot har vi stundtals lite problem när Stuvsta slår längre bollar på starka anfallare, men backlinjen krigar verkligen förtjänstfullt och lyckas klara av dessa situationer på ett imponerande sätt. Istället för en anstormning från Stuvstas sida är det istället "Torpet" som ska utöka ledningen i matchen, och det är ett vackert mål. Nyinbytte Kajsa (Dam J) tar emot en passning, lobbar den i sidled förbi en motståndarback och ser att målvakten står långt ut. Kajsa slår bollen i en vacker båge över målvakten,  och nu står det 2-0 på resultattavlan. Ett riktigt klassavslut!
3-0 kommer inte långt efter, och även det är ett fint mål. Mikaela driver inåt i banan från sin vänsterkant och hittar, med en vackert slagen passning, Surell som tagit en bra löpning in mellan motståndarnas ytterback och mittback. Fri med målvakten gör Surell inga misstag, bollen sitter säkert i nätmaskorna, 3-0.
Stuvsta försöker verkligen komma tillbaka in i matchen och är också nära att reducera ett par gånger. Dels har Stuvsta ett skott i ribban och dem har dessutom ett friläge där Gabbi gör en kanonräddning. Men det blir inga fler mål i matchen och vi är därmed vidare i Victoria Cup!

Sammanfattningsvis vinner vi välförtjänt, vi känns hela matchen som det något bättre laget. Resultatet bevisar detta, och då ska man också komma ihåg att vi faktiskt missade en straff. Extra roligt denna dag är att vi tagit med fem spelare från Damjuniorerna,  och tre av dessa fick dessutom chansen från start. Det visade sig vara väldigt lyckat, och det är roligt att se hur dessa spelare tar för sig i matchen. Framtiden för Segeltorps IF ser onekligen ljus ut! Nästa omgång i Victoria Cup kommer spelas mot Brommapojkarna. Det kommer bli en tuff match, men vilken häftig utmaning för vår del. Det ser vi fram emot!

1 stjärna: Mikaela. Som vanligt irrationell med bollen och en riktig mardröm att möta. Slår fina passningar och har ett driv med bollen som imponerar. Gör en riktigt vacker assist i denna match.

2 stjärnor: Matilda. Gör en fantastisk förvarsinsats, speciellt i första halvlek. Insatsen var så bra att motståndaren fick byta position i andra halvlek, och det säger väl ändå en hel del om "Capitanos" prestation.

3 stjärnor: Sanna. Bäst på plan. Springer som en galning, både offensivt och defensivt. Är dessutom trygg med bollen och slår fina passningar. Wow!

Hedersomnänande: Hannah (Dam J). Gör en mycket bra match mot ett starkt lag. Har ett bra positionsspel, tuff i duellerna och trygg med bollen. En mycket spännande spelare!

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00