Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Damlagets årskrönika 2017
2017-12-26 12:41
2017 är snart till ända, och vad passar då bättre än en liten tillbakablick på året som varit. Ett år av många glädjefyllda ögonblick, men också en del frustrerande tillfällen. Segeltorps IF är på väg mot något större, det är i alla fall en sak som är säker. 


Inför säsong brukar lag satsa på att bygga upp kondition, muskler och slipa på taktiska bitar inför seriespelet, och det var självklart ingen skillnad för oss. Brottarfysen, som leds av vår grymma fystränare samt massör Matte, bjöd på många fysiskt krävande pass. Detta gjorde oss i damlaget till ett mycket fysiskt och jobbigt lag att möta under vårsäsongen 2017. Utan att avslöja för mycket om vårt taktiska och tekniska upplägg så har ett stort fokus legat på att öka tempot på träningar och sedermera även match. Där ser vi ledare att det skett en utveckling som vi också haft nytta av i seriespelet, och självklart har då fyspassen med Matte varit till stor hjälp i denna utveckling. En annan del vi ville förbättra var den taktiska flexibiliteten, och även där har vi sett en utveckling. 


En inomhuscup stod tidigt på schemat, redan i mitten av januari åkte vi till Hallstavik för spel i den trevliga cupen Handlarcupen. Där genomför Segeltorps IF en nästintill perfekt insats. Vi släpper endast in ett mål under cupen, och det målet kommer dessutom på straff. Vi gör samtidigt 17 mål framåt och står till slut som värdiga vinnare av Handlarcupen 2017. En väldigt trevlig start på året!


Träningsmatchandet började i februari. Motståndet i dessa matcher stod Reymersholms IK, Lindhagens FF och FC Djursholm för. De två första lagen slog vi enkelt (5-0 och 7-0) medan vi fick en bra värdemätare i matchen mot FC Djursholm som till vardags hör hemma i Div 2. Där låg fokus på försvarsspelet och vi gör också en bra försvarsinsats i matchen. Matchen slutade 2-2, ett resultat vi då var nöjda med som nykomlingar i Div 3. 


Mars månad bjöd på träningsläger, och återigen drog vi med oss koner, bollar, västar och fotbollsskor till Spanien. Vi hade otroligt tur med vädret, hela veckan vi var där bjöd på strålande sol och väldigt varma dagar. Många spelare och ledare såg ut som stoppljus efter de första dagarna... Men självklart gnällde vi inte över detta! Många bra fotbollspass bjöd lägret på, men också ett bra läger för sammanhållningen. Vi hann också med att spela en träningsmatch mot Stensätra IF (Div 2) från Sandviken. Den matchen vinner vi enkelt med 3-0 efter mål av Mikaela, Mia och Issa. Sista dagen tillbringades i Barcelona med middag och trevligt umgänge innan det var dags att åka hem till Sverige och finslipa på det sista innan det var dags för seriepremiär.


Seriepremiären kom i april, och det var lokalrivalen Huddinge IF som stod för motståndet på Källbrinks IP. Matchen slutade 2-2 och det sved en del då Huddinge IF lyckades kvittera när det endast återstod ett fåtal minuter på matchklockan. Annars var vi ledare nöjda med vår prestation, Huddinge lyckades inte göra ett spelmål mot oss (straff och hörnmål) och vi kontrollerade matchen överlag på ett fint sätt. Därför kändes det konstigt att Huddinges ledare efter matchen gnällde på vårt spel. De skrev att ”Segeltorps IF spelade inte fotboll” och att vi var ”ett tråkigt lag”. Dessutom klagade Huddinges ledare på publiken och tyckte vi skulle kontrollera vilka som var på plats, trots att det var deras hemmaplan. En trevlig seriepremiär, en premiär man sett fram emot så länge, hade nu fått ett tråkigt slut och skapat irritation mellan lagen. Onödigt och tråkigt, men tyvärr ett faktum. Resten av vårsäsongen gick mycket bra, vi förlorade inte en enda match och de enda lagen som tog poäng av oss var seriedominanten Sätra (2-2) och Enskede (0-0). Den mest spännande och publikfriande matchen kom mot Ingarö IF på deras hemmaplan. Publiken fick också se en riktig klassprestation av Emma Surell som gjorde alla våra fyra mål. Bland annat skruvade hon in en hörna direkt i mål. Vi ledde med 4-1, Ingarö kom dock tillbaka och reducerade till 4-3 med bara några minuter kvar. Vi lyckades till slut reda ut stormen och få med oss alla poäng hem till Segeltorp, men där och då hände något med oss som lag. Den matchen kom nog att betyda mycket för resterande del av vårsäsongen.. 


Efter sommaruppehållet gick det lite sämre för oss. Vi inledde höstsäsongen mot Stenkyrka IF på Gotland. Där gör vi faktiskt en riktigt dålig insats, och historien hade upprepat sig. Det var nämligen så att även höstsäsongen 2016 inletts på ett lite sämre sätt, och vad detta beror på är svåranalyserat. När vi summerar höstsäsongen har vi förlorat tre matcher. Vi förlorar mot Stenkyrka, Sätra och i sista matchen mot Huddinge IF. Trots detta är vi tillfreds med att sluta på en tredjeplats som nykomlingar i Div 3. När man nu summerar säsongen 2017 i stort ser man att Segeltorps IF gjorde tredje flest mål (Sätra gjorde flest och Enskede näst flest), och vi släppte in klart minst antal mål i serien, nämligen bara 16 mål. Det är verkligen en god grund att stå på inför framtiden, och vi är också stolta över målskillnaden. Då ska man komma ihåg att vi, enligt vissa, ”inte spelar fotboll” vilket gör det hela ännu mer imponerande! 


Vi avslutar säsongen med en Victoria Cup-match, och vi hade lottats mot Stuvsta IF (Div 2) i ett hett lokalderby på Segeltorps IP. Denna match vinner vi med 3-0, och då missar vi ändå vår inledande straff inför matchen. Ett mycket bra resultat som ger oss en tävlingsmatch tidigare nästa år, och det tycker vi är mycket bra då det är roligare att spela en cupmatch istället för träningsmatch. Nästa omgång spelas mot Brommapojkarna, seriesegrare i Div 1 2017. Det kommer bli en mycket spännande match!


Sammanfattningsvis kan vi säga att vi är på rätt väg i Segeltorps IF. Vi har de senaste åren gjort en satsning på flick- och damsidan och det har snabbt givit resultat, faktiskt lite snabbare än vad vi räknat med. Damjuniorerna vinner sin serie, och gör det också på ett övertygande sätt. Även F03 vann sin ena serie och flera i den truppen har i år fått en hel del speltid med både Dam J och i B-laget. Framtiden ser spännande ut! Damlaget har redan gjort klart med ett nyförvärv, Hanna Samuelsson, men bygget av truppen fortsätter och kommer sakteliga börja ta form. Det är ett par spelare på väg in, presentation på dessa kommer direkt när något är helt klart. Vi har under året också förlorat fem spelare. Issa, Ilona, Patrizia, Sibel och Öberg har lämnat oss och vi önskar dessa spelare ett stort lycka till och tackar dem för deras tid i Segeltorps IF! 


Slutligen vill vi tacka publiken som varit med oss i ur och skur under året, ni är helt fantastiska! 

Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21