Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Segeltorps IF vinner återigen Roslagshallen Cup!
2018-01-29 07:00
Förra året gjorde Segeltorps IF en riktigt bra cup och stod till slut som värdiga vinnare av densamma. När vi i år åkte till Roslagshallen fanns bara en sak i huvudet, att återigen få lyfta pokalen och behålla platsen på tronen. Damlaget vinner också cupen denna gång, och gör det också på ett imponerande sätt med tanke på förutsättningarna. Segeltorps IF blir under dagen bättre och bättre, och i finalen dominerar vi tillställningen. 


Gruppspel:

Segeltorps IF - BKV Norrtälje 4-0
Vi inleder cupen mot BKV Norrtälje och den här matchen vinner vi enkelt, motståndet hängde inte med när vi väl drog upp tempot. Sanna inleder målskyttet efter att ha vägpassat sig fram med Emma S till friläge. Med vänsterfoten placeras bollen säkert i mål, 1-0. Det andra målet gör Emma S själv när hon tar bollen från motståndare, driver fram mot mål och drar till med ett hårt skott som målvakten inte kan hålla, 2-0. Ledningen utökas till 3-0 genom en inlånad spelare från F03, nämligen Anna Liljedal. Emma S slår en hörna och Anna löper in framför mål och trycker dit tredje målet i matchen. Matchens sista mål står återigen Sanna för, och det är ett riktigt vackert spelmål som ”Torpet” står för. Bollen går som på ett snöre genom laget innan Sanna serveras öppet mål, 4-0. En bra start på cupspelet!


Films SK - Segeltorps IF 1-2
Andra gruppspelsmatchen spelades mot Films SK, ett lag vi inte ställts mot tidigare. Det skulle visa sig vara en tuffare uppgift än vad vi räknat med. Films SK spelade smart, dem ställde om snabbt och försökte hela tiden hitta spelare bakom vår backlinje med både långa utkast från målvakt samt långbollar från backar. Detta gjorde att vi blev lite skärrade, trots att vi är det bättre laget i matchen. Vi tar ledningen genom Melina. Emma S vinner boll långt bak i banan och vänder upp. Hon tar sig förbi en motståndarback och serverar Melina som fri med målvakten sätter bollen hårt i nättaket, 0-1. Films SK ska dock kvittera nästan omgående. En inspark slås mot vårt mål och studsar, för vår del, olyckligt ut till en friställd spelare som kan trycka in kvitteringen till 1-1. Segeltorps IF ska dock få sista ordet i matchen, och stor matchhjälte är Emma S. Hon snappar upp en misslyckad passning av motståndarna, fintar vackert bort en spelare och placerar säkert bollen i mål, från relativt långt avstånd, till 1-2.


Segeltorps IF - Gimo 0-0
Tredje gruppspelsmatchen spelades mot Div 2-laget Gimo. Den här matchen var ingen suverän insats, varken av oss eller motståndet. Det blev mest kamp och inte så många klara målchanser åt något håll. Båda lagen tog ut varandra och matchen slutar rättvist oavgjort. 


Östhammar SK Vit - Segeltorps IF 1-1
Inför sista gruppspelsmatchen var vi redan klara att gå vidare till slutspelet. Det enda som stod på spel var om vi skulle sluta som gruppetta eller tvåa. Självklart ville vi vinna gruppen, men våra motståndare hade själva chansen att vinna gruppen och ville säkerligen ta den platsen från oss. Vi inleder matchen väldigt positivt. Det är vi som styr spelet med både fint passningsspel, tempo och rörlighet. Därför är det inte ologiskt att vi tar ledningen i matchen. Målet ser dock lite komiskt ut. Östhammar väljer att byta hela laget när vi har bollen, och Melina kan driva bollen från egen planhalva fram till motståndarnas mål och trycka in ledningsmålet till 0-1. Melina såg lite förvånad ut att det gick så enkelt, men oavsett ett skönt mål! Östhammar ska dock kvittera matchen när det återstår ett fåtal minuter på matchklockan. Ett fint inspel framför mål når en duktig spelare i Östhammar som säkert trycker in bollen i mål, 1-1. Resultatet står sig matchen ut och Segeltorps IF slutar som vinnare av gruppen!


Semifinal:

Segeltorps IF - Häverödals SK 1-0
I semifinalen ställdes vi mot arrangören Häverödals SK, ett lag vi även spelade mot förra året. Den gången vann vi komfortabelt, det gick inte lika lätt denna gång. Det var två lag som inledde matchen avvaktande, inget av lagen ville bjuda på målchanser och tempot blev därför lidande. Vi tar dock ledningen i matchen, men det är ett lite tursamt mål Segeltorps IF gör. Emma H slår en frispark mot mål och bollen träffar insidan av stolpen och studsar retfullt längs mållinjen. Emma S ser sin chans och slänger sig fram och trycker in bollen i mål, 1-0. Vild glädje utbryter bland delar av publiken! Resten av matchen är en uppvisning i försvarsspel av Segeltorps IF, Häverödals SK tillåts knappt skapa en målchans värd namnet. Resultatet står sig matchen ut, och Segeltorps IF tar sig för andra året i rad till final. 


Final:

Östhammar SK Röd - Segeltorps IF 0-5
Finaler brukar vanligtvis vara målsnåla och avvaktande, det kan man knappast säga om den här finalen. Segeltorps IF dominerar från början till slut, mycket beroende på att ”Torpet” visar en enorm spelglädje och löpvilja för varandra. Första målet gör Anna (F03) efter att Emma H brutit ett uppspel. Hon driver bollen mot mål och hittar Emma S på vänsterkanten. Med en direktpassning från Emma S når bollen Anna framför mål som enkelt sätter dit ledningsmålet, 0-1. En skön känsla! Det andra målet påminner om det första. Emma H driver upp bollen från sin backplats och hittar Melina på högerkanten. Melina passar snabbt tillbaka till Emma H som säkert placerar bollen i mål, 0-2. Tredje målet i matchen står Sanna för. Hon vinner en tuff duell med en motståndare och sätter fart mot mål. Hon väggpassar sig fram med Mikaela och gör sedan inga misstag framför mål, 0-3. Fjärde målet är en riktig pärla, och det är Mikaela som står för det. Anfallet inleds med en helt galen dribbling av Melina där hon gör en tunnel på sin motståndare. Sedan spelas bollen vackert runt inom laget innan Mikaela får bollen och dunkar in bollen i mål till 0-4. Sanna gör matchens, och cupens, sista mål på egen hand. Hon bryter ett uppspel på mittplan och sätter fart mot mål. Sanna lyckas vricka sig förbi två-tre spelare innan hon stensäkert placerar bollen till vänster om målvakten, 0-5. När slutsignalen ljuder är det glädje, men också lättnad från spelare och ledares håll. Vi behåller vår plats på tronen och vinner Roslagshallen Cup för andra året i rad! 


Sammanfattningsvis vinner vi cupen välförtjänt, men det var inte en dans på rosor. Vi blandar en del spelmässigt. Det ska dock sägas att med tanke på att vi knappt tränar futsal så är det ändå ruskigt starkt att vinna en sådan här cup. Vi växte desto längre dagen gick, och i finalen var spelet riktigt bra. Extra roligt var att Anna från F03 kom in och tog för sig, mycket bra spel från denna talang! Hon gjorde två mål i cupen och krigade på ett förtjänstfullt sätt. Wow! Dagens gigant är ändå Emma S som både bjöd på fint spel och hårt jobb, men samtliga ska ha en eloge för en bra genomförd cup. För andra året i rad vinner vi Roslagshallen Cup och det är väldigt roligt! Kan vi stå som segrare även en tredje gång?


Vi tackar motståndarna, domarna, publiken och arrangören för en bra genomförd cup och dag! 
Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21