Skön premiärvinst mot Nacka Allstars
2018-04-23 12:20
Äntligen var det dags för seriepremiär efter en lång vinter, och det var ett taggat Segeltorps IF som begav sig till Myrsjö IP för match mot Nacka Allstars. Seriepremiärer brukar ofta innebära nervositet och lite krampaktigt spel, och detta var inget undantag, men vi kommer ändå därifrån med tre välförtjänta poäng i bagaget.

Under uppvärmningen kändes det fokuserat och taggat inom laget. När väl matchen börjar är det istället lite passivt och passningsspelet är ofta slarvigt. Mycket av det beror på att vi helt enkelt har för dålig rörelse inom laget, och säkerligen är det också nervositet som smugit sig in i spelarnas huvuden. Det dröjer inte lång tid innan Nacka Allstars skapat ett friläge, som tur är gör Gabbi i målet en kanonräddning på densamma och efter det vaknar laget till liv. Spelet är fortfarande inte bländande, men vi krigar om varje boll och det är många tuffa dueller som utspelar sig på banan. Vi börjar nu också skapa målchanser. Bland annat har vi ett jätteläge på ett inlägg, men nicken går tyvärr över målet. Efter 31 minuters spel kommer det förlösande ledningsmålet för ”Torpet”. Mikaela slår en fin boll i djupet och det leder till ett friläge för Sibel. Nacka Allstars målvakt kommer ut och gör sig stor, men Sibel lobbar bollen i en perfekt båge över målvakten in i mål till 0-1. Ett vackert mål!
Efter det känns det kontrollerat, hela laget krigar på ett förtjänstfullt sätt i defensiven vilket gör det svårt för Nacka Allstars att skapa de riktigt heta målchanserna. Det ska dock tilläggas att även Segeltorps IF inte skapar många målchanser värda namnet. Resultatet står sig därför halvleken ut.

Andra halvlek är något bättre från ”Torpets” sida. Vi slarvar inte lika mycket i passningsspelet och vinner nu också mer boll högre upp i banan. Men främst är det fortsatt kamp som är signifikativt för spelet på planen. I den 62:a minuten kan vi äntligen utöka ledningen. Malin hittar, med en fint slagen långboll, ”Krysset” ute på högerkanten. Hon driver inåt mot straffområdet och slår en passning snett bakåt till Matilda som drar till med ett hårt skott i vänstra krysset, 0-2. Ännu ett vackert mål och en riktigt skön känsla!
Efter målet slappnar vi av lite väl mycket och Nacka Allstars tar under en period över matchen. Vi har svårt att få tag i bollen och Nacka Allstars kommer till anfall med både kraft och pondus. Backlinjen, tillsammans med Gabbi i målet, reder tack och lov ut stormen vilket leder till att vi kan samla oss och lugna ner spelet igen. Vi gör några byten i matchen, både Linda och Emma från Damjuniorerna kommer in och det ska ge effekt. Med pigga ben kan dem störa Nacka Allstars högre upp i banan och det ger oss energi medan Nacka Allstars blir lite mer försiktiga. De sista 10 minuterna av matchen är riktigt bra från vår sida, vi skapar både chanser och rullar runt bollen i laget på ett tryggt sätt. Därför känns det inte ologiskt att vi utökar ledningen än en gång, hur målet kom till var däremot oväntat. Vi vinner en hörna i den 88:e minuten och Mikaela stegar upp för att slå den. Med en perfekt skruv slår Mikaela in bollen direkt i mål vid den främre stolpen till 0-3. En svår prestation, och det tredje vackra målet i denna match! Domaren blåser strax efter av matchen och glädje, men även lättnad, utbryter från publik, ledare och spelare!

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi vinner välförtjänt. Vi krigar på ett förtjänstfullt sätt och vi är fortsatt tunga att möta. Däremot kan vi kräva betydligt mer av vårt passningsspel, viljan att löpa i djupled och stundtals även vårt positionsspel. Samtidigt förstår nog de flesta att det kan se ut så här i premiärer när nervositet och anspänning smyger sig in i spelarnas huvuden. Vi kan heller inte klaga alltför mycket när vi vinner en tuff bortamatch mot ett, inför säsongen, förstärkt och bra Nacka Allstars. Vi har en del att jobba på, men oavsett en ruskigt skön seger att ta med sig när säsongen fortsätter!

1 stjärna: Gabbi. Så viktig för oss! Sprider ett lugn med bra snack och viktiga räddningar. Hon är dessutom väldigt duktig med fötterna. Wow!

2 stjärnor: Matilda. Stänger sin kant defensivt och hotar även framåt när tillfällen ges. Slår grymma inlägg och gör dessutom ett vackert mål i matchen. En väldigt bra insats.

3 stjärnor: ”Krysset”. Bäst på plan i denna match. Sliter som ett djur, tar kloka löpningar i djupled och är också oerhört stark i mottagningarna när hon står felvänd mot motståndarnas mål. När lagkamraterna lär känna ”Krysset” bättre kanske fler passningar går på djupet då hon är ett konstant hot där. En klasspelare.

Vi tackar Nacka Allstars, domaren och publiken för en trevlig match!