Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Säker seger mot Rågsveds IF
2018-04-29 13:14
Under lördagen var det dags för hemmapremiär, och vi tog emot Rågsveds IF på Segeltorps IP. En på förhand svårbedömd match då Rågsveds IF värvat in flertalet duktiga spelare till sitt lag. Vi vinner trots det matchen på ett övertygande sätt, och går därmed upp i en tidig serieledning!


Vi inleder matchen på ett positivt sätt, Segeltorps IF tar direkt tag i taktpinnen och ska nästan omgående skapa flera farliga målchanser. Vi hittar ytor bakom Rågsveds backlinje där vi gång på gång hotar med snabba spelare. Men bollen vill verkligen inte hitta in i nätmaskorna, och det beror främst på att Rågsveds målvakt gör flera imponerande räddningar. Vi har under första halvtimmen 3-4 frilägen som Rågsveds målvakt tyvärr, för vår del, räddar. I den 34:e minuten ska vår forcering äntligen ge resultat, och det är Linda som trycker in ledningsmålet efter en målvaktsretur till 1-0. En riktigt skön känsla!
Bara minuter innan halvtidsvilan utökas ledningen. Emma S serveras ett friläge och gör inga misstag, bollen placeras säkert i mål till 2-0. En fin löpning och avslut av Emma S! Resultatet står sig halvleken ut. 


Andra halvlek inleds starkt av Rågsveds IF och de skapar direkt ett par målchanser. Bland annat har de ett skott i ribban, men det är ändå Segeltorps IF som är det bättre laget även i andra halvlek. Det ska dock dröja till den 64:e minuten innan ledningen än en gång utökas. Mikaela har show på sin kant och driver inåt mot straffområdet. Med en ”smörpass” hittar hon Linda som enkelt kan göra sitt andra mål för dagen, 3-0. 
12 minuter senare bjuds publiken på fotbollsgodis när Sanna kanske levererar en kandidat till årets mål. Segeltorps IF rullar runt bollen på ett vackert sätt inom laget när bollen till slut hamnar hos Holmis, strax utanför straffområdet. Hon spelar bollen snett-inåt-bakåt till Sanna som drar till direkt. Bollen sitter hårt, och otagbart, i det högra krysset till 4-0. Ett fantastiskt vackert mål!
Bara minuter innan slutsignalen ska ljuda hinner vi utöka ledningen, och inte bara en gång utan två. Matilda driver upp längs sin högerkant och väggspelar sig fram, med hjälp av Madde, till ett friläge. Matilda drar till med ett hårt skott i bortre hörnet, 5-0. 
I den 91:a minuten är det omvända roller när Madde får göra sitt första mål i Segeltorpströjan. Matilda spelar upp bollen till Madde på högerkanten. Madde driver in i straffområdet och kan ur snäv vinkel, med ett välplacerat skott vid målvaktens högra stolpe, sätta dit slutresultatet 6-0. 


Sammanfattningsvis vinner vi oerhört välförtjänt, vi är det klart bättre laget i denna match. Det finns dock saker vi måste förbättra, bland annat är det lite slarv i passningsspelet och positionsspelet. Vi har inlett serien på ett bra sätt, men vi måste vara fortsatt ödmjuka inför uppgiften. Det är många matcher kvar och vi kan inte slappna av och vara nöjda, men fortsätter vi jobba hårt och går in med samma inställning i varje match blir det en rolig säsong! En sak som var väldigt roligt att se var att både Kajsa och Linda från juniorerna går in i startelvan och gör riktigt bra prestationer. Kajsa jobbar stenhårt på sin kant, både offensivt och defensivt. Även Linda gör ett kanonjobb, utöver sina två mål i matchen. Framtiden ser med andra ord ljus ut! En annan sak som är glädjande är att alla spelare som kommer in i matchen från bänken gör riktigt pigga och bra inhopp. Steph stänger sin kant och är trygg i passningsspelet, Carolina kommer in med sin fart och löser med spelförståelse varje situation och Madde gör både mål och assist inom loppet av en kvart på planen. Wow! Att dessutom Mia är tillbaka på planen med sin löpvilja och målfarlighet gör oss väldigt glada. Vi behöver hennes fotbollskunnande, men också hennes glädjespridande. 
1 stjärna: Elsa. Läser spelet och ger en enorm trygghet i backlinjen. Dessutom stark i duellspelet och levererar också bra passningar. En väldigt duktig spelare. 


2 stjärnor: Linda. En mardröm för motståndarna med sin snabbhet, styrka och målfarlighet. Gör två mål i matchen och tar också ett stort ansvar på planen. Wow!


3 stjärnor: Holmis. Bäst på plan. Tar ett enormt hårt jobb i det tysta och ger sällan motståndaren någon tid med bollen. Spelar dessutom fram till ett mål i matchen. En väldigt bra prestation.


Hedersomnämnande: Mikaela. River upp stora sår hos motståndarlaget, Mikaela är en oerhört svårstoppad spelare. Är inblandad i flera målchanser och spelar också fram till mål i matchen. En mycket bra insats!Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21