Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Oavgjort mot Skarpnäck FF
2018-05-03 14:23
I den tredje omgången ställdes vi mot Skarpnäck FF på Skarpnäcks sportfält. Segeltorps IF kommer till matchen med gott självförtroende efter två övertygande vinster i de inledande omgångarna, och det skulle även börja bra i denna match. Tyvärr tappar vi onödigt matchen i andra halvlek.. Vi inleder matchen väldigt positivt, vi rullar runt bollen bra inom laget och får motståndarlaget att springa mer än vad de själva vill. Detta ska leda till en tidig ledning för Segeltorps IF. Efter 5 minuters spel spelas bollen till en felvänd Sibel. Hon klackar sedermera bollen vidare i djupet till Mikaela som driver in i straffområdet och spelar bollen i sidled till Emma S som enkelt kan trycka in bollen i mål, 0-1. Ett fint fotbollsmål och en skön start på matchen!
Efter målet fortsätter vi föra spelet. De gånger Skarpnäck FF hotar är det mest långbollar upp på väldigt starka offensiva spelare som är receptet, och det är precis en sådan situation som leder till kvitteringsmålet i den 14:e minuten. En spelare i Skarpnäck FF kan ta emot en långboll, hon vänder starkt upp mot vårt mål och drar iväg ett lobbskott som studsar i ribban och ut. På returen kommer sedan en Skarpnäck-spelare och nickar in bollen till 1-1. 
Vi fortsätter att trumma på, Segeltorps IF fortsätter rulla runt bollen på ett bra sätt och trycker verkligen ner Skarpnäck FF. Under denna period skapar vi flera farliga målchanser, men tyvärr rasslar det inte till i nätmaskorna. Men precis innan halvtidsvilan kan vi äntligen återta ledningen i matchen. Sibel tar emot en passning, strax utanför straffområdet till höger. Hon siktar in sig och skjuter ett välplacerat skott som går i en båge över målvakten och in i mål, 1-2. 
Direkt på avspark blåser domaren av första halvlek. 


Andra halvlek inleds som första halvlek, vi fortsätter äga bollen och kommer fram i banan på ett fint sätt. Tyvärr ändras matchbilden efter ca 50 minuter. Vi tappar boll i ett jobbigt läge på fotbollsplanen och Skarpnäck FF ställer snabbt om. En väldigt duktig Skarpnäck-spelare kan gå i djupled, hon kommer i ett friläge och lobbar snyggt bollen över en chanslös Gabbi i mål till 2-2. 
Bara minuter efter kvitteringen kommer också Skarpnäck FF:s ledningsmål, och det är ett mål som påminner om kvitteringsmålet. Återigen tappar vi bollen i ett känsligt läge och en snabb kontring från Skarpnäcks FF ger samma spelare ett friläge. Denna gång placerar hon, både hårt och snyggt, bollen vid höger stolpe till 3-2.
Nu får hemmalaget energi medan vi spelar stressat och slarvigt. Scenförändringen från första halvlek är märkbar, och mycket av det beror på att vi nu vill framåt alldeles för snabbt. Segeltorps IF ska dock äta sig tillbaka in i matchen mer och mer, och till slut kan vi kvittera matchen när det enbart återstår 10 minuter. Vi vinner en frispark ca 25 meter från motståndarmålet. Sibel stegar fram och skjuter ett hårt och välplacerat skott som sitter i högra krysset, 3-3. Ett oerhört vackert mål! 
De sista minuterna av matchen jagar vi ett segermål, och det är också oerhört nära att vi avgör matchen. Bland de mer heta målchanserna har ”Krysset” det absolut bästa läget. Hon tar emot en boll felvänd, vänder sedan rappt upp och drar iväg ett fantastiskt skott. Tyvärr, för vår del, träffar bollen ribban och studsar sedan ner på mållinjen och bort från mål. Enligt publiken var bollen inne, men det är svårbedömt både för oss ledare på bänken och säkerligen då ännu svårare för domaren. Resultatet står sig och matchen slutar oavgjort. Sammanfattningsvis får vi vara glada att vi ändå får med oss en poäng i den här matchen, trots att vi är det bättre laget. Men som matchen utspelar sig, där vi hamnar i underläge, får vi vara nöjda att vi repar mod och studsar tillbaka. Det är faktiskt starkt att komma tillbaka in i matchen när många andra lag hade tappat huvudena när man tappar en, som det kändes, trygg ledning. Första halvlek är den bästa halvleken Segeltorps IF spelat i år. Den är inte perfekt, men vi rullar tryggt runt bollen inom laget och hotar också motståndarnas mål flertalet gånger. Andra halvlek är däremot inte lika bra där vi spelar stressat, men mycket av det beror säkert på ”kallduscharna” vi åker på i form av Skarpnäck FF:s två snabba mål. Vi tar lärdom av denna match och kommer tillbaka starkare!1 stjärna: Publiken. Vår tolfte spelare. Pushar oss när det som mest behövs och ger energi när vi jagar kvitteringsmålet. Det är roligt att vi får stöttning, även på bortaplan. Tillsammans är vi starka!


2 stjärnor: Sibel. Gör två snygga mål i denna match och är stark i spelet felvänd mot mål. Skapar oreda för motståndarna med sin teknik och irrationella spelstil. En bra insats!


3 stjärnor: Sanna. Bäst på plan i denna match. Läser spelet och löser svåra situationer på ett imponerande sätt. Dessutom vågar hon avancera med bollen offensivt och levererar smarta passningar som leder till målfarligheter. En oerhört bra prestation!Vi tackar Skarpnäck FF, domaren och publiken för en spännande och bra match!

Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21