Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Sammanfattning av de senaste matcherna
2018-05-29 06:00
På dam- och flicksidan har det under den senaste tiden spelats flertalet matcher, men inget referat har skrivits. Detta ber vi om ursäkt för, det har helt enkelt inte hunnits med. Men här kommer en sammanfattning, både för Damjuniorerna och för Damlaget!


Vi börjar med Damjuniorerna. Sedan debaclet i premiären mot AIK, där vi förlorade med 1-2, har det gått spikrakt uppåt resultatmässigt. Vi har vunnit varenda match, och vi kan med glädje konstatera att Segeltorps IF leder serien! Flertalet av matcherna har vi dominerat, och det är häftigt att se vilken enorm utveckling som skett, och fortsätter ske, inom laget. Enskede, Djursholm och Bromsten städade vi av enkelt innan det var dags för match mot Hammarby. Bajen spelade en riktigt trevlig fotboll och bjöd på tufft motstånd, men vi kunde ändå säkra vinsten efter ett sent avgörande mål av duktiga Josefin (F03). Ett lokalderby spelades matchen efter, och det var Stuvsta IF som stod för motståndet. Vi kom till Stuvsta IP med bra inställning, förberedda på tufft motstånd. Men det blev ingen vidare utmaning för vårt duktiga juniorlag, vi vinner matchen oerhört komfortabelt med 11-2. 
Älvsjö AIK stod härnäst för motståndet, och detta var en viktig match för många inom laget. Flera av spelarna i Segeltorps IF har en gång i karriären tillhört Älvsjö AIK och därför var det viktigt att vinna. Segeltorps IF vinner också matchen fullt rättvist med 2-0 efter mål av Anna (F03) och föredetta Älvsjö-spelaren Ida. 
Senaste matchen spelades mot Brommapojkarna. Detta var allt annat än en perfekt genomförd match, men starkt av juniorerna att ändå vinna matchen när man inte spelar på topp. Slutresultatet blev 2-1 till ”Torpet”. 


Damlaget har, sedan förra referatet, mött Huddinge IF i ett riktigt hett lokalderby. Förra året förlorade vi derbyt, med andra ord var det en stor revanschlusta inom laget inför denna match. Det hela slutar med en övertygande seger för ”Torpet”, det var egentligen inget snack om saken. Denna match vinner vi enkelt med 4-0. Jennifer, som värvades in inför säsongen, gör två mål och vår fantastiskt duktiga talang Linda gör två mål. 
Nästa match spelades mot duktiga Mälarhöjden. MIK spelar en riktigt trevlig fotboll och chockar oss en del i början av matchen, trots att vi ledare varnat för detta passningsskickliga lag inför matchen. Vi växer dock in i matchen och sårar MIK med vår fysik och snabba omställningar. Vi vinner till slut matchen komfortabelt med 3-1. Efterspelet ska dock handla om skribenten i Mälarhöjden, en person som knappast är objektiv i sin bedömning. ”Peter” är mer intresserad av att kommentera våra spelare än sina egna. Detta tar vi som en komplimang, det betyder att vår duktiga ”vindsnabba” spelare berört vederbörande och skapat en del oreda hos motståndarna! Trots ”Peters” referat hoppas vi att Mälarhöjden klarar sig kvar i serien, de spelar en trevlig fotboll och det ska hyllas. 
Senaste matchen spelades mot Järla IF, och det var en svårbedömd match på förhand. Järla IF hade imponerat i serien och gjort bra resultat. Tränarna i Järla vill spela en attraktiv fotboll, och detta har man lyckats med på ett övertygande sätt. Vi ska dock vinna denna match med 4-0. Det var ”Torpet” som styrde och ställde i denna match, från början till slut. Sibel, Matilda och slutligen en tvåmålsskytt i Sanna var spelarna som avgjorde matchen. 


Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det ser spännande ut, både för Damjuniorerna och Damlaget. Vi leder båda serierna, och detta vill vi fortsätta göra. Juniorerna spelar oftast en riktigt trevlig fotboll och det ser väldigt intressant ut inför framtiden. Att flera spelare i Damjuniorernas trupp även är med och konkurrerar i Damlagets matcher vittnar om en enorm kvalitet i laget. Emma Sjöberg spelar både moget och med ett självförtroende som kommer räcka långt i framtiden. Stadslaget nästa? Mira är en gigant i backlinjen, Lindas snabbhet och målfarlighet är något alla tränare vill ha i sitt lag och Kajsas inställning, styrka och snabbhet gör motståndarna nervösa. Det finns fler spelare i Damjuniorerna som är med och slåss om platserna i damlaget, och alla ska hyllas! Att flertalet spelare från F03 är med och nosar på platserna gör inte saken sämre. Till exempel gjorde Anna under helgen debut för damlaget i seriespelet och presterade på en hög nivå. Detta är en spelare att hålla ögonen på, vilken talang! 
Damlaget har levererat bra resultat, men vi kan inte slappna av. Det är många duktiga lag i serien och vi verkar vara laget alla vill slå. Går man in på sidan ”Damfotboll i Sthlm” är vi knappast omtyckta, och det kanske vi ska ta som en komplimang. Vi är starka för tillfället, men det är många matcher kvar...Månadens stjärnor:

1 stjärna: Mikaela och Sibel. Mikaela har spelat fram till nästan hälften av målen hittills. Imponerande, minst sagt! En spelare som nästan alltid levererar på planen. Sibel leder skytteligan (tillsammans med Linda) och har spetsegenskaper som imponerar. 

2 stjärnor: Sanna och Mira. Fantastiska prestationer av två spelare som skapar trygghet i laget. Sanna kan man placera var som helst på banan och hon gör det alltid bra. Mira har kommit in i damlaget och dominerat försvarsmässigt. Grymma insatser! 

3 stjärnor: Sjöberg och Linda. Två juniorer som tar för sig, båda har häftiga karriärer i framtiden! Sjöberg är en enormt spännande talang som kan gå oerhört långt. Linda är en målskytt av rang, och det är ingen tillfällighet att hon leder skytteligan tillsammans med Sibel. 

4 stjärnor (Excepionellt bra). Gabbi. Den bästa målvakten i serien. Nej, jag underdrev. Hon är bäst i denna serie, serien över och serien över den. Att vi dessutom har ännu en fruktansvärt bra målvakt i Frida (som är på väg tillbaka) gör oss oerhört starka. Wow!

Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21