Mikaela Johansson: ”Viktigt att vi fortsätter vara ödmjuka”
2018-07-10 17:27
Truppen har för tillfället ett välförtjänt sommaruppehåll efter en riktigt starkt genomförd vårsäsong. Segeltorps IF leder serien med tre poängs försprång, och man har dessutom en match mindre spelad än serietvåan Rågsveds IF. Vi tog oss en kort pratstund med lagets duktiga mittfältare Mikaela Johansson för att höra hennes tankar kring vårsäsongen, vad som blir viktigt att tänka på under hösten och om lagets chanser.

-Först och främst, hur har sommaren varit?

-Sommaren har varit bra med en blandning av träning och nöje.

-Det går bra för laget, vad beror det på enligt dig?

-Jag tror att Segeltorps framgångar dels beror på att vi har många individuellt skickliga spelare, men också att vi trots många nyförvärv hunnit spela ihop oss under försäsongen. ”Torpet” är både snabba och fysiskt starka, stabila defensivt och farliga offensivt vilket har gjort oss svåra att möta.

-Vad tycker du vi kan göra bättre?

-Det vi kan förbättra är vårt passningsspel och försöka hålla bollen inom laget längre stunder innan vi går framåt för att göra det jobbigare för motståndarna.

-Vilket/vilka lag i serien har imponerat på dig?

-Mälarhöjden imponerar med sitt passningsspel. Skarpnäck spelar på rutin och är säkra vilket gör dem svåra att möta.

-Vad kommer vara viktigt under hösten för att vi ska behålla förstaplatsen?

-Man kan alltid bli bättre och det gäller för laget att ge 100% på träning och match för att fortsätta slåss om en topplacering. Det är viktigt att fortsätta vara ödmjuka och att fortsätta köra på som vi gjorde under vårsäsongen.

-Slutligen, på vilken plats i serien tror du Segeltorps IF hamnar när vi summerar året 2018?

-Jag tror och hoppas att vi får behålla förstaplatsen och välförtjänt ta klivet upp i Div 2!

Det hoppas vi också! Vi tackar Mikaela för pratstunden och önskar hela laget all lycka i fortsättningen!