Vinst mot Stenkyrka
2018-08-13 07:00
Äntligen var det dags för seriematch igen efter ett långt sommaruppehåll, och det var ett taggat gäng som begav sig till Gotland för match mot Stenkyrka. Jumbon i serien ställdes mot serieledarna, därför räknade vi med att möta ett vilt kämpande hemmalag. Segeltorps IF skulle få kriga hårt för att få med sig tre poäng hem till Stockholm, och vi lyckades också med det till slut. Men det var ingen dans på rosor...

Vi inleder matchen på ett godkänt sätt. Vi försöker spela runt bollen inom laget och det ser till en början helt okej ut spelmässigt, det märks heller inte särskilt mycket att vi är ovana med underlaget (naturgräs). Det dröjer inte lång tid innan vi också tar ledningen i matchen, och det är Jennifer som gör målet. Mikaela får bollen på vänsterkanten, tar sig förbi sin motståndare och driver bollen ner mot kortlinjen. Väl där spelar hon in en perfekt passning till Jennifer som enkelt kan sätta bollen i mål, 0-1. Ett väldigt fint förarbete och en riktigt skön start på matchen!
Efter målet bjuder vi onödigt in Stenkyrka i matchen och resten av halvleken är inte särskilt bra från vår sida. Vi ligger alldeles för långt ifrån vår motståndare, vi jobbar inte som ett lag och rörelsen utan boll är obefintlig. Detta gör att Stenkyrka får blodad tand och energi som leder till att en del oreda skapas i Segeltorps IF. Det ska dock tilläggas att Stenkyrka inte skapar några riktigt heta målchanser, och för det kan vi tacka vår duktiga backlinje och målvakt som läser situationerna på ett väldigt bra sätt.
Resultatet står sig därför halvleken ut.

Andra halvlek är bättre, mycket av det beror på att vi nu jobbar hårdare för att nå resultatet vi vill ha. Ledningen är dock för liten för att nerverna ska kunna hållas i styr, det blir istället ett ställningskrig ute på planen som innehöll en del tuffa, men också regelrätta, tacklingar. Men i den 68:e minuten ska vi till slut sätta det så förlösande målet. Linda tar emot bollen, strax utanför straffområdet. Hon spelar den vidare i sidled till Sibel som sökt sig inåt i banan från högerkanten. Sibel ser luckan och placerar sedan bollen oerhört vackert i det vänstra krysset till 0-2. Ett riktigt vackert mål och ett stort jubel i bortalaget utbryter!
Nu spelar vi mer avslappnat och med större självförtroende. Dettta leder till att vi bara minuter efter vårt andra mål utökar ledningen ännu en gång, och det är mer fotbollsgodis som publiken bjuds på. Linda tar emot en passning och sätter fart mot motståndarnas backlinje. Med sin snabbhet tar Linda sig förbi den första backen, dribblar av den andra innan hon hamnar i friläge med målvakten. Målvakten rundas och Linda kan kyligt lägga in bollen i mål till 0-3. En väldigt fin prestation!
Efter Lindas mål dör intensiteten i matchen något. Stenkyrka har mer eller mindre gett upp och vi är också tillfreds med tillvaron. Matchen spelas av och slutresultatet blir 0-3. En skön och viktig start på höstsäsongen!

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi står för en svajig match mot Stenkyrka. Det finns stunder i matchen där vi spelar en riktigt trevlig och bra fotboll, men dessa stunder är tyvärr för korta. Vi har helt enkelt en del att jobba på, det är för mycket slarv i matchen för att vi ska kunna vara helt nöjda. Samtidigt ska man komma ihåg att det är första matchen efter ett långt uppehåll och det är då förståeligt att det är lite ringrostigt på sina håll. Det viktigaste var såklart att vi vann matchen och tog med oss alla poäng hem till Segeltorp. Med tanke på att vi inte gör en topprestation mot Stenkyrka är det imponerande att ändå vinna, det är verkligen starkt. Att vi återigen håller nollan är också imponerande, backlinjen gör en väldigt stabil insats i matchen mot Stenkyrka. Vi gör också tre riktigt vackra mål i matchen som grädde på moset.

1 stjärna: Jennifer. Hela tiden spelbar och levererar själv fina passningar. Jobbar hårt i försvarsspelet, tar stort ansvar och dessutom målskytt i matchen. En mycket bra insats.

2 stjärnor: Songul. Med sin fina spelförståelse och styrka är Songul ett konstant hot för motståndarna. Slog knappt en felpassning eller blev av med bollen under hela matchen. Wow!

3 stjärnor: Sanna och Carolina. Hade knappt spelat ihop som mittbackspar innan matchen mot Stenkyrka. Det märktes verkligen inte, det kändes oerhört stabilt under hela matchen. Båda är snabba, vinner dueller och har fina uppspelsfötter. En väldigt stabil insats.