Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Derbyvinst mot Huddinge IF
2018-09-17 06:00
Kampen om seriesegern fortsätter, och denna gång var det dags för derby mot våra rivaler Huddinge IF. Ett speciellt möte då drabbningen betyder lite mer än bara poängen som står på spel. Båda lagen var därför lite extra taggade när domaren blåste igång matchen under söndagskvällen. Segeltorps IF skulle ändå visa sig vara det bättre laget och inkassera tre nya poäng i slutstriden.Segeltorps IF startar matchen på ett övertygande sätt, Huddinge IF får knappt vara delaktiga i spelet under inledningen av matchen. Redan efter 10 minuter tar vi också välförtjänt ledningen i matchen. Sibel får en passning högt upp i banan och skarvar bollen vidare till Mikaela på vänsterkanten. Mikaela dribblar förbi sin motståndare, kommer fri med målvakten och är iskall när hon placerar bollen i mål till 0-1. 
Efter målet fortsätter vi spela fin fotboll, passningsspelet är både fartfyllt och med finess, och Huddinge IF har svårt att komma åt oss. Flera lägen skapas utan utdelning för bortalaget, men när matchklockan står på 25 minuter så utökas äntligen ledningen. En längre boll från backlinjen slås, och Sibel nickskarvar bollen vidare till Linda som tar emot bollen perfekt. Linda utmanar sin motståndare, kommer förbi och placerar bollen hur säkert som helst i målvaktens vänstra hörn, 0-2. 
Det fina spelet och flertalet målchanser skapas av bortalaget resterande delen av halvleken, men resultatet står sig till halvtidsvilan. 


Andra halvlek startar vi avslappnat. FÖR avslappnat.. Huddinge är betydligt hungrigare och vill såklart komma in i matchen igen resultatmässigt. Denna period är inte bra från vår sida. Vi jobbar inte som ett lag, rör oss inte tillräckligt mycket utan boll och passningsspelet blir därför slarvigt. Samtidigt måste man hylla Huddinge IF för deras mod och kampvilja, vi har helt klart problem under de första 15 minuterna av andra halvlek. Det är därför inte ologiskt att Huddinge IF reducerar. En längre boll upp på Huddinges anfallare slås, och hon vinner kampen på ett väldigt bra sätt. Vi låter Huddingespelaren avancera utan stress, och det renderar i ett friläge där hon sedan vackert kan placera bollen över Gabbi i målet till 1-2. Ett klassavslut, och nu får hemmalaget ny energi. 
Många lag hade efter detta tappat konceptet och blivit försiktiga, men det är inte vår melodi. Direkt från avspark attackerar Segeltorps IF och vill ”döda” matchen, och det dröjer inte mer än tre minuter innan vi på nytt utökar vår ledning. Mikaela får bollen på vänsterkanten och sätter genast fart mot motståndarmålet. Med både snabbhet och skicklighet driver hon bollen ner mot motståndarnas kortlinje. Hon tittar upp och spelar in till Sibel som kyligt kan trycka in bollen i mål, 1-3. 
Nu spelar Segeltorps IF återigen kontrollerat, vi vågar hålla i bollen medan Huddinge IF mer och mer känner att tiden börjar rinna iväg. Efter 75 minuter ”dödas” matchen på riktigt, och det är återigen Sibel som gör målet. Den ivriga innermittfältaren Emma hittar med en ”smörpass” Sibel i djupled som fri med målvakten inte gör några misstag. Skottet placeras otagbart vid den högra stolpen till 1-4. 
Resultatet står sig matchen ut, och Segeltorps IF tar med sig tre viktiga poäng hem. 


När vi summerar denna match finns inga frågetecken, Segeltorps IF vinner oerhört välförtjänt. Framför allt första halvlek är riktigt bra, då spelar vi en rörlig och trevlig fotboll med högt bolltempo. Roligt att se! Det är alltid svårt att åka till Källbrinks IP och möta våra antagonister, och detta var inget undantag. Matchen bjöd på flertalet tuffa dueller, precis som det ska vara i ett derby. Men vi står upp i kampen och vinner till slut på ett övertygande sätt. Med finurligt, vackert och tempofyllt spel vinner vi denna match, och nu är Div 2 nära. Men vi måste sluta bjuda in motståndarna i matcherna, det känns så onödigt. Vi kan inte slappna av som vi gör under en period i denna match, och gjort i tidigare matcher. Vi måste helt enkelt bibehålla fokus i 90 minuter. Detta är något vi måste klara av, och detta är något vi får jobba på. Nu behöver vi bara en till seger för att seriesegern ska bärgas, kan det ske mot svårspelade Skarpnäcks FF?1 stjärna: Innermittfältet, Jennifer och Emma. Vilken fart, kreativitet och rörelse. Det var en fröjd att skåda dessa två idag. Det defensiva arbetet förtjänar också beröm. Wow!


2 stjärnor: Holmis och Mikaela. Holmis gör en enorm insats på vänsterbacksplatsen. Vinner dueller, läser spelet bra och har en enormt fin uppspelsfot. En väldigt bra insats! 
Mikaela fortsätter leverera poäng, något man börjar bli bortskämd med. Idag visar Mikaela även prov på riktigt hårt defensivt arbete, och när hon spelar på det sättet kan hon tillhöra lag i de högre serierna. Övergångssumman för dessa lag lär dock behöva slå rekord...


3 stjärnor: Sibel. Två mål och två assist, med andra ord inblandad i samtliga mål. Vår skyttedrottning fortsätter leverera poäng. Visar också mental styrka, som är oerhört viktig, när laget har tyngre perioder under matcher. En klasspelare. 


Hedersomnämnande: Sanna. Förtjänar mer beröm än vad hon får. Kan spela på alla (och då menar vi verkligen alla) positioner och gör alltid bra prestationer. Detta är en spelare som aldrig gjort en dålig match och vi är mycket glada att hon tillhör oss!  Mrs. Segeltorps IFVi tackar Huddinge IF, domaren och publiken för en trevlig tillställning!Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21