Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Oavgjort mot Rågsved
2018-09-28 22:13
Segeltorps IF är som bekant redan klara seriesegrare, men det betyder inte att vi inför matchen mot Rågsved inte hade något att spela för. Vi vill gärna avsluta säsongen obesegrade, och det var med den inställningen vi åkte till Hagsätra IP för match mot Rågsveds IF. Förra mötet dominerade vi och vann enkelt med 6-0. Denna gång var det en annan historia, hemmalaget var revanschsugna och taggade till tusen för att ta poäng mot oss. Matchen slutar oavgjort, och resultatet kändes rättvist. Men vi kan inte vara nöjda med vår prestation..


Vi inleder matchen slarvigt och oinspirerat. Rågsveds IF är både hungrigare och vinner duellspelet på planen. Därför känns det lite ologiskt att det är Segeltorps IF som ska ta ledningen i matchen efter 9 minuters spel. Mikaela slår in ett inlägg där den tidigare Rågsvedsspelaren Songul vackert bröstar bollen vidare till Jennifer som säkert placerar bollen i mål, 0-1. 
Efter målet böljar spelet fram och tillbaka, det är inget av lagen som verkligen tar tag i taktpinnen. Det ska dock tilläggas att Rågsveds IF fortsätter vara både hetare och redo för kamp, men målchanserna är trots detta fördelat lika mellan lagen. Rågsveds IF ska några minuter innan halvtidsvilan kvittera matchen, och det är ett vackert mål som hemmalaget bjuder publiken på. Rågsveds IF vinner en frispark, långt ut till vänster. Med både kraft och precision slår Rågsvedsspelaren in bollen mot bortre krysset och det står nu 1-1 på resultattavlan. Det är bara att lyfta på hatten, ett mycket vackert kvitteringsmål. 
Resultatet står sig halvleken ut. 


Andra halvlek är bättre från Segeltorps IF:s sida. Vi vinner fler dueller och löper mer för varandra än tidigare. Däremot är det fortfarande slarvigt spel, men det gäller faktiskt bägge lag. Det är först efter att Sibel blir utvisad som matchen tänder till ordentligt målchansmässigt. Direkt efter utvisningen har Linda ett friläge där Rågsvedsmålvakten gör en kanonräddning. Även Rågsveds IF har ett par helt galna målchanser där Gabbi till slut reder ut situationerna på ett imponerande sätt. Den sista målchansen får Kajsa som sliter sig till ett friläge och lobbar bollen över en utrusande målvakt. Tyvärr, för vår del, studsar bollen tätt utanför målramen. När domaren blåser av matchen känns resultatet rättvist, även fast båda lagen kunde vunnit denna tuffa batalj. 


Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi inte kommer upp i nivå denna match. Kan det bero på att seriesegern redan är säkrad och att vi därför lider av brist på inspiration? Om så är fallet är det inte godkänt, vi vill alltid göra bra prestationer. Press- och passningsspelet var inte bra och bolltempot i matchen var alldeles för lågt. Vi ”kladdar” helt enkelt på tok för mycket under matchen. Att det sen var en tuff match med en hel del efterslängar kunde alla se, men vi får ändå inte tappa huvudet som vi gör i denna match. Vi tar lärdom av detta och går vidare till matchen mot Nacka Allstars. Där vill vi göra en klart bättre prestation. 


1 stjärna: Madde. En väldigt stabil insats av vår duktiga ytterback. Läser spelet bra och står alltid rätt. En bra prestation. 


2 stjärnor: Mikaela. Som vanligt frejdig och tekniskt skicklig. Hotar offensivt varje gång hon har bollen vid sina fötter och är en mardröm att möta. 


3 stjärnor: Sanna. Stabil, stark, snabb och rivig. Gör, som tidigare nämnts, alltid bra prestationer. En riktig krigare, men är också trygg med bollen och en bra passningsspelare. Wow! 


Hedersomnämnande: Bella. Gör en bra prestation på en position som hon säkerligen helst inte vill spela på. Bella vinner både dueller och läser spelet på ett bra sätt. Roligt att se! Vi tackar Rågsveds IF för matchen och önskar laget all lycka i framtiden! 

Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21