Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Damlagets årskrönika 2018
2018-12-31 07:00
Ännu ett år är snart till ända, och vad passar då bättre än en genomgång av året som gått. Ett år fyllt av glädjeämnen, faktum är att det är väldigt lite som inte gått vår väg. Ett år där vi lyckas med vårt mål, nämligen att ta klivet upp till Div 2, och vi gör det dessutom på ett mästerligt sätt. 

Men vi börjar från början. Året inleddes med sedvanlig fysträning med vår eminenta massör och fystränare Matte. Många timmar spenderades på brottarmattan för att både bygga muskler och kondition. Vi får tacka Matte för träningen, den gav spelarna en fysik som vi hade stor nytta av i seriespelet under säsongen. 

Första cupen spelades i Botkyrkahallen, och det var i den berömda NFF-cupen vi skulle visa vår styrka inom futsal, detta trots att vi knappt tränar futsal. Vi dominerade de flesta matcher i gruppspelet och kom hela vägen till kvartsfinal. Väl där blev Älvsjö AIK för svåra för oss, mycket beroende på en överdriven respekt för motståndet från vår sida. Vi är ändå nöjda med cupen i stort, de flesta av lagen vi mötte nöter futsal under vintrarna på regelbunden basis. Vi hade haft en träning inomhus inför cupen.. 

Januari bjöd även på första träningsmatchen på fullstor plan, och för motståndet stod Sollentuna i deras mycket fina inomhushall. Vi åkte till matchen med 19 spelare då vi ville att samtliga spelare skulle få speltid. Första halvlek är tveksam från vår sida, och Sollentuna tar rättvist ledningen med 1-0 på straff. Resultatet står sig halvleken ut. I andra är det dock Segeltorps IF som är det klart bättre laget och vi kvitterar efter att Matilda dunkat upp bollen i krysset från 15-20 meter. Vi trycker på för ett ledningsmål, men resultatet står sig matchen ut. En bra start på året! (Sollentuna skulle senare under säsongen vinna Div 2) 

Nästa cup som spelades var Roslagshallen Cup, en cup där vi var regerande mästare, och den titeln ville vi gärna behålla. Vi möter tufft motstånd i gruppspelet, men vinner till slut gruppen och går direkt till semifinal. I semifinalen ställs vi mot Häverödals SK och den matchen är fylld av nerver och kamp. Vi vinner matchen med nöd och näppe efter att Emma S ”huggit” på en retur och tryckt in segermålet och vild glädje utbryter! Om semifinalen var seg och tillknäppt var finalen något helt annat, då ska nämligen Segeltorps IF spela ut hela sitt register. Östhammar, som står för motståndet, har inte en chans och blir totalt utspelade. Matchen slutar 5-0, och Segeltorps IF står för andra året i rad som vinnare av cupen!

Februari och mars bjöd på fortsatt hård fysträning och intensiva bollpass, men vi hann också med både träningsmatcher och en Victoria Cup-match mot duktiga Brommapojkarna. Träningsmatcherna bjöd på ruskigt ojämna prestationer, men det kan också bero på ny formation och taktik som testades. Mot Brommapojkarna hade vi inte mycket att säga till om, 1-5 slutade den tillställningen till laget som senare under året tog steget upp till elitettan. Det var ändå en rolig, men också nyttig match för våra spelare. 

I april startade äntligen säsongen, och vi hade inför seriestart tippats som en av huvudkandidaterna till seriesegern tillsammans med Huddinge IF, Rågsveds IF och Nacka Allstars. Även Mälarhöjden pratades det mycket om, men dem sågs mest som en ”outsider”. Med dessa förhandstips i bakhuvudet rivstartade serien med en förväntad toppmatch. Vi begav oss nämligen till bortaplan för match mot Nacka Allstars, och det skulle visa sig vara en tuff match. Mycket kamp, mindre skönspel och en anspänning på planen. Men Segeltorps IF skulle visa sig vara det bättre laget och vinner till slut matchen med 0-3, en väldigt skön start på säsongen! Nästa match var mot ett annat favorittippat lag, denna gång var det Rågsved som stod för motståndet på Segeltorps IP. Här blev det dock ingen jämn historia, Segeltorps IF fullständigt kör över Rågsved med 6-0. Slutresultatet kunde varit med större siffror, men Rågsveds duktiga målvakt räddade bortalaget flera gånger under matchen. 

Hela vårsäsongen såg ungefär ut på det här sättet, vi spelade en riktigt trevlig fotboll och vann oftast matcherna på ett övertygande sätt. De enda matcherna där vi inte riktigt hade grepp om tillställningen var mot Skarpnäck och Mälarhöjden. Skarpnäck var det enda laget som lyckades med bedriften att ta poäng mot oss (3-3), och Mälarhöjden visade upp ett spel som ställde till det för oss. Tyvärr, för Mälarhöjdens del, hade de förtvivlat svårt att skapa riktigt heta målchanser mot oss. Detta var kanske det som gjorde att de inte slutade högre upp i tabellen, spelmässigt är nämligen Mälarhöjden toppklass i serien. Vi vinner den matchen med 3-1, och vi går sedermera till sommarledighet som ohotad serieledare.

Hösten har varit lite av ett ”spöke” för Segeltorps IF tidigare säsonger. Vi har varit väldigt stabila under våren, men sedan tappat det på hösten. Den här gången hade vi gjort vår läxa, redan i första matchen på hösten vinner vi på ett övertygande sätt, och sen fortsatte det bara att rulla på. I matchen mot Järla kom första ”plumpen”, där gör vi faktiskt en riktigt dålig match, men vi förlorar trots allt inte. Matchen slutar rättvist 1-1, och ett sådant resultat för oss i den här serien känns nu som en förlust. Det säger ändå en del om hur bra vi ändå var säsongen 2018. Inför den här matchen måste vi ändå nämna bemötandet vi fick av Järla, ett bemötande som inte kan klassas som något annat än uselt. Vi togs inte emot av någon ledare som gav oss ett omklädningsrum och vi fick inte heller låna några bollar att värma upp med. Istället fick vi fråga några ungdomar som spelade för skojs skull om vi fick låna en boll. Det var först 15 minuter innan matchstart som ledare och bollar nådde oss, detta finner vi mycket märkligt och dåligt skött. 

I matchen där seriesegern kunde säkras stod Skarpnäck för motståndet, ett lag vi hade tufft mot under våren. Efter en nervfylld första halvtimme kunde Sibel bryta dödläget med sitt ledningsmål och ge oss både andrum och självförtroende, något vi verkligen behövde i det läget. 2-0 stod det i halvtid, och i andra halvlek dominerar vi tillställningen fullständigt. Matchen slutar till slut 9-1 till Segeltorps IF, och seriesegern var bärgad! En helt fantastisk match och dag, ett minne för livet för många inblandade. Man såg både tårar och eufori i spelares, ledares och publikens ögon. Ett helt magiskt ögonblick, och en väldigt rättvis serieseger för Segeltorps IF. 

Sammanfattningsvis kan man konstatera att Segeltorps IF gjort en häftig resa på kort tid. För bara ett par säsonger sedan låg laget i Div 4, säsongen 2019 är det Div 2 som gäller. Wow! Under säsongen 2018 tappade laget endast 6 poäng av 48 möjliga. Det är starkt. 13 vinster, 3 oavgjorda och 0 förluster. Målskillnaden 63-11 är också imponerande. Nästa år spelar laget i Div 2 och det kommer bli tuffare, men samtidigt roligare för vårt duktiga damlag. Redan nu har nya spelare tillkommit och vi ser på framtiden med tillförsikt. Det kommer bli ett mycket intressant och spännande 2019! 

Det finns en tråkig sak som skedde under säsongen som vi aldrig kommer glömma. Under sommaruppehållet drabbades föreningen, och i synnerhet herrlaget, av en riktigt tragisk händelse. Spelande tränaren Önder gick bort efter en tids sjukdom, och alla blev berörda av det inträffade. Herrlaget spelade resten av säsongen med hans namn på tröjan, och damlaget spelade med sorgeband en match som också inleddes med en tyst minut för Önders skull. Att både Herr- och Damlaget sedan vinner sina serier kändes fint, och vi vill tilldela seriesegern till dig Önder. 


Vi vill tacka samtliga inblandade för en rolig säsong! Ett extra stort tack vill vi skicka till publiken som kommit för att titta på våra matcher, ni har varit grymma! Förhoppningsvis ses vi även 2019!


Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21