Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Välförtjänt seger trots svag insats
2019-02-11 19:30
Första träningsmatchen för säsongen spelades mot Hanvikens SK på Tyresövallen. Egentligen kan man säga att det var första ordentliga bollpasset utomhus i år för vår del då fotbollsplanen på Segeltorps IP varit ospelbar den senaste tiden, detta problem har säkert de flesta lag i Stockholmsområdet stött på under denna vinter. Trots detta hade vi en god känsla inför matchen, vi kände att vi skulle kunna göra en bra prestation mot Hanvikens SK. Så blev det tyvärr inte riktigt..

Vi startade matchen piggt, vi skapade omgående farliga målchanser i inledningen av matchen. Mycket beroende på att Mikaela var spelsugen och på egen hand satte Hanvikens backlinje i skräck. Det skulle heller inte dröja lång tid innan Mikaela tryckt in ledningsmålet på en retur som målvakten först räddar på ett bra sätt, 0-1.
Redan efter 15 minuter var det sedan färdigspelat för Mikaela då en ljumske började krångla. Väldigt tråkigt, men också inte värt att chansa med den typen av skador. Bara minuter efter Mikaelas utgång kom nästa hårda smäll för Segeltorps IF. Nyförvärvet Emma Kojer får en smäll på knät och får bytas ut. Vi hoppas verkligen att det inte är en allvarlig skada och att vi snart får se talangfulle Kojer på fotbollsplanen igen! 
Efter 22 minuters spel utökas vår ledning när nyförvärvet Ida spelas fram och i friläge säkert placerar bollen vid bortre stolprot med vänsterfoten, 0-2. Ett bra avslut!
Efter vårt andra mål släpper vi onödigt in Hanvikens SK i matchen och nu är det en jämn historia ute på planen. Vi är alldeles för breda och långa i försvarsspelet, men vi är också på tok för snälla i press- och duellspelet. Efter ca 35 minuter kommer också reduceringsmålet för Hanvikens SK. Vi slarvar i ett uppspel och Hanviken stormar snabbt fram mot mål och kommer till avslut. ”Gabbi” i målet avvärjer första läget, men en Hanviken-spelare kan nå returen och vackert skjuta in bollen i bortre krysset, 1-2. Det är bara att lyfta på hatten, ett väldigt bra avslut!
Resultatet står sig halvleken ut. 

I andra halvlek fungerar försvarsspelet bättre, vårt presspel är bättre och vi ligger bättre i våra positioner. Det ska dock tilläggas att det fortfarande är långt ifrån perfekt. Men nu får i alla fall Hanvikens SK knappt komma till avslutssituationer. Bollen befinner sig på motståndarnas planhalva, men vi har förtvivlat svårt att komma till farliga målchanser trots att det är vi som ligger på för att göra fler mål. Vi kommer mest till halvchanser under andra halvlek, men inga fler mål blir det i matchen. Resultatet står sig matchen ut och vi vinner därmed årets första träningsmatch. 


Sammanfattningsvis vinner vi matchen välförtjänt, men vi är ändå långt ifrån nöjda med spelet. Man ska dock komma ihåg att vi testar en ny formation, taktik och vi har flera nya spelare i laget. Självklart kan inte allt klaffa i första matchen. Vi kräver dock betydligt mer energi, löpningar utan boll och att vi är mycket mer aggressiva i hela banan. Det fanns dock ljuspunkter i matchen, förutom vinsten. Provspelaren Julia såg spännande ut, Ellinor från Dam U tog för sig på ett bra sätt och Anastasias fina framspelningar kommer vi ha stor nytta av i framtiden. Nu gäller det att spela ihop sig mer och mer, vi är säkra på att det här kommer bli bra till slut. Vi har flera spännande spelare i truppen, med tiden lär vi också känna varandra bättre på planen. 

Vi tar nya tag nästa helg!Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21