Madelene Holst Lindén: ”Med vilja kommer man långt”
2019-04-16 07:00
Äntligen är det snart dags för seriepremiär! För Segeltorps IF:s damlag är det dessutom en närmast historisk sådan då vi knappt spelat fotboll på denna nivå tidigare. En ruskigt spännande, inspirerande och tuff säsong väntar och vi ville därför ta tempen med ytterbacken Madelene Holst Lindén om hur försäsongen varit, vad som krävs för att det ska bli en lyckosam säsong för laget och vilka spelare publiken bör hålla koll på under 2019.

Hur har försäsongen varit?

-Försäsongen tycker jag varit bra, vi har hunnit träna både teknik och positionsspel samt fysträning i olika slag som vi kommer ha stor nytta av under säsongen.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

-Jag hoppas att vi ska utvecklas som lag samtidigt som vi ska kunna prestera i serierna, och förhoppningsvis kommer det gynna oss och göra att vi hamnar hyfsat högt i tabellen. Övre halvan har jag själv som mål.

Vad tror du krävs för att laget ska göra en bra säsong?

-Det som krävs tror jag är en stark vilja. Viljan kommer man väldigt långt på, mycket sitter i huvudet. Det gäller att alla på planen, även på bänken, ger 100% i alla situationer, annars kan det bli komplikationer i spelet som vi kan drabbas negativt av.

Vad tror du om seriepremiären mot Ekerö IK?

-Jag tror det blir en tuff och jämn match. Som jag nämnde tidigare så är viljan väldigt viktig och det är ofta den som avgör hur matcherna slutar. Vi är redan nu VÄLDIGT taggade inför premiären. Viljan och spelsystemet tror jag kommer vara faktorer till att vi går segrande ur matchen och tar tre poäng mot Ekerö IK.

Någon spelare publiken bör hålla ögonen på under säsongen?

-Oj, vad svårt... Jag tycker att publiken ska hålla ögonen på hela laget för jag tror vi kommer leverera högklassig fotboll. Men om jag bara får välja en spelare så är det vår lagkapten Sanna. Hon är en glädjespridare, vilket alltid behövs, men hon är även en ren talang på planen som gör henne väldigt vass.

Vi tackar Madelene för samtalet och önskar henne samt laget ett stort lycka till säsongen 2019!

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00