Enkel premiärseger i Division 2
2019-04-29 07:00
Första matchen i Div 2, och även första matchen för damlaget på denna nivå på över 30 år, spelades under lördagen. Vi tog emot Ekerö IK, en annan nykomling i serien, på Segeltorps IP. Vädret var härligt, det var storpublik på plats och det blev även en skön seger med hela 7-0. En riktigt bra dag, helt enkelt!

Premiärer brukar vanligtvis innebära nervositet och en anspänning som ofta visas i spelet. Detta såg vi dock ingenting av i hemmalaget, vi inleder istället första halvlek oerhört starkt. Vi kommer ut hungriga på planen och tillåter inte Ekerö IK att etablera spel. Redan efter 2 minuters spel kommer Linda ren med målvakten och trycker in 1-0.
Bara sex minuter efter ledningsmålet kommer även 2-0, och det är återigen Linda som placerar in bollen i nätmaskorna. En kanonstart för Segeltorps IF!
Vi fortsätter spela en trevlig fotboll och skapar en hel del farliga lägen efter våra två tidiga mål, men helt plötsligt kommer en kontring från Ekerö IK. Vi tappar koncentrationen för en sekund och blir genast straffade för detta med ett rent friläge. Då är det skönt att vår eminenta målvakt ”Gabbi” är snabbt ute och avvärjer målchansen. Ett reduceringsmål där för Ekerö IK och matchen kanske hade sett annorlunda ut. Istället ska Segeltorps IF utöka ledningen i den 30:e minuten, och det är ingen mindre än Linda som än en gång gör målet. Med andra ord ett äkta hattrick, wow!
Resultatet står sig halvleken ut.

Om första halvlek var bra var andra inte mycket sämre, kanske tvärtom till det bättre. Vi vårdar bollen fint inom laget när bollen är i vår ägo, och vårt försvarsspel över hela banan fungerar bra. Därför är det inte ologiskt att fler mål skulle göras av hemmalaget, i den 57:e minuten gör ”Krysset” 4-0 med ett välplacerat skott vid målvaktens högra stolpe.
Bara fyra minuter senare är det Sibels tur att få visa sin klass när hon lobbskjuter över målvakten till 5-0. Det sjätte målet gör återigen Sibel, och även det är ett lobbskott. Denna gång är det dock från snäv vinkel, långt ut mot sidlinjen, och nu står det 6-0 på resultattavlan. Två klassavslut!
Dagens sjunde, och sista, mål i matchen gör vi på hörna, och det är vår duktiga juniorspelare Ellinor från Dam U som kraftfullt nickar in slutresultatet till 7-0. En riktigt stark prestation!

Sammanfattningsvis vinner vi välförtjänt, något annat går det inte att säga. Denna dag är vi en klass för stora för Ekerö IK som ändå ska ha beröm för sin kämpavilja. När vi spelar på det här sättet är vi svårslagna, men det krävs samma inställning i varje match för att vi ska kunna prestera i den här serien. Det är en tuff serie och det går inte att slappna av. Alla spelare förtjänar dock beröm för just inställningen i denna match. Även bänkspelare bidrar med positivitet till spelarna på planen, det är både välbehövligt och härligt att se. Nästa match spelas mot Bälinge på bortaplan. En tuff utmaning, men vi kommer till matchen med självförtroende!

Vi tackar Ekerö IK, publiken och de väldigt kompetenta domarna för en trevlig match!

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00