Jacob Thylin inför Bälinge IF: ”Vi vill ha med oss ett bra resultat hem”
2019-05-03 06:00
Seriepremiären slutade på bästa tänkbara sätt, Segeltorps IF krossar Ekerö IK och skaffar sig både andrum och självförtroende inför fortsättningen. Härnäst väntar dock en tuff bortamatch mot Bälinge IF, ett motstånd som är ett välkänt lag efter flera år i Allsvenskan. Assisterande tränaren Jacob Thylin är nöjd med seriepremiären, men säger också att Segeltorps IF måste bibehålla fokus fortsättningsvis.

Hur känns det efter seriepremiären?

-Det känns naturligtvis fantastiskt att vinna seriepremiären! Att vi dessutom vinner på ett så pass övertygande sätt är ett kvitto på att det vi jobbat hårt på under försäsongen har burit frukt och satt sig hos spelarna.

Hur är läget i truppen?

-Jag tycker det känns fantastiskt i laget just nu. Vi hade ett väldigt givande läger på Mallorca där vi svetsade samman laget och fick slipa på de sista taktiska bitarna inför säsongen. Det märks att de nya spelarna har kommit in i laget på ett bra sätt och att vi spelar och kämpar för varandra för att nå de gemensamma mål vi satt upp. Det är en härlig stämning i laget, inte minst efter den fina seriepremiären, och det är tydligt att spelarna är hungriga efter fler framgångar.
Inför matchen mot Bälinge har vi i princip hela truppen tillgänglig. Vi har någon spelare bortrest, och ett par som dras med lite sjukdomar och så, men annars känns det som att vi kommer med en väldigt stark trupp.

Vad kan vi förvänta oss av Segeltorps IF i matchen mot Bälinge IF?

-Vi kommer från en stark insats i seriepremiären, och vi vill naturligtvis följa upp det med ett bra resultat mot Bälinge. Vi vet att det är ett väldigt skickligt motstånd vi möter, men så bra som vi känner att vi är just nu så tror vi att vi kan åka hem med ett bra resultat i bagaget så länge som spelarna håller sig fokuserade och spelar med samma fina inställning som i premiären.

Vi önskar Jacob, och självklart resten av laget, ett stort lycka till i matchen mot Bälinge IF!

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00