Vinst mot Älvsjö AIK
2019-05-13 22:00
Efter en stark säsongsinledning för vårt damlag var det dags för match mot duktiga Älvsjö AIK i den tredje omgången. Flera spelare i Segeltorps IF har tidigare representerat just Älvsjö AIK, och därför var det kanske lite extra taggat inför matchen. Vi vinner till slut den tuffa matchen rättvist med 2-0, men det satt långt inne.

Första halvlek hade en tydlig karaktär, det var två lag som först och främst inte ville bjuda på målchanser bakåt. Älvsjö AIK lade sig lite lägre med sitt lag och vi tilläts äga bollinnehavet. Med tålamod rullade vi runt bollen inom laget och väntade på vår chans, och efter 19 minuters spel skulle det förlösande målet för vår del komma. Mikaela kommer rättvänd mot Älvsjös backlinje och hittar in med ett instick till Ida som placerar bollen förbi motståndarnas målvakt, 1-0. Ett fint anfall.
Resten av halvleken såg ungefär ut på samma sätt. Det skapas inte mängder av målchanser, men de främsta som skapas i matchen kommer från hemmalaget. När domaren blåser av första halvlek kan vi konstatera att ledningen kändes trygg, men också rättvis.

I den andra halvleken går Älvsjö AIK ut mer intensivt och trycker upp laget mer. Detta gör att vi blir lite stressade och slarvar en hel del i framför allt passningsspelet. Det leder till ett böljande spel och mycket kamp under halvleken. Båda lagen försöker verkligen ta tag i taktpinnen, men nu är det mer ett ställningskrig som utspelar sig på fotbollsplanen. De riktigt heta målchanserna skapas inte riktigt, mycket tack vare två disciplinerade backlinjer som inte gjorde det lätt för motståndarnas offensiv. På övertid skulle vi ändå ”döda” matchen. ”Krysset” vinner bollen av motståndarnas back och Sibel får till slut bollen, strax utanför straffområdet. Hon ser luckan och drar i väg ett lurigt skott i målvaktens närmsta hörn till 2-0. Riktigt härligt jubel utbryter på Segeltorps IP i samband med målet, och vi kan nu äntligen slappna av när vi vet att segern är bärgad!

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att denna seger var både skön och till slut också rättvis. Det är Segeltorps IF som skapar flest och hetast målchanser i matchen, samtidigt släpper vi inte till några riktigt heta målchanser bakåt. Första halvlek är bättre från vår sida, då spelar vi lugnt och behärskat. I den andra slarvar vi lite för mycket och bjuder därför motståndarna på flera chanser till farliga omställningar. Detta får vi jobba vidare på. Det viktigaste är ändå att vi tar tre nya poäng! Härnäst väntar Älta på bortaplan, ett lag som är favorittippat att ta hem seriesegern. Det blir ett härligt test!

1 stjärna: Gabbi. Sprider ett lugn som är ovärderligt utöver att hon varje match gör viktiga utrusningar och räddningar. Inget undantag denna gång.

2 stjärnor: Ida. Med hårt arbete och smarta löpningar är Ida ett konstant hot. En bra prestation i matchen, och dessutom målskytt.

3 stjärnor: Sanna. Utan tvekan bäst på plan. Vi kan inte minnas en enda gång som en motståndare kom förbi vår guldklimp i denna match. Wow!

Hedersomnämnande: Linda. Efter matchen mot Bälinge IF skrevs inget referat. Det måste nog kännas tråkigt för Linda då hon gjorde 4 mål, och på de tre inledande matcherna i serien har Linda mäktat med att göra 7(!) mål. Det här är en spelare som både har en ruskig snabbhet och näsa för mål, en hyfsad kombination att besitta. Skulle inte förvåna oss om det finns lag högre upp i seriesystemet som har ögonen på denna spelare..

Vi tackar Älvsjö AIK, domartrion och publiken för en trevlig och spännande match!

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00